Номинации за най-голяма муня (тема 12)

• 64 946
  • 631
  •   3
Отговори
# 45
Ох, Кубратова, подстрекателка такава! Имам едни 5-6 кила за сваляне, а с торти няма да стане работата.
Обаче звучи адски вкусно и не сложно и мнооого сериозно се замислям... Пък и утре имаме празник, що да не почерпя? Thinking

# 46
Време беше пак да се разпиша. Снощи отварям кисело мляко да правя айрян на мм и другата част да си разбъркам с овсени ядки и чия за сутринта. Тъкмо разбърках млякото за айряна и щедро изсипах чията отгоре. 😁

# 47
Включвам аз кафе машината да ми прави кафе, чува се обичайното бръмчене и изведнъж започва зловещо чукане! На мен сърцето ми спира - какво й стана на новата машина? Притичвам към нея - нищо й няма и се сещам, че имаме майстор вкъщи, кърти плочките в банята...

# 48
Тортата е готова и нали вчера беше зачената в мунщина, съвсем накрая показа този си генетичен дефект Simple Smile
По-грозна торта досега не съм правила и това е първата, която може да участва в конкурс по грозота, причинена от внезапен умисъл /без мисъл!/ на създателя си.
На вкус не знам как ще е, дано и там не съм сгафила. Кремът се оказа много хубав.
Сега, в какво е мунщината /гафът/: измазах тортата с белия крем, който се получи с идеална консистенция за измазване. И понеже декорацията е по усмотрение и не следвам рецепта, реших, че ще ще я завърша с домашен позлатен велур от трохите на блата (хем да е семпло, хем с лек изискан елемент, като за дамски празник). За целта сложих трохите в тавичка да се сушат на слаба фурна около час и половина и седнах да чета служебни книжа.  
Е да, ама докато чаках последните минути от сушенето на велура, не знам какво ми стана (буквално сякаш някой ми заличи с магическа пръчка решението по декорацията), засилих се в кухнята, извадих тортата от хладилника и я напръсках със златния спрей (вместо да напръскам с него велура, когато се изсуши и охлади). С което първо я направих грозна и второ - омазах цялата кухня. Не питайте как се бършат златисти фини прашинки буквално от всякъде, които минути след пръскането още си летяха във въздуха.  Сигурна съм, че има и още някъде (хем досега чистих), ама нямам сили вече.
 В опит да поправя тортата поръсих и от велура, че и добавих натрошени какаови зърна - направих я още по-грозна и сега не смея да я погледна. Ще предложа да я ядем със затворени очи, не се сещам за друго..Frowning.  
Пеева, кажи, моля те къде са тез планети и звезди, в частност Сатурн, че продължавам с кухненската серия?! Да готвя ли или да повикам готвач?!

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 17:03 от Кубратова

# 49
Кубратова, първо правило на мунята: като забележа че влизам в серия, се опъвам на дивана с книжката и не пипам нищо. И утре е ден, няма да ми избяга работата Grinning

# 50
Аз досега поне в кухнята не съм влизала в серия, фаловете ми там останаха общо взето в младите години, ама от вчера насам се изненадвам от себе си в не добрия смисъл.
Права си, ще полегна, че и без друго през нощта будувах. Дано не сънувам по-грозна торта от моята, че ще ме умори на сън Grinning

# 51
Аз си сипах колаген на прах върху току що приготвената закуска, вместо в чашата с чай.  Grinning
Толкова са много мунщините напоследък, че често се чува:
 - Аз: "Видя ли, видя ли какво щях/ направих?"
- ММ: "Видях, видях."  Joy

# 52
  • Варна
 Кубратова, туй лесно, виж само заглавието (ако не ти се чете цялата статия, де ) и решавай що ще чиниш занапред...
https://astro-titania.com/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/% … 2023-2026-%D0%B3/

# 53
Тортата е готова и нали вчера беше зачената в мунщина, съвсем накрая показа този си генетичен дефект Simple Smile
По-грозна торта досега не съм правила и това е първата, която може да участва в конкурс по грозота, причинена от внезапен умисъл /без мисъл!/ на създателя си.
Без снимки не важи.
И какво е велур, в този смисъл??

# 54
Рошличка, велурът е покритие за торти, моето е със сходен ефект, но не съвсем, само наподобява и е домашен.  Прилича (домашният) на покритието на торта Червено кадифе.
Утре или тази вечер ще сложа снимка (ако и когато ми мине срамът) в темата, в която я обсъждахме (за нея съм дала линк по-горе). 
Пеева, видях заглавието, няма да продължавам по текста, че ще се депресирам Simple Smile
Понеже виждам вечер от прозореца Венера, Юпитер и Марс, ще обърна на древногръцки политеизъм и ще призова боговете им да помагат, няма да се занимавам със Сатурн, и без това не го виждам, а  го изпуснах и когато можех.
Донякъде си обясних фала после - явно съм спала с отворени очи, защото после заспах седнала, а действах наистина като сомнамбул. Както казах, през нощта не спах, че не бях добре и това е втора поредна нощ.

# 55
На вашето внимание семейство Муньови.
Трябваше да свършим една работа днес. Излизаме с колата, с триста зора намираме паркомясто в шибания център на Мюнхен. Свършваме всичко за около час. Сядаме в колата, мъжа ми пали и чакаме с трепет в сърцата да се включим в колоната. По едно време виждам някакъв пич от един бус маха яко. Отварям прозореца и чувам - "телефона ви е отгоре на колата". Мъжа ми, както винаги, докато се събличал, щото днес е жега тук, го оставил отгоре. Сефте. Тоя номер и на магистралата сме го играли. Телефона го намерихме, но след два часа нищо не ставаше от него. Благодарих му с целувка, защото си представих колко грижи ни е спестил милия човечец. Господ здраве да му дава!
После се отправяме на пазар. На касата, аз вадя и сканирам на касата приложението на Лидл, слагам телефона в джоба, прибираме покупките, мъжа ми плаща и тръгваме. Почти сме у нас и забелязвам, че телефона ми го няма!!! Ужас!!! Връщаме се. На бегом в магазина, виждам жена, което тъкмо излиза на изхода и се мушвам бързо. Оглеждам и душа като полицейско куче. Нищо. По едно време касиерката подвиква "а вие какво търсите?" Викам - телефона си. Тя - какъв цвят е. Отговарям.  Тя  - един клиент го намери. Мамма миа, жив и здрав да е!
Излизам и си викам -  Господи, благослови ги тия добри хора, които спасяват нас, муньовците, щото без тях сме загинали!!!

# 56
  • София
Снощи взех шишето да разбивам АМ на бебето. Оказа се, че не съм сложила биберона както трябва...интересно се получи Joy

# 57
Снощи взех шишето да разбивам АМ на бебето. Оказа се, че не съм сложила биберона както трябва...интересно се получи Joy
🤣🤣🤣🤣🤣 аз често докато държа шишето сипвам до него вместо вътре .

# 58

Been there. Бебето не беше във възторг.

# 59
Честит празник, мили Муни!
Вкчючвам се с мунщина. Онзи ден най- накрая навих ММ да отидем на балет. Разбира се класика - Лебедово езеро. Постановката е за 17.03 на старозагорската опера.На 6.03 решавам да купя билетите през сайта на операта, щото муня ги умее тез работи, да пазари онлайн. Речено- сторено. Горда собственичка на два билета за балет. Снощи с ММ си говорим как ще се докосне до нещо красиво, възвишено, абе храна за душата. ММ се вдъхновява и ме кара да му пратя линк към сайта да се запознае с представлението. Пет минути по- късно ми забива въпрос:
- Ти сигурна ли си, че ще се играе в Стара Загора?
И в този момент разбрах, че му се размина на ММ. И лебедите, и езерото Joy
Постановката ще се играе в Шумен JoyJoyJoy

Та, ако някоя Муня шуменлийка иска да спаси два билета за балкона, моля да ми пише.
Давам линк към сайта
https://operasz.bg/events/event/lebedovo-ezero-9/

Общи условия

Активация на акаунт