Овлажнител за въздух

• 276 353
  • 693
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Ех, защо не изчаках и аз малко, за да прочета предния коментар.
Аз си купих един овлажнител на Tigex с йони. Не че се оплаквам, ама е доста голям и леко грозноват и трудно му намирам място. Пък и цената му е тройно повече. Ааа, и не работи с етеричи масла  Confused
Ето го моя: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5893&cat=36

Cherr-y, честито за покупката Simple Smile

# 436
Аз си купих един овлажнител на Tigex с йони. Не че се оплаквам, ама е доста голям и леко грозноват и трудно му намирам място. Пък и цената му е тройно повече. Ааа, и не работи с етеричи масла  Confused

Simple Smile Не се ядосвай за покупката, tsangel, когато се роди бебенцето ще го използваш за неговата стая, а ти, ако още имаш желание може да си поръчаш друг само за себе си  Wink

В нашия случая, за сина ми миналата година му взех ето този модел, http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 9535abcba8f39a8a3 ,  много съм доволна, но е доста голям и си стои в неговата стая. А, и има особености при поддръжката му...

А, този малък овлажнител - лампа - ароматизатор си стои на нощното ми шкафче и само аз си го ползвам, слагам само вода и аромат и говово  Grinning

# 437
  • Бургас
Мдаа, права си, мога и аз да се поглезя малко с покупка лично за мен Simple Smile

А в тази връзка, да питам - тези големите овлажнители не ви ли изстудяват много стаите? Аз моя го оставих включен цяла вечер, за да го изпробвам и умрях от студ. Нямаше стопляне спалнята заради тази студена пара (отопляваме се с климатик).

# 438
Моят овлажнител пуска малка и тънка струя пара, определено не се усеща да изстудява, а и спалнята ни е северна и там обичайно е около 16-18 градуса.
В спалнята на сина ми, неговия овлажнител обикновено го пускаме да работи около 2-3 часа вечер и след това го изключваме, но не съм забелязала да охлажда, по-скоро доста овлажнява въздуха и това се усеща, като е стоял цяла нощ включен /няколко пъти забравен от мъжа ми  Mr. Green/

# 439
Добре, че премерих влажността преди да купя овлажнител!! Вкъщи не пада под 62 %!!!

И въпреки че вкъщи влажността варира от 60 до 85% (като готвя), пак се събуждам със сухо гърло при парно... Според докторите това не е от сух въздух, а от болест.

Попитах двама независими лекари какво им е мнението за овлажнител - йонизатор и те и двамата ми отговориха с едно и също изречение "Ако имаш излишни пари - вземи си!"
А аз "Ама нямате ли отзиви?" Отговорът беше "Никой няма да си каже, че си е дал парите на вятъра!"

# 440
  • София
Добре, че премерих влажността преди да купя овлажнител!! Вкъщи не пада под 62 %!!!

И въпреки че вкъщи влажността варира от 60 до 85% (като готвя), пак се събуждам със сухо гърло при парно... Според докторите това не е от сух въздух, а от болест.

Попитах двама независими лекари какво им е мнението за овлажнител - йонизатор и те и двамата ми отговориха с едно и също изречение "Ако имаш излишни пари - вземи си!"
А аз "Ама нямате ли отзиви?" Отговорът беше "Никой няма да си каже, че си е дал парите на вятъра!"

как премери влажността? Търсих на няколко места ама все ме гледаха като "ненормална". Иска ми се да отида някъде където продават такива уреди.

# 441
  • София

Щом сте с парно ми е малко странно да е толкова влажно при вас. Или парното ви е слабичко или влагомера ти е бил нещо .....

Ние също сме с парно и влажността е 40-45%. Аз пускам овлажнителя, защото едно освежава въздуха и друго има и йонизатор за пречистване на въздуха. Въздухът става супер приятен. А и малката пак почна с една досадна алергична кашлица.

Но пък толкова много хора живеят без овлажнител.......

# 442

Изобщо не съжалявай! Купила си си най-добрия овлажнител на пазара! Автоматично си задаваш влажността и той изключва като я достигне- мноого голямо предимство! Това, скоето е с етеричните маса, НЕ ОВЛАЖНЯВА въздуха! Аз имам същия, но на друга марка- той евапоризира ( изпарява) на  тънка струя ароматизираната вода. Ако сложиш влагомер, за 24 часа няма да помръдне и един процент!  Зимата имам във всяка стая овлажнител- в детската съм с пингвина  , отчитам липсата на автоматично изключване.
В моята спалня съм с Babymoov, но него ще го сложа в хола измежду цветята, защото те имат нужда от повече влага, в моята спалня ще дойде пингвина, защото тя е около 20 квадрата и ще може да поддържа влагата без да изключва, а в стаята на детето ще сложа Tigex-a  с йонизатор.  A арома лампата ми е тази - в 60 квадратовия ми хол не се  усеща изобщо, освен ако не си  до нея. Явно предназначението и е да е до леглото. При нужда, по време на неразположения-ще я сагам до леглото. Иначе я бях взела с предназначение да ароматизира хола с различни етерични масла- ароматерапия един вид. Но за оважняване и дума не може да става!

# 443

Привет, искам да те попитам колко е шумен овлажнителя? Пречи ли на съня? Ако е сложен на по-висок дали ще има проблем с работата му?

# 444
  • Бургас
Аз го изпробвах само веднъж, понеже, както казах ми се струва, че много изстудява (или климатика не може да стопли стаята добре). Не беше по-шумен от самия климатик, не помня да ми е пречел на съня, но аз и на музика, и на телевизор мога да спя, така че не съм голям критерий.
Не се сещам какъв проблем би могло да има с работата му ако се сложи на високо, при мен стоя на един висок рафт и си работеше без проблем.

# 445
Бих искала да попитам онези от вас, които има овлажнители дали ползвате този модел на Чико - http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg&sa=N&tbo=d&am … 429,r:7,s:0,i:100 или подобни на него. Как би трябвало да излиза парата от него, дали трябва да е на гъста бърза струя, както по рекламите на другите овлажнители? Защото наскоро си купихме такъв и парата илиза на малки почти незабележими облачета, които се виждат само отблизо, но иначе изглежда овлажнява въздуха. Просто се съмнявам дали работи правилно и бих искала да знам.    newsm78  Благодаря ви!   Wink

# 446
Ние в крайна сметка взехме Ваполукса, именно заради възможността да поддържа сам зададената влажност. Много сме доволни.

# 447
  • София
Ние в крайна сметка взехме Ваполукса, именно заради възможността да поддържа сам зададената влажност. Много сме доволни.
Браво!

# 448
Здравейте,

и аз след дълго чудене си взех този с отделение за етерични масла Simple Smile - http://www.freshmarket.bg/humidify-dehydrate/humidifiers.html?pa … mp;category_id=12

Много ми е симпатичен , а въздуха е направо супер - изпробвах вече с масло от Иланг-иланг - разкош!
За мен беше важно да е ултразвуков, да се самоизключва като свърши водата и да се регулира силата на разпръскваната пара.

Благодаря на всички, темата ми беше полезна.

# 449
Цитат на: z.o.z.z.y.

как премери влажността? Търсих на няколко места ама все ме гледаха като "ненормална". Иска ми се да отида някъде където продават такива уреди.

Ами доста трудно намерих и аз - има ги в часовникарските магазини, последно видях много видове влагомери с термометри в отдел "Градина" на Мосю Бриколаж.

Общи условия

Активация на акаунт