Антибиотик НИТРОКСОЛИН

• 888
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте на всички, имам от вас, защото съм голяма паника. От днес почнах антибиотик НИТРОКСОЛИН и започнах да пишкам жълто 🤔 Четох, че е от странични ефекти, но се чудя докога ще е този цвят, дали ще се оправи цветът 😭.. Прочетох също, че и бялото на окото също може да се оцвети. Моля за съвет да го спирам или продължа, защото ще умра от страх😢😭😓

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 20:37 от VIKSAN

# 1
  • София
Страх те е от нормална (и дребна) странична реакция от лекарство, но не и от болестта, която лекува?

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 20:07 от milenaka

# 2
Много лекарства променят цвета на урината. Също и миризмата ѝ, както и на потта. И какво от това? Когато приключиш с курса, ще спре да се оцветява или мирише.
Между другото, миризмата „на старост“, на която „ухаят“ старите хора, до голяма степен се дължи на лекарствата, които пият.

# 3
Много лекарства променят цвета на урината. Също и миризмата ѝ, както и на потта. И какво от това? Когато приключиш с курса, ще спре да се оцветява или мирише.
Между другото, миризмата „на старост“, на която „ухаят“ старите хора, до голяма степен се дължи на лекарствата, които пият.
Това за старите хора определено не бях чувала🙂
Има някои антибиотици, чийто странични ефекти остават, за това питам 👌

# 4
Мисля, че е описан този ефект в листовката. Не е опасно.
За цистит ли го пиеш?
За старите хора не съм съгласна. Майка ми е на 90 и не мирише на старост. Тази миризма идва от некъпане и  непрани дрехи. Или от лоша храна.

# 5
Мисля, че е описан този ефект в листовката. Не е опасно.
За цистит ли го пиеш?
За старите хора не съм съгласна. Майка ми е на 90 и не мирише на старост. Тази миризма идва от некъпане и  непрани дрехи. Или от лоша храна.
За бактерии ешерихия коли, днес ми го предписа уролог заедно с фосфосептик антибиотик на прахчета, надявам се да помогнат 🙂

# 6
  • София
Пийте го за времето, за което е изписан. Краткосрочният прием, освен неефективен, може да предизвика и резистентност.

# 7
Пий си всичко, че е много упорита тази бактерия.

# 8
Ох, да, цветът е потресаващ, но това отминава след като свършиш АБ. Не е нещо трайно и тревожно.
И те съветвам да носиш ежедневки, докато трае лечението, защото дори и една капка урина да попадне върху бельото някакси, се оцветява.

# 9
Мен в аптеката ме предупредиха, даже не бях чела листовка. Чак потресаващ не бих казала.

# 10
Здравейте на всички, имам от вас, защото съм голяма паника. От днес почнах антибиотик НИТРОКСОЛИН и започнах да пишкам жълто 🤔 Четох, че е от странични ефекти, но се чудя докога ще е този цвят, дали ще се оправи цветът 😭.. Прочетох също, че и бялото на окото също може да се оцвети. Моля за съвет да го спирам или продължа, защото ще умра от страх😢😭😓
Напълно нормално е , поради метаболизма на антибиотика се получава метаболит който променя цвета на телесните честности (всички:laughing:). Оправя се ден-два след като се спре.

Общи условия

Активация на акаунт