Частни училища -информативно - дискусионна тема- 67

• 41 784
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
А аз понеже й казах да не опитват. Joy
Както и да е, важното е да сме живи и здрави.
Разбрахме кой е експертът, но даже има теми за специалисти, можеш да започнеш една като консултант.явно ти е важно да си експерт, помагай официално.
Аз не виждам лошото да се опита, сега си знае нивото на детето и какво има да компенсира. И ако бъркам не ми пречи, защото като майка споделям каквото съм видяла от моя опит. Като не съм права научавам какво не знам и аз. Живот.не сме тук да си мерим кой е по-велик, форумът е за взаимопомощ на майки.

# 406
Майки и татко Мецан, не забравяйте Simple Smile

Знаете ли дали има някаква фб група на родители с деца в СС? Търсих, но не намерих.

# 407
Момичета, кои училища приемаха деца със СОП и им обръщат внимание? Става въпрос за София, детето е във втори клас.

# 408
# 409
Беше полезно да се опита в Британика - и за него, за да знае защо се налага да се учи български и математика на български през лятото, както и за нас, да видим къде се намира. Не е толкова много необходимото наваксване, първи клас е все пак, но е важно да попадне в среда, където ще има разбиране, а и да не загуби знанията по английски, които има. Ще се пробваме да се върнем в Св. Георги, където все пак има 3 години детска градина преди BSS, макар че с тази такса в момента да не знам доколко ще се справим дългосрочно...

# 410
  • София
Момичета, кои училища приемаха деца със СОП и им обръщат внимание? Става въпрос за София, детето е във втори клас.

В "Рьорих" работят добре с деца със СОП за разлика от другото им обучение, което е на много ниско ниво и в основен и в гимназиален етап.

# 411
И от Рьорих се оплакваха родители на деца със затруднения.

# 412
  • София

Не знаех, струваше ми се, че поне с това се справят. Жалко.

# 413
Хубаво е да си проверят все пак, защото случаите на децата са различни.

# 414
  • София
Беше полезно да се опита в Британика - и за него, за да знае защо се налага да се учи български и математика на български през лятото, както и за нас, да видим къде се намира. Не е толкова много необходимото наваксване, първи клас е все пак, но е важно да попадне в среда, където ще има разбиране, а и да не загуби знанията по английски, които има. Ще се пробваме да се върнем в Св. Георги, където все пак има 3 години детска градина преди BSS, макар че с тази такса в момента да не знам доколко ще се справим дългосрочно...

Щом ви е висока таксата в Св.Георги може да проверите във "Фюжън". Обучението им по английски е доста добро.
Допълвам - сега видях таксата на Св.Георги, че тя била горе-долу двойна на таксата в повечето ЧУ.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 09:52 от Magenta2022

# 415
Така е - академично също съм чувала, че не си струва парите, много познати си преместиха децата от там в Британика. От друга страна щом ги приемат в Британика във високите класове, сигурно не ще да е толкова проблем образованието точно...
Фюжън също е опция, макар локацията да не е много удобна, за там задръжките ми бяха, че няма никаква опция за спорт, което за нас е критерий.

# 416
  • София
[quote author=katsa link=topic=1744427.msg49536391#msg495363
Фюжън също е опция, макар локацията да не е много удобна, за там задръжките ми бяха, че няма никаква опция за спорт, което за нас е критерий.
[/quote]

Салонът не е голям, наистина. Но те са и малко деца - две паралелки на випуск, всяка с 12 деца. Имат избор от четири спорта - нашето играе доджбол, много му харесва. За малките има и плуване - един път седмично ги карат някъде. Ходят и на зимен ски и сноуборд лагер, който иска.
Иначе училището според нас е много добро - в много направления. Средата също.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 10:33 от Magenta2022

# 417
Аз имам позната с дете в начален етап в Рьорих и отзивите им са много добри. Детенцето е много мило и не е със СОП, но е притеснително и няколко години така и не можа да се впише в държавната детска градина. Чак повръщаше от стрес. Затова и предполагам на самото дете спокойната среда и малките класове му допадат, а родителите са спокойни. За по-активен тип дете или родители, не би било подходящо.

# 418
  • София
Валдорфското не работят ли също със СОП? Те би трябвало да имат подход.

# 419
  • София
Аз имам позната с дете в начален етап в Рьорих и отзивите им са много добри. Детенцето е много мило и не е със СОП, но е притеснително и няколко години така и не можа да се впише в държавната детска градина. Чак повръщаше от стрес. Затова и предполагам на самото дете спокойната среда и малките класове му допадат, а родителите са спокойни. За по-активен тип дете или родители, не би било подходящо.

И нашето беше много притеснително, затова и то отписахме от държ.детска градина още след първата седмица. Да, "Рьорих" е подходящо донякъде в такива случаи. Но поради много малкото деца и необходимостта им да събират някакви такси, всяка година приемат всякакви деца и не се знае с какви деца ще се озове детето в един момент в класа. Общо взето има голямо текучество на деца - ученолюбивите и възпитаните се преместват другаде, а идват нови деца с огромни проблеми с дисциплината и с ученето. Часовете се превръщат в истински цирк - от два часа блок единият час редовно минава в разправии с такова дете. До четвърти клас може и сериозни пропуски да се появят с материала, а от пети нататък става страшно зле. МАТ все едно не съществува, не случайно около 35-40 точки на НВО по МАТ докарват в седми клас в последните години. Учителите са свестни, ама почти нищо не преподават - малко е като за бебета.

По въпроса за СОП - май "Светлина" приемаха такива деца.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 12:28 от Magenta2022

Общи условия

Активация на акаунт