Овлажнител за въздух

• 276 279
  • 693
  •   2
Отговори
# 105
  • София,
А колко струва? И може ли йонизаторът и овлажнителят да работят едновременно? Как беше през нощта?
Аз снощи нашия го включих към 10 часа и за един час на бързата пара доста се усещаше, като си легнахме го намалих на едно. А към 13 часа през нощта го изключих. Защото влажността в стаята беше доста над 55%. Но явно през нощта като е затворено и усилят парното и  в пет часа пак се събудих със запушен нос и пресъхнало гърло и го включих пак. МОят събира много малко вода само около два литра, а твоят? А в Технополис вчера имаше и един друг, койт обеше с два контейнера и беше доста голям, но консултантите казаха, че е за големи помещения - над 50 кв. Беше немски и сруваше около 159 лв. или нещо такова и пак беше само овлажнител без йонизатор. А картинката не ми я отвори даде някаква грешка в сървъра, по късно ще опитам пак. Но мисля че по напред го имаше в постовете нали?

# 106
  • София
Струва 214 или там някъде. Йонизаторът и овлажнителят работят едновременно. На мен ми е слаб този - успя да овлажни до 50% през нощта, пък спалнята ми е сравнително малка. Може би ще си купя още един. Моят събира 6 литра. Ти в кой Технополис си била? Май ще трябва да видя и другия овлажнител с двата контейнера, нищо че не е с ултразвук.

Аз мисля да си купувам филтър за въздух с ултразвук, но трябва сериозно да помисля какъв, за да не ми дойде слаб като този овлажнител. Lanaform също имат.

Снощи, нямам идея защо, но изобщо не успяхме да заспим. Утре ще споделя дали е имало някакъв положетелен ефект. Аз имам алергия и трябва да си направя обстановка "като на море". На този етап съм си уредила само разхождащ се по бански тип с телосложение на спасител, за останалото още дерзая...

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 16:14 от Емел

# 107
  • София,
Браво на теб!  Hug Дерзай!  Hug
Ох аз пък си мисля, че май избързах, моя даже е и по скъп и е без йонизатор  Mr. Green - 219,00лв. и сега  ме е яд може би трябваше да изчакам още един ден. А как е с дистанционното добре ли е? Иначе нашия да ти кажа одеве към 10 часа отворих прозореца да се проветри и като го затворих представяш ли си влажността в стаята беше паднала до 38%. Включих овлажнителя и сложих беба да спинка, беше на втора степен, че трета е много силна, а стаята да ти кажа не ни е много голяма, ама не е и малка, както и да е, но за един час влажността стигна до 55 % и аз го изключих, а в стаята беше приятно свежо и хладно. Даже си мисля, че може да сипвам вътре и по една банка физиологичен разтвор и да си правим нещо като инхалации  Mr. Green, мисля че и затова става.
 А ние бяхме в Технополис, този който е в Младост 4, там имаше такъв овлажнител дето ти казвам с два огромни контейнера и си беше с ултразвук, но само дето нямаше йонизатор.
Аз вече много се чудя за йонизатора, защото вчера гледах в интернет и едни други пак йонизатори, но там пишеше, че не се препоръчват за хора с асма и бронхиални проблеми, а ние сме точно с такива, а пък на повечето места съм чела, че е хубаво, ох вече незнам, страшно се обърках  newsm78
А нашия явно е по силен, защото аз го изключих през нощта беше вдигнал пак над 55%, или просто стаята ни е по малка  newsm78.
Даже си преварих и вода, че пише че е по добре да се ползва с дестилирана или преварена вода. newsm78
А твоя като има толкова много електроника по него newsm78, а колко степени за парата има  newsm78 Ох айде стига, като ми отговориш тогава ще питам пак? всъщност какво се усеща от йонизатора, има ли файда от него или  newsm78

# 108
  • София
Моят е този: http://www.lanaform.com/cgi-bin/shop.pl?shop=1&lg=2&extl … 3813&tree=252
Всъщност никъде не пише дали е ултразвуков, но разпръсква студена пара. 

В Премаман има останал още един овлажнител. Peace
- Аларма и авт. спиране при свършване на водата;

ултразвуков е, в линка, който си дала поне така пише (ultrasound ).

И аз искам нещо да попитам за този от Премаман - тази аларма ме притеснява - може ли да се изключи? няма ли да събуди бебето, ако почне да 'алармира' през нощта?

# 109
  • София
Наистина има противоречиви мнения за йонизатора, но той може да се изключи и за това не се притеснявам. Ще видим как ще действа довечера и ще кажа.
Изобщо не се е налагало да ползвам дистанционното, защото работи постоянно на максимум - в момента 59% влажността. По принцип има три степени на парата.

Алармата не ми се е включила още, защото известно време преди водата да свърши окончателно влажността на въздуха намаля до 39% и се наложи да напълня резервоара. Иначе си мислех да чуя алармата. galita, ако желаеш, ще изчакам да видя как действа тя.

# 110
  • София
Повторих поста си без да искам. Изтривам.

# 111
Алармата е просто червена светлинна индикация, че е свършила водата.

# 112
  • София
Емел, Grace m, пак да ви попитам за вашия овлажнител - лесен ли е за поддръжка - пълнене (отвора колко е голям?), почистване (с какво може да се бръкне вътре?)?

За нашия на Делонги - писах по-назад за недостатъците,  мога да добавя още - също мокри около себе си .... а другия ни - стар модел на Чико с обикновена пара май ще излезне по-читав.
Мъжа ми така е намразил Делонгито (няколко пъти докато го пълнеше и оливаше докато го занесе до стаята), че ми е дал задача да проуча най-накрая и да вземем нещо, което си заслужава.
Този в Премаман и един модел от Метро съм харесала (но те са различен клас, та ще видим).  Thinking

# 113
  • София
galita, пълни се и се чисти през отвор, който е достатъчно голям да влезе средностатистическа женска ръка. Изобщо ме мокри наоколо, защото парата е по-скоро като дим.
Днес овлажни въздуха в спалнята до 69%. Просто експериментирам ...

# 114
На мен малко ми е неудобен този отвор, защото се намира отдолу. Т.е., трябва да обърнеш горната част с дъното нагоре, да развиеш една капачка и от там да сипваш. Отворът не е малък, но самата форма е такава, че не е най-удобното нещо на света да го почистиш отвътре. А аз го чистя всеки път, защото нали знаете - водата си тинясва, става едно лигаво по дъното. Е, преживява се, не е нещо сложно. А и има много голяма вместимост, 6 л, ако не се лъжа. Абе, готин си е уреда.

# 115
  • софия
И аз вчера взех този от Премаман и ще докладвам,като го пробвам  Peace!

# 116
  • София
На мен малко ми е неудобен този отвор, защото се намира отдолу. Т.е., трябва да обърнеш горната част с дъното нагоре, да развиеш една капачка и от там да сипваш.
е това не му харесваме на Делонги-то. Значи и този е така  Thinking
dani777k, ти ли взе последния?

# 117
  • София
Като вдигнеш празния резервоар и го помъкнеш до банята, за да налееш вода, едва ли има значение дали ще го пълниш отгоре или отдолу. Махаш резервоара, обръщаш, отвинтваш капачката, пълниш, завинтваш, объщаш резервоара и го поставяш.

# 118
  • софия
Като вдигнеш празния резервоар и го помъкнеш до банята, за да налееш вода, едва ли има значение дали ще го пълниш отгоре или отдолу. Махаш резервоара, обръщаш, отвинтваш капачката, пълниш, завинтваш, объщаш резервоара и го поставяш.
И според мен е така  Peace!
А,не знам дали е бил последния,защото помолих една приятелка да мине да го вземе .

# 119
Момичета, дали някоя от вас, която има Happy life, не би искала да ми го продаде? Няма го в Метро от известно време, а не те дават никаква информация кога ще го получат Sad

Общи условия

Активация на акаунт