Серум/Крем за свиване на порите

• 1 037
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, дами!
Моля, помагайте, тъй като съм доста ,,боса’’ на тема козметика..
Та.. търся да ми препоръчате крем, серум или измивен гел специално за свиване на порите по лицето. Аз съм с бяла и доста чувствителна кожа и в зоната около носа са ми доста разширени порите като имам и комедони в областта на бузите. Може да е комбинирана козметиката.
Благодаря предварително!

# 1
  • Melmak
Няма такова чудо. Уж препоръчват ниацинамид, което е модерно в момента. При мен само запушва порите и нищо.

Имаш ли си такава кожа, просто си я имаш. Можеш да ходиш на почистване, хидрафейшъл и подобни, да ползваш хубава козметика. Обаче да очакваш един серум да ти свие порите, от опит ти казвам, няма такъв.

За основа за грим ползвам биодерма крем pore refiner. Помага също и с омазняването. Но до толкова, че гримът да издържи през деня.

# 2
И на мен ще ми е от полза такава препоръка. Аз ползвам на  biotrade Акне аут активен лосион за пъпки и черни точки и само от него съм доволна ,нищо друго не ми помага за пъпките. Ползвам лятото матиращия тоник  пак на biotrade и също съм с много добри впечатления,справя се с омазняването в летния сезо и като че ли поприкрива несъвършенства.  Ползвала съм и  ексфолиращия им тоник  за свиване на порите,но не съм с добри впечатления, за жалост при мен страшно много щипеше на лицето.

# 3
Няма как да се свият. Порите нямат функцията да се "свиват", защото не са мускул.  Няма кремче или гелче, което да ги "свие".
Трябва си редовно почистване при козметик, хидратация и слънцезащита.
И разбира се генерално подобряване на начина на живот - спортуване и здравословна храна, без пушене и без алкохол.

# 4
На мен ми направи впечатление, че откакто пак започнах да пия кафе, и то предимно от улични машини (пия капучино), през 1 или 2 дни правя и нес кафе, започнаха да ми избиват много пъпки. Най-вече по гърба, тила и главата.
Така че може причина да бъде кафето за появата на пъпки.

# 5
На мен продуктите с ретинол, съчетани с хидратация ми решават този проблем. Не става от днес за утре, но да кажем, че за 2-3 седмици ефектът става наистина видим. Като се поизчистят порите и кожата се хидратира, производството на излишен себум намалява и тогава чак порите придобиван по-приемлив вид. Естествено няма как да се докара вид като от рекламите. Обективно само жени от най-северната част на Европа имат такава съвършена по нашите стандарти кожа и то само защото там е студено, лицата им не се потят на открито, въздухът е много по-чист и т.н. фактори на средата, които ние тук няма как да премахнем.

# 6
Ежедневна маска с хума, мед и масла и после редуване на серуми с ниацинамид и ретинол, хиалурон, колаген и Q10 /повечето май са ми от Дъглас/ видимо прави и порите и бръчките по-малки.
Дарсонвала също.

# 7
Ежедневна маска с хума, мед и масла и после редуване на серуми с ниацинамид и ретинол, хиалурон, колаген и Q10 /повечето май са ми от Дъглас/ видимо прави и порите и бръчките по-малки.
Дарсонвала също.

Може ли повече информация за серумите, включващи компонентите, които изреди тук или на лс?

# 8
Дарсонвала също.

Може ли повече информация за серумите, включващи компонентите, които изреди тук или на лс?
И също така да препоръчате добри марки на поносима цена. Да не бъда на цени 30-40 лв. и обикновеният човек да не може да си ги позволи.

# 9
Разгледайте продуктите на The Ordinary, Bioten и собствените марки на DM. От предложените, само за първите нямам личен опит, но ги заглеждам заради добрите отзиви в интернет. От Биотен съм много доволна - каквото и да съм взела тяхно, все е било добър продукт. От ДМ без да са нещо уау, са също добри продукти на добра цена. Не ми се е случвало да получа нежелана реакция или да проявя друг тип непоносимост от употребата им. В този смисъл - имат си добър качествен контрол.

# 10
  • Melmak
The ordinary  с ниацинамид ми запуши порите ужасно. Направо след него козметичката ми каза, че по-зле не ме е виждала. Не знам, явно само аз не го харесвам тоя серум.

Аз харесвам корейски продукти. Има тук тема за тях. Можеш да я прочетеш.

# 11
The ordinary  с ниацинамид ми запуши порите ужасно. Направо след него козметичката ми каза, че по-зле не ме е виждала. Не знам, явно само аз не го харесвам тоя серум.

Аз харесвам корейски продукти. Има тук тема за тях. Можеш да я прочетеш.
Може ли линк към темата за корейските продукти?

# 12
Дарсонвала също.

И също така да препоръчате добри марки на поносима цена. Да не бъда на цени 30-40 лв. и обикновеният човек да не може да си ги позволи.

Не бих се ангажирала да търся нискобюджетни заместители. Винаги си има причина нещо да е скъпо и същото евтино.

Иначе в Дъглас са си така серумите - пише си на тях Пептиди, Ниацинамид и т.н. Когато отидох там за пръв път пред витрината имаше едно много младо и нежно момиче, което знаеше толкова много за серумите, че тя ми обясни кой за какво е. Оказа се, че според нея имала ОРГРОМНИ пори и четяла много по въпроса. А тя просто бе прекрасна и ни една пора не видях, макар да се бях накичила и с очилата /все пак четях етикети/. Но вярвам, че и продавачките са наясно.

# 13
Дарсонвала също.

Не бих се ангажирала да търся нискобюджетни заместители. Винаги си има причина нещо да е скъпо и същото евтино.

Иначе в Дъглас са си така серумите - пише си на тях Пептиди, Ниацинамид и т.н. Когато отидох там за пръв път пред витрината имаше едно много младо и нежно момиче, което знаеше толкова много за серумите, че тя ми обясни кой за какво е. Оказа се, че според нея имала ОРГРОМНИ пори и четяла много по въпроса. А тя просто бе прекрасна и ни една пора не видях, макар да се бях накичила и с очилата /все пак четях етикети/. Но вярвам, че и продавачките са наясно.
Не всички продавачки са наясно. Рядко попадам на някой продавач да ми бъде обяснено за даден продукт и дали той е подходящ за мен. Също така да ми препоръча точно за нуждите на кожата ми даден продукт.

# 14
Дарсонвала също.

.  Серумите на REVOX са добри и изгодни. Много харесвам хиалуроновата им киселина.

Общи условия

Активация на акаунт