ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 947
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 360
Кет, с какви изследвания ти откриха другото заболяване?как се нарича и в какво се изразява?

# 361
Момичета, много моля за съвет. Зет ми е на 28г и има спешна нужд от консултация с ревматолог. Моля препоръчайте ми добър лекар и ако е удобно с телефон и адрес. Да уточня поставили са му диагноза износване на ставният хрущял на коляното. Дано не бъркам диагнозата. И сега е с оток на коляното.

# 362
Направиха ми  клетъчен имунитет и имунология. Всичко е  супер но имам анти тела ANA и двДНК. По тях съдят т.к. двДНК не може да има при RA. И т.кл. имам ревматоиден артрит с изменения по ставите на ръцете и краката тази диагноза е проверена, но никога не съм дала други признаци на нещо друго, чак при имунологията се показа. Иначе казано имам две автоимунни болести които се противопоставят една на друга и затова не могат да се изявят изцяло. Пък и аз доста ги притискам с различни лечения. То не беше злато, трансплантация , сега Arava, но важното е че всичко за сега е под контрол.
Чувствам се много по- добре и гледам на пред.
Ние с Чародейка си приличаме точно в това и затова сме близки.

# 363
Що се отнася до това кой лекар да избереш ?
Аз имам опит в обикалянето на доктори от професори, доценти и специалисти мога да ти препоръчам Маринова. Ходила съм почти навсякъде в София , но от опит мога да ти каза само Маринова. На "Урвич"13 приема всеки ден, може да ходиш и с направление.
Успех!!!

# 364
Много благодаря ket13 .  bouquet

# 365
кет,продължавам да досаждам.Кой ти ги назначи и защо,какво ги усъмни докторите, и как се нарича новото забояване..............,аз колкото и хипохондрично да звучи си мисля ,че освен Бехтерев си имам и нещо друго,но пък и аз явно съм супер податлива на автоимунни заболявания.
Преди две години за месеч ме диагностицираха с Хашимото,Бехтерев................,уф писна ми.
Днес пак съм с иридоциклит ,сега се връщам от доктор и съм с раширени зеници и на капки.Добре,че го хванах този път рано и ще мина без инжекции.
Пиши моляте каква е тази болест,че аз останових,че ако не подсещаш лекарите не се сещат за куп изследвания които трябва да се правят.
Сега за златото добре ,че научих от вас и го питах Стоилов каза ,че ни било зле,ама що не се сети той да ми препоръча.От неволи и болежки станах половин ревматолог Wink

# 366
  • На края на света !
mam4e_mia  по повод иридоциклита ,моя офтамолог ми каза да си имам винаги капки  вкъщи,защото ,доста често очите ми се възпаляваха,,при това изпитвах и ужасна болка при движение на окото  Peace

# 367
Mam4e направих си имунология и анти тела.

# 368
Привет на всички от Румбето! Днес за пореден път ходихме на лекар ,защото нощно време при нас е Ад.Мъжът ми не може да спи от болки и непрекаснато пие Аналгин за обезболяване ,защото му забраниха друго обезболяващо.Сега се оказа ,че и това трябва да го спре ,че вече 2 месеца го пие и може да се получи увреждане на костният мозък.Лекарката ни каза ,че здравната каса от 1.2.08 вече поемала скъпо струващото лечение на 90%.Ура! Става въпрос за ХУМИРА новите тумор некротизиращи инжекции. Да ама не!Милата каса поемала само 30 % останалите има няма 1000 лв. трябва да си ги търсим ние??? Става въпрос само за цената на 1 инжекция!!Така ,че сега оставаме само на Метотрексата ,но явно дозата е малка и ефект никъкъв а ръката му започва все по-прогресивно да се инвалидизира.Сега ни предложи и паралелно пулс терапия 3 дни вливания на Урбазон по 250 мг.Незнам как би се съчетала тази терапия и дали няма да пламне пак целият в псориазис след спирането и . По принцип от кожна клиника му забраниха съчетание на Метотрексат и кортикостероиди ама направо незнам кое да гледаме по-напред . ЗА мен по-важното са ставите ,че става все по страшно .Незнам какъв избор да направим ?Някои имал ли е подобна дилема за решение? Страх ме е какви ще са последствията след пулс терапията и по-нататъчното и спиране дали няма да ни връхлети  болеста с нова сила?Работата на нашата '' мила здравна каса'' е като на Пилат Пунтийски измиха си пак ръцете!!!Даите ни съвет приятели имали ли сте подобен случаи на съчетаване на медикаментите?

# 369
Ами вие нямате избор в момента - единственото което може да спре болките и отоците са кортикостероидите. По добре направете вливанията - отоците ще паднат и болките също. А такова пиене на аналгин може да му разбие бъбреците необратимо и тогава РА ще ви се струва като гъделичкане....  Няма по коварно лекарство от аналгина, а от системно пиене на аналгин за съжаление много хора са си отишли от този свят....
Не мисля, че проблемите с псориазиса ще се върнат, защото след вливанията най-вероятно месеци наред ще пие пак стероидите (нали немогат да се спират рязко) а това ще подтиска всички алергични проблеми, екземи, псориазис и т.н. Обаче един ден като ги спрете никой незнае как ще реагира организма. Но все пак псориазиса не е опасен като РА или скапване на бъбреците....
А за метотрексата - може би не ви е малка дозата - просто той трябва да го е пил поне 6 месеца за да има ефект. А като имате проблеми от години тези 6 месеца може да са и 6 години.... При висока доза на метотрексата може страшно много да се натрови организма и да е опасно за живота, затова се изписват ниски дози които се пият месеци, години наред...Неговата задача е да вкара организма в ремисия, а не да обезболи. Той няма обезболяващо действие.
 Обезболяванто става само със стероидите (аз след инджекцията се почувствах като нова)

# 370
  • На края на света !
румбето направо си представям как се чуства съпругати ,аз също  пиех течен аналгин в началото на болеста но  той въобще не ми помагаше а з дори на леглото не можех да лежа от адските болки ,да не говорим за температурата която не спадаше ,не бях спала с дни и вече ми минаваха най лошите мисли през главата ,направо само като се сетя какво преживях тогава един лекар ми изписа преднизолона ,и само като испих едно хапче аз запръв път от дълго време се  почуствах добре и успях да поспя .За съжаление май друга алтернатива освен кортикостероидите нямате ,колкото до метотрексата виж при мен чак след 2 години започна да има ефект.

# 371
Румбето,аз пиех преднизолона заедно с метотрексата, но естествено трябва да се съобразите и с псориазиса, но както са ти казали Деси и Чародейkа,с преднизолона(урбазон) направо ще се роди!-освен това мисля че са ви изписали ударна доза,за да бъде еднократно.-Какво казва кожния лекар за еднократна доза преднизолон? Hug

# 372
Аз също мисля, че без пулс терапия няма да минете. При мен при поставянето на Ендоксан ми спаднаха отоците по ръцете и ми се намалиха болките. Консултирайте се само с ревматолог и то не който и да е остави ги кожните. Проблема е комплексен и затова мисля, че ревматолозите ще помогнат повече.
Имах познат които има псориазис и периодично минава на диета само от моркови.За съжаление не мога да ти каза друго, но можеш да потърсиш в Интернет повече информация. Но знам, че така контролираше проблема с псориазиса.

# 373
ЗДРАВЕИТЕ ПРИЯТЕЛИ,добре че ви има та да може човек да сподели проблемите си и да получи съвет!След посещението при ревматоложката ,която ни каза ,че вече внасяли ХУМИРА/новите тумор некротизиращи инжекции/ ,като ,че ли имах малко надежда ,че все пак има някакво лечение по-съвременно и у нас.Но след като вчера проверих в аптеката се оказа ,че болният поема 1900лв. на инжекция!!!Така ,че оставаме на Метотрексат. Консултирах се обаче и с мои приятел кожен лекар за пулс терапията с Метилпреднизолон- 3 вливания по 250 мг.Тои се изказа много лошо за този вариянт и особенно това,че ще го правим у нас а не в болница под наблюдение. Каза ,че може да се перфорира стомаха или да прокърви от някъде /защото имахме проблеми с повръщане и стомах/Посъветваме да ходя в София на  ревматолог ,защото според него нещата стават все по-зле при нас!Моля ви , препоръчайте ми  при кого да отидем на преглед?И къде е най-добре. Преди години ходихме на Урвич ,но вече незнам кои лекари са там. Трябва ми много добър специалист, защото нашата диагноза е много сериозна. Псориатичен артрит, спондилит, Бехтерев/съмнение/, но според мен а и други мнения без съмнение оттоци и атрофия на ставите.Стига толкова мога и още да изреждам!!! Препоръчайте ми моля ви и болница в ,която ще ни предложат адекватно лечение . Тои беше 10 дена ,но в кожно и само доиде една лекарка ревматолажка за консулт. Каза 15мг. Метотрексат и с това се ''отчете''.В момента сме на същият ред на ,който влязахме ,,че и по-зле а ,както ви бях писала по- напред мъжът ми е музикант и не може да си позволи да загуби ръката си а то на там върви работата. За болките няма да говоря и за това ,че остана торба кокали.Сигурно всички сте минали по- тоя трънлив път. Трябва ми много добър лекар ревматолог!!Помагайте , моля! Явно София си е София . Тук в провинцията много не чуват петлите и си правят опити пък докато издържим!Това не са болести ,които се лекуват по телефона! Да не говорим за тези ужасни кортикостероиди, които те скапват. А за Метотрексата при по- дълга употреба оставаш без черен дроб !! Кое зло да си избереш?????Понеже нямаме много време ,моля ви пишете ми възможно наи- бързо при кой да отидем  и къде?Чакам с нетърпение !!!

# 374
Препоръчвам за пореден път доктор Маринова.
Вземете си направление и елате на преглед със всички изследвания които имате.
Пулс терапия не се прави у дома  това не е редно.Друг който ти препоръчвам е проф.Рашков пак от Урвич.
Повярвай ми в София познавам почти всички ревматолози.
Успех!!!

Общи условия

Активация на акаунт