Овлажнител за въздух

• 276 681
  • 693
  •   1
Отговори
# 510
  • Тра-ла-ла
Скорошни отзиви за тези марки овлажнител+йонизатор? Слагам линковете към продуктите в скрит текст.
Как е нивото на шума при трите модела? Забелязвам, че при TAURUS и Impulsion има повече бутони...значи ли, че йонизацията може да бъде използвана без функцията за овлажняване? Всички ли са с ултразвуково разпръскване? За Тауруса гледах едно клипче в ютуб..като чайник е Laughing, та не знам дали така изглежда обикновено впръскване или ултразвуковото

TAURUS AMAZONIA
LANAFORM FAMILY CARE
Impulsion Humidifier HC01

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 18:39 от Джулая

# 511
Купих си овлажнител Ланаформ Микси. Днес сменях водата в резервоара и ми направи впечатление, че и в корпуса, върху който се закрепя резервоара (частта в която се пълни вода) имаше един два пръста вода. Това нормално ли е!?

# 512
Купих си овлажнител Ланаформ Микси. Днес сменях водата в резервоара и ми направи впечатление, че и в корпуса, върху който се закрепя резервоара (частта в която се пълни вода) имаше един два пръста вода. Това нормално ли е!?

И нашият е Ланаформ, не знам дали е същият модел (нашият е във формата на мече, че е в детската стая) и също се пълни с вода. Мисля, че е нормално, нашият работи вече 5 месеца на пълни обороти всяка нощ. Сутрин изливам водата и от долната част, и от резервоара. Освен това слагам само дестилирана вода (за ютия) - предишният овлажнител се счупи точно след една година ползване и предполагам, че една от причините беше водата - слагах от кана Брита, но въпреки това в уреда се наслагваше котлен камък.

# 513
Здравейте, закупени са два броя от Технополис за 100 лв. бройката Joycare  JC-491.
Овлажнитела е в гаранция. Напълно безшумен е. Закупени са на 30,11,2014г. Оказа се, че влагата е доста над допустимото и не ни върши работа. Ако някой се интересува да пише. Цена 80лв./бр.
Характеристики:
- Препоръчва се за детски стаи;
- Функция Йони: възвръща във въздуха отрицателните йони;
- Функция Таймер: настройка на продължителността на работа;
- 4 степени на изпускане/интезивност на парата;
- Автоматично изключване, когато водата в резервоара свърши;
- Стандартна мощност (изход) : 300ml/h;
- Капацитет на резервоара: 5,8 л;
- Степен на шум: < 35 dB (A);
- Напрежение: 220-240V;
- Честота : 50 Hz;
- Мощност: 32W;

# 514
  • Тра-ла-ла
Аз съм вече с TAURUS AMAZONIA. Обаче много странно, че прави лека мъгла в стаята, при условие, че съм го нагласила да стигне само 50% влажност и е на средна степен на впръскване. newsm78 Доста вода гълта, за да качи от 31% до 50%. Около 2л за 8ч

# 515
имам въпрос към ползващите овлажнител Tigex.
Днес купих един и имам доста тъп проблем Simple Smile
На резервоара отдолу има едно кръгло парче като от силикон, не мога да разбера дали това е някакъв протектор, който се маха преди употреба или не.Пада се точно над ултразвука в ляво, закрепен на три метални пирончета. В инструкцията не пише нищо за него. Изгледа сякаш така или иначе ще падне, не знам дали да включа уреда с това нещо вътре
Ако някой ползваTigex може ли да сподели дали има такова нещо на резервоара или не Simple Smile

# 516
  • Варна
За много години! Здрави и щастливи!
На 30ти пратих мъжа ми да купува овлажнител. Целия вход е с парно и дори при изключени радиатори у дома Т не пада под 22-23градуса, а въздуха си знаех, че е сух, че сутрин гърло нос всичко пресъхнало, та чак боли. Децата пък редовно им хъркаха нослетата. Мухъл не знам какво е.
И заради парите, пък и препоръките, се спряхме на Taurus Amazonia. Включихме го и отчете Т 24 градуса, влажност 90% ... ясно, че като го настроих на 60% не се включи изобщо. Викам дай да му задам 92% - бачка цяла нощ, но особен ефект не забелязах. На 31ви мъжа ми ходи в технополис - смениха му датчика. Идва включваме го - 22 градуса, 20% влажност. Настроих на 50% - 2 часа работа и все още показваше 20%..  Shocked Викам си тоя датчик явно също не струва и му давам шанс с последен отчаен опит. Включих електрическата кана в стаята за 5мин. Не щеш ли бързо започна да вдига и отчете в крайна сметка 44%. Настроих на 45% и го оставих да работи цяла нощ. Еми не стига, че не ги достигна тия 45, ами не можа и да поддържа дори 44%. Тази сутрин беше 26%..  Confused
Не знам кой им е първия работен ден, но отивам и им го връщам. То явно, че у дома много, ама много сух въздуха и това чудо грам не се справя. Всъщност да уточня. Работеше в стая 17 кв.м. на затворена врата към другата част от апартамента..
Или този модел е пълен боклук, или у нас ситуацията много сериозна. Дано някой се включи със съвети.

# 517
Привет,

откакто застудя и увеличихме радиатора влажността от 45 % падна на 35-37 и сутрин се събуждам с пресъхнало гърло. Та изчетох цялата тема и явно ще взимаме Ланаформ. Вероятно Ваполукс.
Моля, който го има вкъщи да сподели дали този йонизатор може да се изключва и да не работи постоянно.

# 518
  • Тра-ла-ла
MiRa^,наистина Таурусът бавно качва влажността и ако се спре-бързо пада. Според мен овлажнителят трябва постоянно да е включен и може би един път като достигне влажността - после е по-лесно да я поддържа. Дали и при другите марки овлажнители е така...не знам.  И аз не съм очарована от Тауруса. И тази мъгла която прави...

# 519
  • София

MiRa^,наистина Таурусът бавно качва влажността и ако се спре-бързо пада. Според мен овлажнителят трябва постоянно да е включен и може би един път като достигне влажността - после е по-лесно да я поддържа. Дали и при другите марки овлажнители е така...не знам.  И аз не съм очарована от Тауруса. И тази мъгла която прави...

Така е, като се пусне да работи трябва да мине известно време, за да се качи влажността, особено ако влажността е паднала доста. Ние сме с Lanaform Mixi снощи го включих за първи път от повече от година. Работи почти непрекъснато, само като излизаме го изключвам и пак качва бавно и ако се изключи пада бързо. Знам, че след ден два вече ще е по-добре положението, защото го имам от три години и съм свикнала.

# 520
  • Тра-ла-ла
miramar, а на максимална степен ли пускаш овлажнителя? Прави ли мъгла? Защото Таурусът на максималното прави мъгла, но бързо вдига влажността. А на ниска степен няма мъгла, но едва вдига с 10% за 8ч. Та се чудя със всички овлажнители ли е така и правят мъгла или е до производител?

# 521
  • Варна
MiRa^,наистина Таурусът бавно качва влажността и ако се спре-бързо пада.

Там е работата, че при нас качи след 2ч с 1% и след като включих електрическата кана за 5мин в стаята и показа 44% го оставих да работи нон стоп на макс и вместо да вдига влажността или поне да я поддържа, тя падаше. Явно, че ни трябва нещо по-мощно. Гледам различни уреди - от 100мл/ч до 400 и повече мл/ч. Таурусът колко е? Никъде не успях да открия тази информация..  newsm78

# 522
http://electron.bg/lanaform-mixy-p-209058.html
Мнение за този овлажнител или да ми препоръчате друг в този ценови диапазон?!

# 523
  • София
 Да, на максимална степен го пускам в малка стая, но вратата стои отворена. Прави мъгла или по-скоро студена пара. Определено има ефект - децата спряха да хъркат нощем. Иначе самата влажност от 35% се качва на моменти до 48%, което не е много, но явно е достатъчно.

http://electron.bg/lanaform-mixy-p-209058.html
Мнение за този овлажнител или да ми препоръчате друг в този ценови диапазон?!

За същия говоря. Трета година го ползваме и съм доволна. Все пак имай предвид, че е предвиден за помещение до 20 кв. м., за по големи площи сигурно има по-подходящи.

# 524
Тези датчици май не са верни. Аз имам отделен отделен уред за мерене на влажността (хидрометър май се казва) и има 10% разлика от него и това, което ми показва овлажнителя.
Примерно - в момента овлажнителя (Tigex) показва 43%, а другия хидрометър 52%. Вярвам на другия уред.
До скоро ползвах овлажнител Tesy за 69 лева. Много бях доволна. Няма екстри като измерване на влажност но е абсолютно безшумен и вдига влажността бързо. Смених го защото натрупва котлен камък или нещо такова и вътрешността му вече не прилича на нищо.
Новият ми е Tigex и уж е два пъти по-скъп, а не му се радвам особено. Да - има измерване на влажността и програмране, но то изобщо не е вярно, така че за какво ми е? Освен това - много шуми! Не самият уред, а водата - чува се някакво плицикане на вода през цялото време, което много ме изнервя, предишният ми уред беше съвсем безшумен.
Вашите издават ли шум?

Общи условия

Активация на акаунт