Това са 2 снимки с телефон от монитор на компютър на който са инсталирани 2 медицински програми, естествено без личните данни. Качил съм ги в облак защото снимката обединява двете снимки е с висока резолюция и ако трябва да я качвам тук няма да се види нищо. А от тоя линк ако я свалите локално ще може да се увеличи в максималния ѝ размер ако не можете чрез браузъра си.
https://postimg.cc/sM07yZmM
ЗА 1-ТА СНИМКА:
Първата снимка е на Global registry на ДКЦ със зареден модул „Проверка на здравноосигурителен статус“ и изглежда е за изтегляне или усвояване за плащане от НЗОК на издадено направление на пациент в случая бланка 3. Основния бутон отдолу е ИЗТЕГЛИ, което ще рече, че е за това.
И сега след като в Статус пише, че е ИЗТЕГЛЕНО означава, че пациента е минал на преглед и направлението е усвоено от ДКЦ-то и после то ще иска от НЗОК да му се преведат парите за него, нали така ако правилно съм разбрал? Демек тоя прозорец показва, че е направена справка по ЕГН на пациента и са се показали данните. Но не пише кога е усвоено вероятно защото не е сниман целия прозорец и в дясно има още данни?
И другото което ме интересува за тая 1-ва снимка е: каква е тая функция на програмата за долната част където пише "Изберете следните данни" и може да се натиска на полета за избор за "Звено изп.", :Лекар изп.", "Ценова схема" и "Група".
1-во това съкращение "изп." какво означава - изпълнител ли? Така предполагам, демек ДКЦ-то си избира от списъка пациента при кой лекар е бил на преглед и за кое звено за болести, така ли? Но ако е така ме интересува дали може да се променя информацията за лекар изп. след като пациента ВЕЧЕ е бил на преглед при друг лекар? И дали може вече изтеглено направление да се отмени и после пак да се тегли, демек усвоява преди да е платено от НЗОК?
ЗА 2-ТА СНИМКА:
Тука имаме някаква програма за която не е ясно името ѝ, а иконата ѝ в системната лента на операционната система е под формата на бяла докторска чанта с дръжка и по средата червен кръг и в него бял кръст. А в заглавната лента на заредения модул на софтуера пише: „Амбулаторен лист СИМП“. СИМП разбрах, че е Специализирана извънболнична медицинска помощ, така ли? Модула изглежда дава информация по въведеното ЕГН на пациента и в дясно се показва при кой лекар е минал на преглед така ли?
После отдолу се дава номер на амбулаторния лист чрез който пациента е минал прегледа, така ли? След номера има дата и начало и край на час и веднага под него е информацията на издаденото направление от личния лекар! А после отдолу в дясно е „Основна диагноза“ с наименование и код по МКБ и която информация е от личния лекар по направлението – това за диагнозата съм го сверил.
От ляво е че е за консултация и вида на прегледа – Амбулаторен и първичен.
Това което ме интересува тоя модул на програмата какво прави – просто дава информация за извършения преглед, така ли? И предполагам тоя номер на Амбулаторния лист, както и датата и часа за начало и край трябва да съответства на амбулаторния лист, който пациента подписва при прегледа от доктора, който е показан в горната част до данните на пациента, така ли?
И сега ако дадено изтеглянето на дадено направление от ДКЦ може да се отмени от него и после пак същото да се тегли от същото ДКЦ при друг лекар информацията в тая програма може ли и тя да се променя и да показва един път едно, а после друго?
Благодаря предварително на отзовалите се и които имат опит с тия софтуери защото ние пациентите няма как да знаем кое какво е и всеки ни будалка както си иска.