Алергично дете и хипоалергенно куче - възможно ли е съжителство?

• 452
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!
Имам 2 деца (на 5г. И на 7г.), които обожават животните и много искат да си имат куче. С баща им много го умуваме, тъй като малкото ни дете (момиченце) е с много установени алергии. Тествали сме я и за алергия към куче преди около година и тогава теста беше отрицателен.
Сега, тъй като те много искат (а и ние искаме 😁) сме се насочили към хипоалергенна порода - той пудел. Притеснява ме обаче факта, че въпреки че се водят хипоалергични, не са такива на 100%. И това, че теста ѝ беше отрицателен, не означава, че не може да развие с времето.
Има ли родител на дете в групата, което има много алергии и има куче, към което не е развило алергия с времето? Или пък е развило?
И да, знам, че е много индивидуално, но все пак ще ми от полза да разбера при подобни ситуации какво е било развитието…
Благодаря предварително! 🙂

# 1
Аз от малка имах котки. Отключих алергията на 10 години, но продължихме да имаме котка. Влоши се и на около 15-16 годишна възраст се превърна в астма с алергичен компонент. Във Вашата ситуация бих се въздържала.
Имала съм контакт с хипоалергенни кучета (към тях също съм алергична). Действат ми със същата сила.

# 2
Мой близък, възрастен, алергичен към котки, си взе йоркширски териер. Препоръчали са му го, защото козината му била близка до човешката коса и не предизвиквало алергии. Вече няколко години си съжителстват без проблем.

# 3
  • Варна
Не съществува порода, която е на 100% хипоалергенна. Йоркита, пудели и т.н. просто са с различен тип козина, който не линее (не се скубе, или още по-точно казано - скубе се в пренебрежимо малки количества). Казвам ви го като грумър. Освен това кучето не е само косми. Ще внася мръсотия отвън (колкото и добре да го почиствате след разходка), ще има лиги и други секрети (в зависимост от пола Grinning ). Нямам представа дали детето ви би отключило още една алергия в някакъв бъдещ момент, но ако това се случи, какво бихте направили с кучето? То не е играчка, да я подарите, ако не става за детето. Не е ок и да се подарява на непознати, ако вече сте едно семейство. Евентуално да го дадете на родител/брат/сестра? Или да го върнете на развъдчика (ако разбира се е купено от легитимен развъдник, не по обява.

п.п. tonina6, котешките и кучешките косми са съвсем различни видове алергени. Имам познат, който има 3 кучета (2 пудела и пекинез), но към котки има тежка алергия до степен да се задушава ако е в стая, където е имало котка преди седмици.

# 4
  • София
Моето дете имаше атопичен дерматит. По едно време реагираше на всичко.
Взехме йорки. Не е имал алергия спрямо нея.

Но кучето си е голяма грижа. Освен всичко друго, трябва да се грижите и за неговата кожа, козина и т.н.

# 5
Предлагам да вземете той пуделчето и ако нещо не ви допадне, да ми го подарите. Simple Smile Имала съм той пуделче, което живя до старини и много си обичам породата.

Общи условия

Активация на акаунт