Частни училища -информативно - дискусионна тема- 67

• 41 812
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Меридиан22 и в Брезите как се казваше..

# 391
  • София
Меридиан22 и в Брезите как се казваше..

Дорис Тенеди?

# 392
# 393
  • София

Оказахте се права, на изпита в Британика и българският и математиката - доста зле. Английският - перфектен, ясно, след BSS... но разбирането на българския е голяма пречка и в математиката, дори. За структурираната граматика - факт е, че я има дори и в първи клас, явно изобщо не сме учили в часовете по български. Ще наваксаме лятото, не е кой знае какво материалът в първи клас, но явно трябва да се ориентирам към училище, в което приемът е по-лесен и английският е предимство...
В BSS традиционно не се учи нищо. Изобщо ми е чудно как продължава да съществува като училище...
Вижте Свети Георги щом таксата не е проблем. Там преди време приеха дете от лицея, което в 4-ти клас не можеше да чете на никакъв език.
Дорис Тенеди и подобни, не знам, от трън та на глог.
При всички случаи ще трябва да вземете учител и до есента детето да си мине материала за първи клас, щом не разбира математиката на български, то някой да види какво изобщо знае по математика.
Успех!

# 394
Дорис си е много добро училище, вземат наред. Е, поне вземаха преди 5-6 години.

# 395
  • София
Дорис си е много добро училище, вземат наред. Е, поне вземаха преди 5-6 години.
Именно. И там май нищо не учат. Поне допреди толкова години и аз това съм чувала. Може и да не съм права.
Все пак има време до есента да навакса малко материала и дори си мисля, че някое държавно с места си струва поне за година да навакса и после да опитат в добро училище. Много съм за частните училища, но да се плаща, за да не се учи не виждам особен смисъл.

# 396
  • София
E, нали беше смехотворно да се говори за наваксване в първи клас, глупост да се говори за изпитен материал в първи клас? А сега - вземете си учител за минаване на материала за първи клас. Thinking

Може да се погледнат и Образователни технологии, и Прогресивно образование.

# 397
  • София
E, нали беше смехотворно да се говори за наваксване в първи клас, глупост да се говори за изпитен материал в първи клас? А сега - вземете си учител за минаване на материала за първи клас. Thinking

Смехотворно е още, но като не е учило изобщо детето какво друго да се направи? Просто от чужда система се наваксва. Не съм прочела, че е BSS от там е трагедия всичко. Моя грешка.

# 398

Може да се погледнат и Образователни технологии, и Прогресивно образование.
Санака, смехотворно щеше да е, ако бяха в българско училище по МОН. Очевидно, случаят не е такъв. Нормално е детето да не може да чете и пише добре на български. За математиката е ясно. Като не може да чете,  няма как да разбере задачите.
Иначе, материалът за първи клас може да се навакса за няколко месеца през лятото с помощта на родител.

# 399
  • София
Ми ние не сме обсъждали дете от училище по МОН, а конкретно дете, идващо от чуждестранно училище. И като казах, че поради тази причина изпитът по бел в СС може да е проблем, което е нормално, ме направиха на мат и маскара. Joy Така че не знам защо го пишеш това.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 17:41 от sanaka

# 400
Какво му е на Дорис. Завърши едно познато дете, сега учи някакво право в Нидерландия. Перфектно училище.

# 401
Ми ние не сме обсъждали дете от училище по МОН, а конкретно дете, идващо от чуждестранно училище. И като казах, че поради тази причина изпитът по бел в СС може да е проблем, което е нормално, ме нправиха на мат и маскара. Joy Така че не знам защо го пишеш това.
Това за мат и маскарата съм го пропуснала явно🙂. Ми, нормално е да има проблем при изпит в академично училище, което държи на български и математика.
В Maple Bear ще се впише. Има доста деца с немайчин български. Учителите на втори клас по българската програма са много добри и на двете локации.

# 402

Оказахте се права, на изпита в Британика и българският и математиката - доста зле. Английският - перфектен, ясно, след BSS... но разбирането на българския е голяма пречка и в математиката, дори. За структурираната граматика - факт е, че я има дори и в първи клас, явно изобщо не сме учили в часовете по български. Ще наваксаме лятото, не е кой знае какво материалът в първи клас, но явно трябва да се ориентирам към училище, в което приемът е по-лесен и английският е предимство...
В BSS традиционно не се учи нищо. Изобщо ми е чудно как продължава да съществува като училище...
Вижте Свети Георги щом таксата не е проблем. Там преди време приеха дете от лицея, което в 4-ти клас не можеше да чете на никакъв език.
Дорис Тенеди и подобни, не знам, от трън та на глог.
При всички случаи ще трябва да вземете учител и до есента детето да си мине материала за първи клас, щом не разбира математиката на български, то някой да види какво изобщо знае по математика.
Успех!

Ами по математика са на таблицата за умножение, което се учи във втори клас, но пък изпитът беше върху елементарни задачи от първи клас, а той не е учил математика на български, та според мен там беше проблема. Иначе определено има да се наваксва, затова колкото по-скоро се преместим, толкова по-добре…

# 403
  • София
Ми ние не сме обсъждали дете от училище по МОН, а конкретно дете, идващо от чуждестранно училище. И като казах, че поради тази причина изпитът по бел в СС може да е проблем, което е нормално, ме направиха на мат и маскара. Joy Така че не знам защо го пишеш това.
Напротив, мен ме направихте на нищо, защото казах, че може да опита. От нормални чуждестранни училища децата си се местят, но ако са ок по другите предмети. Това дете конкретно ако беше ок по математика нямаше да е в тази ситуация изобщо, проблемът е, че BSS са псевдоучилище и там по нищо не учат нищо. Деца от там и в англо-американското трудно преживяват първата година, а там ти е ясно какво е. Просто не учат.
Много деца съм виждала последните 20 години в различни класове да се местят в добри български училища. И моето дете е от чуждестранно училище и в десети клас се премести, което вече е греда голяма, защото всички предмети са учени на чужд език, а българския по два часа седмично и с един клас назад. Но се напъна и понеже е добре по предметите, с много добри отзиви три пъти годишно от по 15 различни учителя и не са му се мръщили. Пак не очаквам да има 6 на ДЗИ по БЕЛ, но като гледам пробните матури вероятно ще го мине поне Simple Smile
Та от друга гледна точка и с друг опит си позволих да изкажа мнение посред очевидно зоната запазена за експерти само, за което се извинявам.

# 404
  • София
А аз понеже й казах да не опитват. Joy
Както и да е, важното е да сме живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт