Частни училища -информативно - дискусионна тема- 67

• 41 676
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Да, не съм се изразила добре, по-скоро с какъв режим са ме интересува.

# 631
  • София
Би трябвало да започват на 15.09. и да свършват в края на май. Това е официалната продължителност на учебната година до 3-ти клас. Освен ако нямат някакво лятно училище през юни.

# 632
По-скоро се чудех дали и те започват в 8 сутринта като ПЧМГ и кога приключват.

# 633
Добре де, те къде се помещават в момента, при положение, че на сайта им стои адресът на текущия строеж? И колко деца има изобщо в това училище?
ПП: 6 явили се деца на НВО през 2024-та с резултати малко над 40 и по двата предмета? Ужас.

Пак във Витоша, в едни сгради в блок - казаха, че това било бившата детска градина на Британското.
Децата са изключитлено малко в клас. Моето дете отиде на проба и в неговия (текущ 2 клас) са били 4 деца, като едното е било от първи клас (нямат други деца в първи клас). Казаха, че по програма планирали да имате макс. 7 деца в клас, но нямат такъв (а май се водят средно училище).

Поразпитахме и разбрахме, че сливането на класовете там е постоянна практика. И това ни отказа. Иначе са изключително мили и приятни хора. Даже си мислех, че да учиш с толкова малко деца е нещо като да си частен учител. Но все пак заложихме на нещо по-приличащо на училище (т.е. надявам се - да не взема да се оплаквам догодина и от новото Sweat Smile).

# 634
Започват в 8:00, свършват в 17;30. учебните часове за ПУК са по 30мин. Имат осигурена плодова закуска, обяд и следобедна закуска, ползват кетъринг. Екипът по английски език е взет от Питагор, психоложката е от Питагор, както и учителския колектив.

Ние отказахме мястото именно заради прекалено дългия учебен ден.

# 635
Благодаря! Какво включваше изпитът, спомняте ли си?

# 636
Започват в 8:00, свършват в 17;30. учебните часове за ПУК са по 30мин. Имат осигурена плодова закуска, обяд и следобедна закуска, ползват кетъринг. Екипът по английски език е взет от Питагор, психоложката е от Питагор, както и учителския колектив.

А ясно ли е кои са учителите, с които ще се разшири учителския им колектив догодина? Отново ли са взети от Питагор или са нови кадри?

# 637
Satine, и аз обмислям Архимед. Не знам много, но наблягали на лабиринти, да се брои от 1 до 10 и обратно, искали от детето да прави логични връзки, също изброяване на плодове и зеленчуци, които растат само през есента или лятото напр.Общо взето и аз не съм много запозната и предполагам, че Крокотак ще е достатъчен. Ако някой запознат се включи с допълнения ще е чудесно. Тези ''изпити'' с психолози са и за други неща - гледат дали детето е послушно и изпълнително, дали има желание да отговаря на въпросите, как реагира в ситуация. Много е субективно и не знам как преценяват. Има деца, които се притесняват и не е много честно спрямо тях.

# 638

А ясно ли е кои са учителите, с които ще се разшири учителския им колектив догодина? Отново ли са взети от Питагор или са нови кадри?
да, те бяха на деня на отворените врати ги, обявиха с имена, не запомних дали са само за ПУК или после ще продължат с класа и нагоре. Всички учители, които директорката представи, че ще преподават на ПУК, си идват с нея от предишното училище. Изглежда са много лоялни към директорката и покойната й майка.

Да, психоложката е възрастната психоложка от Питагор, но изпитът е доста различен

# 639
Вчера имаше ден на отворените врати в ПЧМГ, обявиха таксата за прогимназиален етап за 2025/2026г - 6790 евро. От учителите по математика обявиха само госпожа Шаркова, другите 2-ма първо казаха че отсъстват, после казаха че септември ще стане ясно, кои са. Някой да знае нещо повече по въпроса?

# 640
Здравейте! Към родители на деца в гимназия-връщат ли ви се тестове ? Става дума за учител, който системно НЕ връща на децата тестове , не само за да се видят, ами и на родител.И да, очевидно има проблем, защото се пишат ниски оценки, а въпросният ученик ходи на уроци. Помолила съм класен ръководител  за съдействие.Такова не получих.Та какво трябва да направя, защото се чувствам като натрапник, че се интересувам от детето си, а за това удоволствие  заплащам  достатъчно:(

# 641
  • София
Здравейте! Към родители на деца в гимназия-връщат ли ви се тестове ? Става дума за учител, който системно НЕ връща на децата тестове , не само за да се видят, ами и на родител.И да, очевидно има проблем, защото се пишат ниски оценки, а въпросният ученик ходи на уроци. Помолила съм класен ръководител  за съдействие.Такова не получих.Та какво трябва да направя, защото се чувствам като натрапник, че се интересувам от детето си, а за това удоволствие  заплащам  достатъчно:(
В училищата са длъжни да държат писмените изпитвания до края на учебната година. Ако се върне тест то е за ден и се връща обратно. Ако държи да го има му дават да си го снима. Във вашия случай си направете среща с учителя и ще ги разгледате. При нас всички тестове се представят и на родителските срещи.

И да попитам нещо друго – кои училища приемат деца с дислексия. Става дума за познати и детето е още в начален курс.

# 642
В училищата са длъжни да държат писмените изпитвания до края на учебната година. Ако се върне тест то е за ден и се връща обратно. Ако държи да го има му дават да си го снима. Във вашия случай си направете среща с учителя и ще ги разгледате. При нас всички тестове се представят и на родителските срещи.

И да попитам нещо друго – кои училища приемат деца с дислексия. Става дума за познати и детето е още в начален курс.
Не зная как да го снима, след като телефоните им се взимат цял ден....Здрав да е.А родителски  срещи нямаме:(

# 643
Има наредба. Длъжни са да покажат теста.
Могат да ви го снимат.

# 644
  • София

Не зная как да го снима, след като телефоните им се взимат цял ден....Здрав да е.А родителски  срещи нямаме:(
Поискайте среща с учителя. Длъжен е да се срещне с вас и да покаже тестовете.

Общи условия

Активация на акаунт