ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 439
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 1 410
Аз пия Оmega-3 complex na nutrilite

# 1 411
Да albidr аз пия добавка за РА -ИМУФЛАМ и мога да кажга че съм доволна при мен ефекта е поразителен Съдържа  котешки нокът и партенолид Нарушения имунитет води до  тези възпалителни процеси  екземи псориазис итн Капсулите са течни Най важното че е природен продукт и е напълно безвреден При бременност и кърмене  не се препоръчва и при хора с трансплантирани органи 

# 1 412
сега ще потърся о6те инфо в мрежата, благодаря за отговора.

# 1 413
Дъщеря ми е на 3 г,с болки в краката,AST 400.Има ли някой с подобен проблем.Моля насочете ме към лекари.Благодаря предварително и се извинявам ако това не е мястото за моя въпрос

# 1 414
  • София
alvima не пишеш от кой град си
има тема за деца с артрит, пиши и там
а за лекар ревматолог - Лисички в Токуда
няколко добри специалисти в Педиатрията, преглеждат в детската поликлиника - виж тук http://mcdc-sofia.eu/contacts.html

# 1 415
Спомням си , че обсъждахме преди време humira, но не си спомням последно колко от цената на медикамента поема здравната каса?
Благодаря предварително

# 1 416
possessed, благодаря

# 1 417
Спомням си , че обсъждахме преди време humira, но не си спомням последно колко от цената на медикамента поема здравната каса?
Благодаря предварително
Виждам, че все още никой не ти е отговорил. Майка ми има РА от повече от 20 години и обмисляхме лечение с Хумира, но такова все още ни е непосилно по джоба, докато на запад то се поема изцяло от касата и хората плащат символични суми и то в продължение на години. Сега касата поема около 50 % от сумата:
Humira solution for injection in pre-filled syringe 40 mg/0,8 ml x 2
НЗОК код: LF085 616.84 лв. 
Посочената цена представлява максималната стойност на Хюмира, заплащана от здравно осигуреното лице (продажната цена на Хюмира минус стойността, която НЗОК заплаща).

# 1 418
Благодаря предварително
Виждам, че все още никой не ти е отговорил. Майка ми има РА от повече от 20 години и обмисляхме лечение с Хумира, но такова все още ни е непосилно по джоба, докато на запад то се поема изцяло от касата и хората плащат символични суми и то в продължение на години. Сега касата поема около 50 % от сумата:
Humira solution for injection in pre-filled syringe 40 mg/0,8 ml x 2
НЗОК код: LF085 616.84 лв. 
Посочената цена представлява максималната стойност на Хюмира, заплащана от здравно осигуреното лице (продажната цена на Хюмира минус стойността, която НЗОК заплаща).

Meрси  bouquet

# 1 419
Izvinete za latinicata...tova mi e stara maka...i salzi...i bezsanni no6ti...imam i pusnata tema togava za deca postradali ot vaksini....obikolihme vsi4ki...naistina vsi4ki...te ne sa tolkova mnogo se okaza ...za lekari govoria...niama da spamia koi stava i koi ne ...mnenieto si e za men...v kraina smetka D-r Stefanov ot Pediatriata se okaza na6iat lekar....ne smeia da kaja otkoga ne sme imali problem...a ne moje6e da si stapi na kra4encata...imaite viara...i tarsete...lekari i 4oveci...za men na6iat lekar e takav...sega ne moga da ia stigna...i daje ne pomni...pojelavam go i na vas maichici....  :bouquet:togava tragva6e na iasla....a sega na predu4ili6tna....mina vreme da ...  bouquet

# 1 420
  • София
 Майка ми е с РА и е на метотрексат. Зимата прекара тежък грип - усложни се в пневмония. После нов вирус ... Не смее да пие имуностимулатори, т.к. РА е автоимунно заболяване и нали целта на метотрексата е точно обратната - да снижи имунитета. Виждам тук, че някои пият рибено масло, мислите ли че е подходящо в този случай?

# 1 421
  • София
да, подходящо е
и ленено масло
и всякакви други добавки

като стана на въпрос, на нас ни предписаха и имунобор
а също така не протестираха срещу Респивакс, което е точно за горните дихателни пътища

# 1 422
Майка ми е с РА и е на метотрексат. Зимата прекара тежък грип - усложни се в пневмония. После нов вирус ... Не смее да пие имуностимулатори, т.к. РА е автоимунно заболяване и нали целта на метотрексата е точно обратната - да снижи имунитета. Виждам тук, че някои пият рибено масло, мислите ли че е подходящо в този случай?
[/quot

Точно това и аз съм се чудила и съм питала, но никой не ми даде логично обяснение.... как хем с хапчета понижаваме имунната система, хем вземаме добавки и витамини за подсилване.... и аз пия иначе рибено масло, а като настина всякакви витамини....

# 1 423
Ами според това, което чета за Омега 3, пък и останалите добавки, те имат доста обширно въздействие. Те не действат точно имуностимулиращо (конкретно рибеното масло визирам в случая), а доколкото разбирам, по- скоро регулират нарушения баланс в организма и по този начин могат да доведат до много положителни промени, а и да потиснат страничните, вредни действия на гадните лекарства, които се налага да пият болните (какъвто е напр. случаят с фолиевата киселина, която както знаем неутрализира до голяма степен вредното действие от метотрексата). Разбира се за да се стигне до някакви по- забележими резултати е много важно да се взимат продължително, поне няколко месеца, а за тежко болни най-добре постоянно. Така напр. глюкозаминът иска време, за да се натрупа в организма, а за рибеното масло има хора, които споделят, че незабавно усещат ефекта.

Аз съм твърдо ЗА ДОБАВКИТЕ, особено за хора с тежки болести, където се налага да пият такива страхотии, че докато лекуват едно увреждат всичко друго и никой в крайна сметка не може да им даде по- добър отговор. А при положение, че има много положителни отзиви от хора, взимащи добавки, защо не? Сякаш болните имат голям избор?!  Crossing Arms

# 1 424
Аз срях метотрексата , ами започна да ме боли корема по цял ден, то не се търпи.

Общи условия

Активация на акаунт