Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 13

• 7 088
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
Не знам защо те разсмивам и защо го слагаш в кавички🙃
Това си е характеристика на механизмите, моят мебелист винаги ме пита какво ще държа в чекмеджето, за да прецени какъв плъзгач да сложи.
Ето ти примерен с голяма товароносимост:

# 46
radinna,  Phloxx, безценен ми е коментара за Удобството и че е по-скоро +, отколкото -. Ще действам смело. Благодаря !
И, да, почно по 1 вид на купчинка предвиждам, разпределени в 4 дълбоки чехмеджета. То и сега, в шкафа, пак са така, по 1 вид на купчинка. Не вадя горна чиния, за да взема долна. Даже като се замислих, сте прави и за още 1 предимство. Като са в чехмедже, мога да редя "до горе", отварям и взимам, и от предния ред и от задния.. А сега в шкаф, редя на по-ниски купчинки, за да мога да взема от задния ред, без да мисля чиниите от предния.
Снощи мерих и сегашното положение: най-висока е купчинката с купи: 17 см. Така че спокойно мога да ги разположа в чехмеджето, като сегашното, в което сега имам тенджери с височина 23 см.
Просто ще трябва да предвидя достатъчен брой дълбоки чехмеджета, както казахте.
Чи лу, много си права за Товароносимост и думата е много точна. Просто, първосигнално я свързах със строителна техника, асансьор, затова се развеселих. Не го бях мислила това, благодаря, че ми обърна внимание, безценно!
За макарони, подправки, брашно, ориз и т.н. предвиждам да са в горните шкафове,. Чашите също. Едва ли ще имам толкова долни чехмеджета. А и миялня, мивка, поне 2 плитки чехмеджета за прибори също искат място. Дано да се намерим с добър мебелист, че още съм на етап идеен проект.
Благодаря ви, мили дами, за споделеното ! Продължавайте да пишете каквото се сетите, чета ви с интерес Flowers Hibiscus

# 47
  • Пловдив
Извинявам се, че чак сега отговарям, но да - още като проектирахме кухнята, обяснявах на майсторите, какво ще държа в чекмеджетата, за да съобразят механизмите.
В едното дълбоко чекмедже най-отдолу са 2 комплекта (общо по 12 от вид) - дълбоки, плитки, десертни и 2 купи за салата. Единият вид са си на една купчинка, другият на - на втора и само купите за салата са върху дълбоките чинии.
В празните участъци между купчините с чинии са разположени 3 "кули" от по 5 купи Joy
Няма как да снимам в момента, но другата седмица като се прибера, ако не забравя, ще щракна.
И в това положение чекмеджето е вече 8 години - няма никакви проблеми.

# 48
Благодаря за описанието, sweet_maniche, снимай при въможност Flowers Hibiscus
Всичко споделено от момичетата ме поуспокои, че не търся розов еднорог. Удобно е и за ползване в ежедневието и всичко е прибрано.

# 49
  • София
И от коя фирма е правена кухнята. Аз явно пренатоварвам всякакви чекмеджета, не само кухненски и всичките подават в един момент откъм дъното.

# 50
  • Пловдив
КА мебел БГ Heart
Изключително доволна съм от момчетата, защото се съобразиха с всичките ми изисквания и направиха и "невъзможното" според лидери на пазара по онова време.

# 51
Дъното си е отделно от механизма. На кухнеските трябва задължително да е твърдо 18мм, и ако е много широко чекмеджето, дъното се укрепва през средата, за да не провисва. Това прави самото чекмедже много тежко, а като се натовари, още повече натежава.
Аз на всички искам твърдо дъно.
На готовите мебели обикновено слагат фазер и не изкарват много време.

# 52
Моите чинии са също в две вътрешни чекмеджета( от общо три), в обща врата.Много ми е удобно:

Чашите са в два горни шкафа на долен ред.

# 53
  • София
Да, и моите всичките са с 18мм и укрепени през средата, но подават. Аз просто товаря и бухам по много.

# 54
Широко разпространен проблем - притежаваме повече вещи отколкото може да събере наличното ни място за съхранение. Донякъде го реших като преместих голяма част от съдовете в 2 бюфета в трапезарията, но пак не ми е оптимално решение, защото налага разходки до там за всяко нещо, което не ми е в кухнята. Таман бях постигнала някаква нирвана и се появи детето с всичкия съпътстващ го багаж и организацията ми отиде по дяволите.

Тези дни предстои да завъртам сезонни и извънсезонни дрехи и да преподреждам гардеробите на домочадието. Всяка година по това време се дивя от къде се появяват всички тези дрехи при положение, че рядко купуваме и заменяме уж едва след като се е съдрало нещо от същия вид. Голям проблем ми е и съхранението на прахосмукачки, метли, четки, препарати, кофи, легени и подобни съпътстващи почистването багажи. Живея в малка кооперация и със съседите ми сами поддържаме общите части на сградата.

# 55
ДХ3, супер си, безценна  Heart  Точно това ми трябва. При мен ще са в самостоятелни чехмеджета. Въпреки, че твоят вариант е по-ергономичен, челата на отделните чехмеджета, не изяждат от височината на вратичката и съответно имаш повече полезна площ.
Много красиво ти се е получило. Благодаря !

Вятър и мъгла, и аз я чакам нирваната Joy
При мен е кухньохол. Бюфет с чинии няма да имам, а само нещо като мебел шкаф за книгите, че и там е една нирвана  ... децата не са ми виновни, сама си трупам  Blush

# 56
Теди, имам отделни 3 чекмеджета за приборите и едно за шишета и кухненски уреди:

Разделителите са подвижни и може да се нагласят както човек иска, включая малките за шишетата- местят се, може да се махне някой.

Всички чекмеджета, разделители и ограничители са метални.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 14:56 от ДХ3

# 57
Благодаря, ДХ3, много прегледно и подредено. Точно затова питах Heart
И мойте сегашните са с такива метални разделители. Размествам според нуждата. Само в чехмеджетата с тенджери съм ги махнала, по-удобно ми е без тях. Значи, можело и чиниите така ! Остава да се намерим с мебелист, който да не се уплаши от изискванията ми  Joy
Със здраве да се ползва !

# 58
Тенджери и тигани са ми в ъглов шкаф с механизъм “бъбрек”, също е много удобен вариант.
Успех!

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 19:38 от ДХ3

# 59
ДХЗ, разделителите от къде си ги купувала?

Общи условия

Активация на акаунт