Отговори
# 30
  • София
Пак леко си минала, съжалявам за черния хумор, но БМ също беше международен шофьор и даде развод много трудно, изгони ни от семейното жилище и не е дал стотинка за издръжка.
Голяма грешка е това със връщането, но аз също я направих, преди развода, само за да разбера, че наистина трябва да се разделим окончателно.
Най-добре е да не се виждате въобще. Аз БМ не съм го виждала от около година. Разделени сме от 2 г.

# 31
Ами няма как, заради децата.  Но...да, само заради тях.  Най- малкия умира за баща си, той и  се казва като него. На почти 6 години е и само за баща си говори. А баща му се ошари целия с татуси след развода, кара си пистовия мотор и си живее живота. 4 месеца беше на път, тук е от 1 месец,  Еми....взема ги за по една нощувка.  Винаги има някакви оправдания. Но съм се настроила , че сама ще си ги гледам явно.  То си е за него и му го казах. Като пораснат няма да искат да ходят при него. Но той реално никога не ги е гледал тези деца, иначе нали....умира за тях, те са му всичко,  имената им си изписа на кракът си😃. Просто цял живот по камионите,  тези хора стават завършени егоисти, повечето.  Той не искаше да има ангажименти и отговорности.  Като го изнервяха децата и уж на майтап казваше: да си ходя на камиона,  да си почина.

# 32
  • София
Съжалявам, за мен всички тираджии са ненормални. БМ го работи това 4 години и превъртя тотално.
Синът ми живее при мен, видя се с баща си преди месец и май това ще е до Коледа...

# 33
Незнам, моя БМ сякаш е с биполярно разстройство.  Нарцист като по учебник.  И толкова ме е яд, че никога няма да разбере какъв човек съм и как всичко беше само в неговата глава. То не беше безумна ревност, обвинения за всичко. Търпях , всичко търпях. Ние нямахме никакви проблеми реални. Децата ни ги направихме с голямо желание.  Но....аз съм си виновна.  За да съм за втори път сама, с деца,  значи не се уча от грешките си. А иначе, изобщо не искам да си помисля повече за мъж, поне на този етап. Децата да ми приоритет в момента.  Да са живи и здрави родителите ми, имам тяхната пълна подкрепа,  както е било винаги,  въпреки глупостите които правя.

# 34
  • София
Ако можеш, отиди на психолог, поне няколко пъти.

Аз, за съжаление, нямам подкрепа от родителите си. Добре, че децата са големи, та почти сами се оправят и ме подкрепят.

Аз се набутах във връзка с нарцис пак, но вече съм се научила да се пазя, та изкарах два месеца и чао.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 21:33 от Rockstar

# 35
  • София
Минавам за нещо като отчет. Фейсбук ми върна спомен, че синът ми е при мен от точно една година. През това време баща му го е видял 5 пъти, дал му е 25 лева, два анцуга и два чифта маратонки. М даа.

# 36
БНД пък взе нещо да обръща повече внимание на новата си приятелка и нейното дете, отколкото на неговите собствени, а до онзи ден казваше "аз децата си няма да ги оставя". Пък сега, какво прави, взема ги по график два пъти в месеца и ги води при бабата и дядото, и се вясва само са една вечер там и на другия ден, колкото да ги вземе и прибире обратно при мен. Иначе, редовно си плаща издръжката, дори уроци на седмокласника, обаче с другите си приоритети, отдалечава децата от себе си.

# 37
  • София
Е, това си е добър пакет грижа като за разведен баща. Аз не можах да си позволя уроци, за съжаление. Само по 1 месец български и математика.

# 38
Да, от тази гледна точка, нямам, какво да се оплача, ще видим на есен дали ще направи същото и за другото дете. Обаче не всичко е пари в тоя живот, децата искат да им се покаже, че са важни и по други начини. Все си мисля, че поне в единия от двата уикенда, в които ги взима, може да им спести срещи с приятелката си и нейното дете. Ама негова работа де, ядосвам се заради децата, не заради него.

# 39
  • София
Аха, значи децата са 6 и 7 клас. Ами мисля, че не е толкова лошо да се виждат с тях.
Моята дъщеря е голяма приятелка с новата. Аз нямам нищо против.

# 40
Да и аз нямам против да се виждат, нека се познават. Ама примерно тази седмица изпрати бабата да ги вземе, а в събота отива на море с приятелката си и нейното дете, а нашите не ги взема и се виждат само за една вечер вместо за две. Пак казвам, то си е негова работа като иска да ги игнорира за сметка на други хора, просто виждам, че на децата ни това не им допада.

# 41
А моето дете ми заяви, че ако някога с баща и си намерим нови половинки, иска по-голяма доведена сестра, ха-ха. Понеже я подготвям по малко за този момент.Та, сега ще си търся нов мъж с по-голяма дъщеря от моята.
Вие как мислите да ходите на море това лято? Аз минах вариант с екскурзия и не ми е о.к, страшно много път и ранно ставане. Върнахме се даже още по-изморени. Ходихме и на тиймбилдинг с непознати семейства, но също си беше по програма и не става за морска почивка. Една година ходихме с приятелка и нейните момичета. Миналата бяхме сами и беше мноого скучно, само се карахме от скука. А тази година направо не знам...Гледах едни къмпинги, но не съм сигурна.

# 42
Здравейте на всички, ясно е защото съм в темата, но понеже всички други конкретни са стари, бих искала да задам един въпрос.

Разводът ще е по исков ред, но днес адвокатът на мъжа ми, се е свързал с моя, и чудодейно се е съгласил на всички мои условия.
Само размерът на издръжката му е висок, която посочихме в иска (което беше с цел съдът да присъди повече от минималната).Тук ще водим преговор.
Моля да ме ориентирате, 2деца, на 12 и 17г.
Неговите доходи са официални и са средните за страната.
Колко би отсъдил съда, ако все пак не се споразумеем, или каква сума е разумно да искам?

# 43
  • София
По 400-500 на дете.

# 44
Минималния размер на издръжка за едно дете е 1/4 от минималната работна заплата за станата. Оттам нататък могат да се добавят разноски за спорт, за уроци, зелени училища и др.под. занимания, които децата посещават, които би следвало да се поемат по равно от двамата родители. Дори по един въпрос, който е предмет на споразумението за развод по взаимно съгласие да не се споразумеете, отивате на исков ред.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 20:04 от metome

Общи условия

Активация на акаунт