Частни училища -информативно - дискусионна тема- 67

• 41 853
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Не е ли най-лесно да питате класната?

# 151
Бях питала по-назад в темите за отзиви относно летния лагер на АК. Добавям сега и "Британика", техните са двуседмични, базата изглежда много добре и цената е съпоставима (ако не се ползва транспорт от тях).

# 152
  • в страната на чудесата
Аз мисля, че летните лагери може да са добър ориентир ако самото училище ви е опция. Наше приятелско дете така избра колежа преди години, след летни лагери. хареса му, чустваше се там в свои води и в крайна сметка избраха ак за гимназиален курс.

# 153
Благодаря. Нямам за цел да проучвам самите училища, тъй като всички по-реномирани частни са ни непосилни като такса, по-скоро се старая да компенсирам през лятото и ваканциите, както мога, т.е. не просто синът ми да е прибран в кварталната занималня, а да изкара пълноценно лято със спорт, някакви интелектуални занимания и в хубава база. АК ни е близо, в Овъргаз го водя и на летните спортни лагери на ФК "Олимпия", но ми се иска и нещо по-различно да види, стига наистина да е добре организирано и да си струва парите, та всякакви отзиви биха ми били полезни.

# 154
Здравейте, ще съм благодарна за съвет, детето ми е в BSS, след като се върнахме да живеем в София. Таксите обаче скачат с над 20% за следващата учебна година и фактът, че не е регистрирано по МОН вече доста натежава... той чете и пише свободно и на английски и на български, но определено забелязвам, че българският е по-зле, естествено... та, някой има ли представа дали има проблем да се прехвърли в друго ЧУ, което е по МОН, предвид, че идва от де факто чуждестранно училище? Ако има някой родител, прехвърлил детето си от BSS, към кое училище се насочихте? Знам, че Британика и Св. Георги са също по Cambirdge, но и двете са с доста високи такси...

# 155
Напишете за кой клас става въпрос, защото има значение.
Ако е до 7ми клас, няма особен проблем с прехвърлянето стига да ви приемат. Азбуки според мен бибило подходящо заради добрия английски на детето.

# 156
Напишете за кой клас става въпрос, защото има значение.
Ако е до 7ми клас, няма особен проблем с прехвърлянето стига да ви приемат. Азбуки според мен бибило подходящо заради добрия английски на детето.

Благодаря за съвета, сега е първи клас, ще е втори 25/26-та.

# 157
  • София
Може да се прехвърли в българско училище, след процедура по признаване на завършен клас. До 6-ти клас включително, тази процедура се извършва от директора на приемащото училище. Нищо особено не е, особено за дете едва първи клас. Ще Ви трябва документ за завършен клас от BSS. Ако училището не е с голям наплив и има свободни места, няма да имате проблеми с приема. За някои училища има приемни изпити.
Има значение и възрастта на детето обаче. Ако сега е на 6 /тази година навършва 7/, може да го приемат в първи клас, а не във втори.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 09:57 от sanaka

# 158
Може да се прехвърли в българско училище, след процедура по признаване на завършен клас. До 6-ти клас включително, тази процедура се извършва от директора на приемащото училище. Нищо особено не е, особено за дете едва първи клас. Ще Ви трябва документ за завършен клас от BSS. Ако училището не е с голям наплив и има свободни места, няма да имате проблеми с приема. За някои училища има приемни изпити.
Има значение и възрастта на детето обаче. Ако сега е на 6 /тази година навършва 7/, може да го приемат в първи клас, а не във втори.

Благодаря, сега е на 7 години навършени, ще стане на 8 през юни, така че си е съвсем за 2-ри клас. Да, може би наистина трябва да се ориентирам към ЧУ с по-лесен прием, от типа на мечето или Фюжън. Той е спортяга, та ми се щеше да намерим училище с добра спортна база и възможности за извънкласен спорт... а тези не са много и са от "скъпите". Но от любопитство ще пробваме и изпита в СС Simple Smile ей така, от интерес... без подготовки и напъни.

# 159
  • София
Пробвайте, разбира се, нищо не пречи. Допускам, че българският може да е проблем, защото той, дори и да го говори и пише, не го е учил структурирано като граматика.

# 160
  • София
С много добра база и възможности за спорт определено е Школото. Вижте в Овъргаз арена колко много неща има.

# 161
  • София
Пробвайте, разбира се, нищо не пречи. Допускам, че българският може да е проблем, защото той, дори и да го говори и пише, не го е учил структурирано като граматика.
В първи клас? Синът ми се премести в 10-ти клас и сега завършва. Вярно, няма да има 6 на матурата, но и навакса доста за две години, а има пропуснати 10.

# 162
  • София
То е ясно, че ще навакса, но за друго говорим - приемен изпит с голяма конкуренция. Въпросът не е дали ще навакса, а дали ще е конкурентоспособен на децата, учили български в училище и с граматика, колкото и елементарна да е тя в първи клас.

# 163
  • София
То е ясно, че ще навакса, но за друго говорим - приемен изпит с голяма конкуренция. Въпросът не е дали ще навакса, а дали ще е конкурентоспособен на децата, учили български в училище и с граматика, колкото и елементарна да е тя в първи клас.
В първи клас?! Прочетете пак предишния ми пост.

# 164
Абе в първи, първи, ама Санака е права. Материалът е лесен за нас, не за първолаците. Има състезание "Любословие", в 1 клас също, явявали сме се и доколкото помня, хич не беше елементарно. И на първия кръг, който е първия срок, детето имаше трети резултат в София, но на втория кръг, който вече беше втория срок, не беше в тройката. Не е ей така от въздуха да го правят.
Специално за изпита в СС то деца, учили в българско училище в 1 клас, не могат да влязат. Но разбира се, всичко е възможно, нека се пробват, полезен опит ще е.

Общи условия

Активация на акаунт