Овлажнител за въздух

• 276 530
  • 693
  •   1
Отговори
# 495
Вече го пускам по 3-4 пъти на ден за по 2 часа, на най-ниската степен и нямам проблеми! Влажността ми седи на 52% някъде и прозорците са сухи! Wink

# 496
Здравейте. От вчера използвам ултразвуков йонизатор за въздух на solac и забелязах ,че всичко около него е покрито с фин прах. Някой забелязал ли е подобно нещо?
http://shopping.bg/ovlajnitel-i-ionizator-solac-hu1058

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 17:03 от mila_81

# 497
  • Бургас
Най-вероятно ви е твърда водата и това е разпрашен котлен камък (това поне е моето обяснение, без да държа на точност, разбира се). Когато ползвах овлажнител същото се случваше и при мен - всичко в близък радиус беше с тънък слой фин, фин прашец. Представяйки си как това нещо се вдишва от мен и бебето... може да се сетиш какво се случи с овлажнителя от там нататък Close

# 498
И аз си помислих, че може да е от това. Купих го защото съм със запушен нос и сухи устни. Искам да ви кажа , че когато не работи дори се чувствам по- добре. Ще го пробвам с изворна вода .

# 499
Здравейте, Мамита   bouquet
И аз се записах да следя темата, защото ми дойде ред да купувам такова чудо Simple Smile Интересувам се от овлажнителят на Ланаформ Ваполукс, за който тук в темата прочетох само положителни мнения. Та..въпроса ми е към Мамитата, които имат такъв у дома си вече и си го ползват. В инструкциите пише, че има воден филтър, за пречистване на водата, която се сипва във резервоара. Но не е обяснено, какви са грижите за този филтър? Сменя ли се или си е вечен? Ако се сменя-на колко време и от къде се закупува нов такъв и горе-долу на какви парички? Също и какви са критериите, че филтъра трябва да бъде сменен-променя се цвета му ли? Ще съм ви много много благодарна за мнение, момичета ...   bouquet   bouquet   bouquet

# 500
  • Sofia
Здравейте. Някой ползва ли такъв овлажнител http://www.shopmania.bg/prinadliezhnosti-za-biebieta/p-ovlazhnit … en-vzdukh-1461193

Въпросът е, че не мога да почистя тази част, която се пълни с вода. Ползвахме го при големия син. По едно време го бях забравила с малко вода вътре и след време като видях, вътре дъното беще зеленясало. Но има малка дупка за пълнене на вода и няма как през нея да се почисти. Какво да го правя, страх ме е да не пръска някакви бацили Outta Joint

# 501
С такава четка

http://www.amazon.de/Peggy-Perfect-8064-000-Reinigungsb%C3%BCrst … s=flaschenbuerste

не става ли?

Моят овлажнител е друга марка, но го чистя с такъв тип четка. Според педиатърката трябва да се чисти на 3-4 дни, ама аз го правя по-рядко, доста по-рядко. Във всеки случай никога не го оставям с вода - изливам я и го оставям да се суши на сушилника всяка сутрин. И слагам само вода от кана Брита, че в наше село водата е супер твърда и ще унищожи овлажнителя за нула време.

# 502
  • София
Интересуваме ме тези овлажнители шумни ли са?
Имаме йонизатор на Рейнбоу - много шум вдига, много духа от него и май хич не овлажнява въздуха. Затова се замислям за подобна покупка, че на бебка й "хърка" нослето от сухия въздух.

# 503
Дали са шумни зависи основно от чувствителността ти към шумове. Дамян Ноа няма никакви проблеми да спи на овлажнител - не сме спряли да го използваме от юни насам. На баба му също не й пречи. Друг не го изпробвал. Мен обаче ме дразни и спя с тапи за уши, ако се налага да спя в детската. Аз обаче съм много зле в това отношение - винаги спя с тапи за уши, едно мръдване на детето ме буди и за това спим в отделни стаи. Така че по-скоро не е шумен, поне нашият - марка Медисана е.

# 504
Някой да е ползвал ОВЛАЖНИТЕЛ TAURUS AMAZONIA

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … L-TAURUS-AMAZONIA

Прочетох,че има йонизатор и влагомер.

Ако някой го е ползвал да сподели дали мокри около себе си ?

Здравейте! След като прочетох почти цялата тема, със съпруга ми решихме да си купим този модел, най-вече заради паричките  Embarassed.
Изключително съм доволна - детето спря да кашля (тази година даже и ксизал не сме пили  Grinning), а аз забравих за какво са капките за нос. Където и да отидем, овлажнителят е с нас. Има си йонизатор, който го включваме обикновено преди да легне детето. Относно шума.... на мен в началото ми пречеше, но после свикнах - мога да го опиша все едно е пуснат компютър, даже е по-тих.

# 505
  • София
МС81,
този овлажнител със студена или топла пара работи? newsm78 Не виждам по-подробна информация в сайта.... А този йонизатор за какво служи?
Влагата регулира ли се? Виждам разни копчета, ама кое за какво.....

Допада ми като модел, цена, визия.....нищо чудно този уикенд да идем да го купим.
Някой ще препоръча ли и друг модел, от който е доволен, да има избор  Hug

Кой вид пара е за предпочитане - топла или студена и каква е разликата и принципа на действие? Thinking newsm78

# 506
  • Luxemburg
От скоро имаме овлажнител на Ланаформ. Но въпреки че пише че на всеки 2 дни трябва да се почиства филтъра с чиста вода още не съм го вадила. Търсих в ютюб филмче да видя как се почиства че в инструкциите дори не е отбелязано къде се намира този ултразвуков преобразувател че нали трябува да се чисти всяка седмица, но нищо не открих. Някой може ли да ми каже как се почистват тези овлажнители. Къде се намира този ултразвуков преобразувател и какъв оцет слагате за почистването му, също и къде е този защитен прекъсвач където трябва да гледам дали има варовик и него да почистя с оцет. Ако има значение ние сме с модел vapolux. Много ще съм ви благодарна за помощта.

# 507
Здравейте, искам да попитам как почиствате овлажнителите на Авент? Моят е замърсен и се чудя как да го почистя... Моля помагайте!

# 508
Здравейте, искам да попитам как почиствате овлажнителите на Авент? Моят е замърсен и се чудя как да го почистя... Моля помагайте!
Ако овлажнителят не е почистван редовно и/или е използван повече от година, най-вероятно се е натрупал накип по нагревателя. Ето какво пише в инструкцията на Авент:

"Напълнете ваничката за вода със 100 мл. оцет (4% оцетна киселина) на 200 мл вода).
Оставете водата и оцета във ваничката за поне 4 часа (най-добре за  цяла нощ).
Изпразнете ваничката и отстранете накипа с мека кърпа.
Изсипете   малко бял оцет (4% оцетна   киселина) върху генератора на пара, а след това избършете оцета с влажна кърпа.
Изплакнете всички   детайли с чиста вода."

Успех! Wink

# 509
този овлажнител със студена или топла пара работи? newsm78 Не виждам по-подробна информация в сайта.... А този йонизатор за какво служи?
Влагата регулира ли се? Виждам разни копчета, ама кое за какво.....

Допада ми като модел, цена, визия.....нищо чудно този уикенд да идем да го купим.
Някой ще препоръча ли и друг модел, от който е доволен, да има избор  Hug

Здравей, овлажнителят работи със студена пара и влагата се регулира - просто си го настройваш на желаната влажност и той си я поддържа. Нашия работи по цял ден (когато го забравим), но определено има огромен ефект, не само за детето, но и аз забравих за какво са капките за нос  Heart Eyes. Ние пътуваме доста често, и честно да си призная - без овлажнителя вече не тръгваме! Grinning Йонизатора го пускам много рядко - само когато няма никой в стаята - въздухът става страхотен, но влажността трудно се покачва, когато е включен. И имам чувството, че гърлото ме заболява, ако съм спала на включен йонизатор. Успех с избора, аз определено съм доволна от моя, въпреки, че и аз много се притеснявах, като го купувах!

Общи условия

Активация на акаунт