2025 Основен ремонт и цялостно обзавеждане на жилище

• 5 309
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Сф
Баните са на крайна цена, не на квадрат. Почват от 7,8 само за труд. Боя от 13 на квадрат, плочките от 60,70 на кв. Това чувам около мен напоследък. Това е цена като да хванат обекта ,а какво ше се случи и докъде не се знае. Абсурдно ниска цена . Аз съм чувала 1000 лв на квадрат с всичко. Горе долу груба сметка- ориентир на ремонт среден клас. /материали,  труд,и уреди и т.н. /

# 31
  • София
Аз започвам другата седмица и ще мога да споделя скоро (обещано е да е за няколко седмици до мебели).

# 32
Да, по мои сметки 1000лв на кв ще ми дойде с ремонти, уреди и мебели по поръчка. Общо 50 хил евро. Ще купувам каквото дойде на промоция. Майстора ми е познат и каза, че ми дава добра цена. Ползвал съм го и преди и съм мн доволен от него. Ще пиша какво ще стане като приключим.

# 33
  • София
Дайте идея за парапет на тераса на панелен апартамент. Някакви плоскости да се сложат отпред, и също да се повдигне нивото, че ми е малко нисък за моите 1.75.

# 34
  • София
Дайте идея за парапет на тераса на панелен апартамент. Някакви плоскости да се сложат отпред, и също да се повдигне нивото, че ми е малко нисък за моите 1.75.
Къде отпред от външната страна на терасата, по фасадата , или откъм терасата?
Принципно би трябвало дори при по-висок ръст да не е проблем стандартната височина на терасата.
Ако е открита може да се надгради с метална конструкция, в която да влизат дълги кашпи за цветя
Ако ще я затваряте, може да вдигнете нивото малко.
И в двата случая ще се намали светлината в помещението пред която е.

# 35
  • София
Точно с някаква метална конструкция искам да бъде. Като надстройка. Метална тръба и някакви крачета за захващане.
89см измерих височината. В сегашния ми апартамент са по 1м.

# 36
Здравейте!
Имам важен въпрос, колко време според вас ще отнеме основен ремонт на апартамент 100 кв.м който да включва къртене на стени както и  на целият под, нови ел и вик инсталации, нова дограма, полагане на подово отопление съответно преди него замазка на целият под картон и изолация на външни стени и тавани и картон на вътрешните стени, малка баня и много малка тоалетна. От стаите ще трябва готови с мебели да са хола и кухнята и голямата спалня другите две спални да са с подови настилки и боя просто. Струва ли ви се реалистично ремонта да бъде готов за 5 месеца?
Ще работим с един майстор за картона, боята и изолацията който ни е дал срок 6-8 седмици. На моят мъж баща му ще ни направи ел инсталацията. Ще си намерим фирма която да изработи всички корпусни мебели.
Много ще съм ви благодарна, ако някой може да даде мнение и съвети относно този мой проблем.
П.с Бързаме по основателни причини.

# 37
  • Сф
Не. Не ми се струва реален този срок и по описания от вас начин. Има и последователност в ремонта. Изкъртете всичко, сменете дограмата, вик и електро направете, пода, вратите , климатиците уточнете, ако ще има и тн.Като стигнете до боя и плочки  по може в 5 месеца да се впишете. За 5 месеца- сериозна бригада и сериозен бюджет. И пак имайте предвид, че не всичко зависи от майсторите. Чака се за например за витрина за баня, дограма, монтажи разни, кухни, мебели и подобни. Около година отне на роднина хем баща му е майстор и му прави вик и баня и плочки. Качествено разбира се. И те бързаха,че бяха на квартира. Но..не става бързо, особено и довършителните още бавят, още повече вие ще си живеете и трябва всичко да е изпипано.
Това,че някой ви е казал нещо ,не значи че ще дойде и ще го свърши и как за толкова време. Почвайте ремонта и ще ви стане ясно. Но се настройте за по- дълго приключение му казвам аз Simple Smile И успех с намирането на читави майстори,защото и това е под въпрос. Работете с препоръчани майстори/ фирми.

# 38
  • София
От много неща зависи, така че може и да стане може и да не стане.
Примерно боядисването може да е за 1-2 дена или 7-8.
Зависи какво е къртене - сваляне на стени или да от замазка ако се изграждат стени има значение от какво ще са новите.... Колко съхнене ще имате за различните процеси.
Направете си една таблица с последователност на дейностите със съответните етапи и подетапи, добавете  времето и смятайте.

# 39
  • София
Аз не съм правила основен ремонт скоро, така че не мога да дам акъл за стени, тавани, под.
Вратите са много тегава работа. Трябва да се поръчат и да се чакат, а като дойдат, да се напасват.
Кухнята също отнема много време - може 2-3 месеца.
Затова препоръчвам колкото се може повече мебели да са готови.

# 40
В момента е кошмар с ремонтите. Правим на основното си жилище с къртене до тухла. В момента само за кухня и врати излиза по 3 месеца, ако искаш камък за плот още 3 месеца. Тоз майстор го чакаш седмица за оглед, 3 докато дойде да свърши работа и след една седмица те зарязва за седмица. Много е трудно да менажираш майсторите кога да дойдат. Изморително е, защото трябва да си там, да ги гледаш в ръцете, да ги изгониш, като се налага, после търси друг. Кой нормален човек може да отдели толкова време за ремонт, все пак работим. Отделно е, че масово са палачори, трябва след тях или преди тях да приготвяш дребни неща, които никой ням да ти ги свърши. Половин година ще се направи, но с компромис за материали, които да са предимно налични и не се чакат по поръчка.

Общи условия

Активация на акаунт