Европа по времето на Тръмп

• 46 595
  • 977
  •   1
Отговори
# 915
Принципно мрънкането без предложения не е много конструктивно.
Въртим, сучим и все до това стигаме - нямаме енергия, трябва да купуваме, но вече много скъпо. Ще обеднеем, а забравихме как да се справяме с това, някои никога не са се учили.
Предложения?

Защо пък непременно трябва да има и предложения? Всеки да си намери своя начин, да се учи в движение или както намери за добре.

" Прогнилия запад" тук няма никакво място да бъде споменаван, няма роля в тези отминали времена. Просто комунистите решиха да откраднат всичко, което може да се открадне от народа и на нас тогава ни се наложи да оцеляваме, да се учим в движение, някои отпаднаха от Играта, други се върнаха отново в нея. Сега кръга е по-широк, ще видим кой как ще се справи.

# 916
Една обикновена констатация да се нарича мрънкане пък е търсене на конфликт, или неразбиране, което е по- възможното в случая.

# 917
  • София
Китай май спечели пърият рунд в търговската война със САЩ. И сега европейските либерали се радват че комунистите меркантилисти от Китай са победили капиталистите изолационисти от САЩ.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 15:04 от Refrenolog

# 918
Китай май спечели пърият рунд в търгоската война със САЩ. И сега европейските либерали се радват че комунистите меркантилисти от Китай са победили капиталистите изолационисти от САЩ.
Не е точно така. Просто Тръмп направи номера с вентилатора срещу ВСИЧКИ, първо срещу близките си съюзници. Няма как това да остане незабелязано.

# 919
Повдигам тази тема заради критикуващите Тръмп в другата за политиката на САЩ.
Тъй като някои от нас са нарочени за МАГА фенове защитаващи "идола" си , то тук искам да видя критикуващите форумни громители, и отношението им към лидерите в ЕС. Ще се радвам да чуя за нещо, което тези лидери са направили, и с което най-големите критици на "оранжевия" могат да похвалят Урсула, Макрон, германеца след Меркел и третия праймминистър след като Елизабет Втора се спомина миналата година.
Искам да усетя енергията на МЕГА (Make Europe Great Again) колегите и онова, което ще върне Европа на масата на големите. Не като сбирщина от десетина души, които не могат да се похвалят с някакъв успех в ЕС или в държавите на които са лидери, а като хора за които може да кажеш - ето обещаха това и го изпълняват.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 00:56 от Абуто

# 920
За мен е хубаво, че Европа се събуди и тръгва по пътя да се отърси от зависимостта от САЩ. Благодарение на Тръмп. И дано да се случи по-бързо. Добре е , че Европа разбра, че не може да се разчита на избота на американците, видя, че те тръгват по пътя на авторитаризма. Колкото до лидерите, различните исторически моменти раждат своите лидери.  Така, че и това ще се случи в Европа.
Харесва ми, че европейските лидери бързо хванаха цаката на Тръмп, как се разговаря с него и най-редовно го минават с голямата баданарка, а той се надува до пръсване. Много е смешно.

Цитат
И аз чакам да видя нещо, което не включва НАТО, Русия, Украйна, Тръмп, Путин и не звучи като слаб маркетинг.

В тази тема няма как, включва поне Тръмп. Но ето една, която напълно отговаря на изискванията ти.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1793445.165

# 921
Диорела, на теб кой от европейските лидери ти се струва най-събуден. И кое негово или нейно политическо решение те кара да го/я харесваш, защото ти прави живота по-добър.
Това със събуждането е много добро като фраза, но на мен повече ми прилича на ситуация, в която някой в перманентна следобедна дрямка са му изгърмяли един шамар и той още не може да осъзнае какво се случва. Но счита факта, че е буден като собствено голямо постижение.

# 922
  • Под сянката на разлистените кактуси
Америка тръгвала по пътя на авторитаризма...Понеже там има цензура, арестуват хора за постове в социалните мрежи и има политически затворници...

# 923
Как по-точно Европа се отърсва от зависимостта от САЩ като Урсула подписа споразумение за не знам си колко милиарда да им платим за енергоизточници?

# 924
На Европа тепърва и е предстои да се събужда и хич не е ясно дали ще мине гладко.

Да похваля Мерц, който публично пред партията си е казал, че съществуващата социална държава не може вече да се издържа икономически.
Най-после някой го изплю в прав текст.
Сега остава да видим как ще мине трансформацията и как ще убедят населението в Стара Европа сериозно да стегнете коланите.

# 925
И Педро Санчес в Испания беше казал, че няма да купуват американско оръжие, защото тези разходи ще им попречат да поддържат социалната държава и да постигат целите, които имат за населението си.

# 926
Предпочитам сто пъти да живея в прогнилата Европа отколкото в Америка.
Лидерите не са изкукали старчета с мании за величие.
Изобщо не я мисля Европа, нямам забележки към нея.
Имам само към тия, които се мислят за господари, като Орбан, Фицо и каква изненада Путин. Каква интересна компания обаче - все от уонаби диктатори, към която много иска да се присъедини Америка.

# 927
Весела, типичен отговор - Не знам кого харесвам, но знам кого не харесвам.
Едно име кажи - ето този от европейските лидери прави това, което обеща и благорарение на него хората живеят по-добре.
Обаче ти не си харесвала Орбан, Фицо, Путин. Уаууу. Путин е сатана, ясно. Кажи ми към Фицо какви забележки имаш? Какво въобще знаеш за него?

# 928
  • София
Колкото и ти.
Като знам кой харесваш си ми ясен.

# 929
В Европа се живее съвсем добре. Единственото, което трябва да направят, е да ограничат силно влизането на брадати мигранти.

По-интересно е вие да споделите какво направи Дъмп досега, за да живеете вие по-добре, тъй като вие го избрахте заради влошения стандарт на живот.

Общи условия

Активация на акаунт