Детски велосипед

• 486
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
Най-добре е да се качи веднъж в магазина и да види да ли ще му удобен

# 16
Мога да споделя нашият опит до момента.
Синът ни почти не искаше да кара баланса и не беше много добър. Обаче ме гледаше мен как карам колело и каза, че искал колело като на тати, с педали. Понеже нямаме автомобил и колелото щеше да е основно средство за движение до детската градина, магазин и т.н., реших да прочета повечко и да взема нещо, на което да се научи бързо и да кара лесно.
След многото четене, поне за себе си, разбрах следните неща:
- колелото трябва да се пробва от детето на живо - бях харесал едно колело, което да изпълнява всичките ни условия, но когато решихме да го видим на живо в магазин, на него изобщо не му беше удобно. Жалко, понеже беше по-евтиният вариант
- геометрия на рамката - заради анатомията си, децата имат нужда от подходяща геометрия (общо казано форма) на рамката, която да е съобразена с пропорциите на тяло, ръце и крака при тях.
- тегло - по-леко винаги е по-добре. Синът ни беше на 3 години и тежеше 15 кг, когато се научи да кара колело. Може да си представите, че едно колело с тегло от 7-8 кг ще е 50% от неговото тегло. Това е като аз с моите 80 килограма да се кача на 40-килограмово колело. Може да пробвате, трудничко си е.
- напаснати на малките деца движение, спирачки и т.н. Ако детето не може да върти педалите и да натиска с лекота спирачките, карането на колело ще се научи по-трудно и ще убие желанието му.
- помощни колела - да, повечето от нас са се учили с помощни колелца, но поне в момента мнението на повечето експерти е, че е по-добре децата да се учат без такива.
- предпазни средства - научете децата си от малки да карат с каска, по възможност и с протектори. Да, малкият леко се дърпаше в началото, но в момента просто не се качва на колелото, ако е без каска. Даже пита къде му е каската. Каската може да спаси живот!

В крайна сметка ние се спряхме на употребяван Woom 2 с тегло от 5 кг, като се надяваме да можем да го продадем почти без загуба след около година. Синът ни се научи да кара много добре колело за около седмица и вече не му е проблем да правим дневни турове от по 10-12 км (на 3 години и 2 месеца е). Отделно ходи с колелото до градината си и не слиза от него във всякакво време (да живеят дъждобраните за велосипедисти). Това пък освобождава ремаркето ни за колело и вече го ползваме само за големи пазарувания в хранителни магазини.

Общи условия

Активация на акаунт