ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 945
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 840
barbaroska80 ама ти защо не кажеш, това което казваш на нас на лекарката...как така продължава прегледа - кажи и че не е сега с оток, а постоянно е така, че те боли и т.н. и т.н... Най-малкото което може да направи е да ти сложи ставна инджекция, пък дори и да не е ставна локално с малко волтарен и лидокаин да те отпусне... Аз си мислех, че нищо не боли така като китка.... докато не ме почна рамото  Confused Обаче за разлика от колена и рамо, китките ми се повлияха от преднизолона и болката изчезна. /това не е лечение, това е обезболяване и справяне с отока и болката/. Иначе и моя РА почна с една китка...след година и втората...докато почнах да не мога да си обличам децата сутрин/а аз имам цели 3/.... та като реших да ходя да се лекувам чаках и поне 2 години да си кърмя последното дете.... и от чакане никаде не стигнах......сега китките не ме болят, обаче като ме "хване" рамото света ми е  малък ooooh!  това в допълнение към колената, че като клекна и някой трябва да ме вдигне - супер картинка съм... уж заради децата чаках, сега си се чудя на акъла - ми те децата искат майка която рита топка с тях/имам 3 момчета/, не примък-домък....
И моите стави не стават червени/но пък се подуват/, но това не е критерий за РА.  Според мен сутрешното сковаване което отминава следобеда е очеизбиен признак на сериозен ставен проблем от рода на РА и хич не ми е ясно как така "продължават прегледа" без да вземат мерки....

# 841
Desi,всичко това го казвам и наблягам на него,защото аз работя с ръце и ме боли адски.Разбира ,че им го казвам,но така от китката започна вси4ко преди 4 год,4ак преди месец установиха РА,като в4ера потетих вс.изследвания само Anti ccp- e 2 пъти над нормата.Доцента каза,1е като се насложи салазопирина в организма,трябва да мине възпалението и така....пия диклофенак,салазопирин и 4акам.Нито са ми изтегляли те4ност,нито са ми слагали в ставата нещо.И аз се 4удя за6то,след 2 седмици съм в Сф на преглед ще питам пак,но и аз не съм се натискала,за преднизолона......пазя се,да мина метър,но докога така.....?Явно в време,за6тото от няколко месеца и коленете са така,немога да стана сама,ако клекна...... SadТи какво пие6 сега?

# 842
хм... защо се пазиш от преднизолона newsm78 Не е задължително да го пиеш постоянно, но поне докато спре да те боли.  Като го пих за първи път ми го бяха изписали 5 дена по 5 хапчета, после 5 по 4, 5 по 3 и т.н. докато го намаля до 1 и после го почна през ден, през два и да го спра. /месец и нещо го пих/Аз и сега и сега, като почне да ме боли много лапам по някое хапче инцидентно... Не е хубаво да седиш с възплена става. Май малкото заради болката. Моя лекар примерно не изписва кортикостероидите постоянно. Все едни такива схеми ми прави за кратък период.  Обаче от нищо не минава така бързо като от инджекциите в ставата /а те много болят пустите му гадории уж са с лидокаин.... Close /... но всичко това не е лечение, а справяне с болката и възпалението... салазопирина /аз съм на метотрексат/ е това което би трябвало да докара ремисията, а не друготе лекарства. Но както казва моя доФтор - първата крачка е да премахмен болката на 100%, после да умуваме как да победим болестта. Ако те боли инстиктивно ще предпазваш ставата, а това води до още по-големи проблеми....както казват 3 дена обездвижване са 6 месеца раздвижване .....

Доналд Тръмп, има вируси и бактерии които отключват автоимунните заболявания.  така, че нищо чудно и нещо да ви "мори" в семейството.  Пази се  Hug Пий нещо за подсилване на имунната система докато е време и по-малко стрес! А ако имаш време и нерви и пари може да си пуснете и двамата по една лабораторна работа да видите дали нямате някой "бацил" дето може да го утрепете с антибиотик.Лошото  е обаче че това обикновенно е вирус и той не се мори с АБ  Rolling Eyes

# 843
Аз толкова писах, но сякаш никой не чете предните постове Simple Smile
barbaroska80:
  Ако питаш мен най добре е да се започне с храната, поинтересувай се каква диета е добре да си направиш. Всички РА започват от развиване на бактирии от някой храни и от там неспособноста на организма да се пребори с тях (Автоимунно заболяване), като това създава висок CRP и съответно заради него води до възпаления на нервните окончания по ставите, веднъж като започне от една става после 2-ра и т.н.. CRP се и увеличава с годините и проблемните стави също ще се увеличават !!!
 Нестероидните противовъзпалителни потушават болката но времено и спират да действат при продължителна употреба независимо от количеството, за да има полза от тях трябва да се сменят поне на 2 месеца от личен опит го пиша. Всяко едно лекарство има различни странични ефекти и ако се взима продължително време това гарантира че ще ги има!
Защо не опиташ с пироксикам изписвали ли са ти го, има един вносен малко по скъп но е с по малко странични ефекти?
 Салазопирин е добро лекарство и с най малка вреда но за съжаление действа малко по бавно и иска търпение. Погледни назад в темите бях пуснал едни линкове за диети. В интернет е пълно с такава информация !!!

# 844
  • На края на света !

Всички РА  започват от развиване на бактирии от някой храни и от там неспособноста на организма да се пребори с тях (Автоимунно заболяване), като това създава висок CRP и съответно заради него води до възпаления на нервните окончания по ставите, веднъж като започне от една става после 2-ра и т.н.. CRP се и увеличава с годините и проблемните стави също ще се увеличават !!!

Учените предполагат, че това се дължи на промяна в имунното реагиране на организма по отношение на собствената съединителна тъкан. То може да бъде провокирано от редица вируси, чиито антитела понякога се намират в кръвта на болните от ревматоиден артрит.
Но това са само хипотези, затова причините за това заболяване си остават загадка.

Забелязано е, че тласък за развитието на ревматоиден артрит най-често дават прекарана остра инфекция, простудяване или стресова ситуация. Дори се допуска връзка между ревматоидния артрит, есенния и пролетния сезон. Връзка се допуска и между заболяването и периодите на физиологично пренастройване на организма - подрастваща възраст, следродов период, климакс. Но закономерност в тези процеси така или иначе не се открива. Няма отбелязан спад или бум на заболяването и по отношение на социалната и национална принадлежност на болните, или особеностите на климата, в който живеят.
Допуска се ролята на различни външни фактори: микроорганизми, токсични вещества, действащи на фона на генетична предразположеност.
 Peace

# 845
Suxfan,чета вси4ко,просто не пи6а подробно,май  WinkИзчела сум за хр.режими,опитвам се Дда спазвам всичко това,но наистина при колкото и доктори да сум ходила,и съм здравен работник....не съм срещала,някой който да иска да овладеем болката,направо ле4ение искат,а както бях писала резултатите от вс.изследвания са в норма.(освен Anti ccp-1120).Dnes wzeh nowite izsledwaniq- pak sa dobre,CUE-6 mm,CRP-4,ASAT,ALAT,урина,вс е ок.Пак ще търся нещо ...носен секрет,гърлен....Исках да кажа,4е никога не съм боледувала,от малка досега,не съм пила хап4ета,антибиотици,дори настинка по4ти некарам,но ДА- стес има и то голям,признавам 4е се потдавам на него SadОТ там имам и тиреотоксикоза и там хормоните са в норма днес:)

# 846
Станахме ебати специалистите,само дето не можем да си помогнем...........мамка му......застудее ли пак съм си на старото дередже.......

# 847
  • На края на света !
vili_0882 при мен не съм забелязала времето да ми влияе толкова много ,но пък има период в месеца където съм като ръждясал робот ,оказа се че това са дните ми на овулация  Peace

# 848
Aз също съм забелязала,4е времето не влияе на състоянието ми.В4ера беше страхотно време,а аз неможах да отлепя от леглото,днес съм по-добре,а бе6е по влажно и студено. Rolling EyesНезнам за овулацията,но ще забележа.(а какво ли общо има Thinking

# 849
vili_0882 при мен не съм забелязала времето да ми влияе толкова много ,но пък има период в месеца където съм като ръждясал робот ,оказа се че това са дните ми на овулация  Peace

Това направо ме втрещи Shocked
Ще хвана да забележа дали при мен има нещо общо  bouquet

# 850
  • На края на света !
Ми то и аз не бях направила връзка по скоро го свързвах с менструацията и споделих с лекарката  ми тогава тя ми каза ,да забележа че е по  време на овулацията и наистина беше така  Peace

# 851
Здравейте,
                  Да ви кажа времето е от голямо значение ,поне за мен.Ето вече застудя и завъля ,болките са много по на често ,докато през лятото изкарвах по 15 ,17дни без схващане и болки ,сега са на 5 ,7 дни,ужасът започва отново. Относно храните които консумирам,наистина трябва да се спазва хигиена на храненето,но според мен няма някакво значение относно, млечна храна, добре е постната и плодове ,по добре се чувствам.Хапвам телешко и пиле както и риба . Не намирам голяма разлика във обострянията.Най неприятно се чувствам когато започне да ме боли белия дроб при всяко вдишване ,все едно че с нож ме режат. Относно ставите започва надуване първо в китките ,посре в раменете, глезените на ходилата и ставам живия труп. Вече не чакам чак до там да се стига. Интересното е че при всяко обостряне е различно от къде ще започне всичко това.За сега удържам поне до 10 дни а през лятото съм имал случаи на 20 дни без кортизон. Незная как ще се измъкна оттози ужас. Дано господ е с мен.

# 852
  • На края на света !
Ами да ви кажа аз и през лятото иимах периоди на ужасни болки ,та моята лекарка сподели ,че и голямата жега  също предизвиквала същото както студа Thinkingза храната не съм забелязала  да има отражения при мен ,млечни  продукти почти не консумирам ,мляко въобще ,ям свинско и пилешко отвреме на време риба ,плодове и зеленчуци ,много ,най вече наблягам на тях ,сладки неща не обичам много .При мен първо усещам болки вочите и зачервяване ,тогова разбирам какво ще последва на другия ден  ooooh!почти избягвам други лекарства,гледам да съм само на метотрексат ,но понякога се налага метил предизолон за по 20 дни  Tired
Колкото за болката при вдишванията ,аз все си мисля ,че при мен е от ставичките ,а не от белия дроб  Thinking

# 853
Ами да ви кажа аз и през лятото иимах периоди на ужасни болки ,та моята лекарка сподели ,че и голямата жега  също предизвиквала същото както студа Thinkingза храната не съм забелязала  да има отражения при мен ,млечни  продукти почти не консумирам ,мляко въобще ,ям свинско и пилешко отвреме на време риба ,плодове и зеленчуци ,много ,най вече наблягам на тях ,сладки неща не обичам много .При мен първо усещам болки вочите и зачервяване ,тогова разбирам какво ще последва на другия ден  ooooh!почти избягвам други лекарства,гледам да съм само на метотрексат ,но понякога се налага метил предизолон за по 20 дни  Tired
Колкото за болката при вдишванията ,аз все си мисля ,че при мен е от ставичките ,а не от белия дроб  Thinking
Мда няма голямо отражение защото не ядеш млечни продукти, но ако намалиш храните с нишесте до 0 и червеното месо също, ще видиш че ефекта че е още по добър. Червено месо може но добре сварено.
Не знам но аз откакто съм на Енбрел, забравих какво е да те боли, тези силни болки дето имах преди отдавна ги няма, възпаления не съм имал изобщо. И аз си мислех преди че белия двоб ме боли, бъбреци, черен дроб и какво ли не , в крайна сметка това се оказаха болки  в ребрата, в ставите, и гръбначния стъб  Thinking
Сега основно взимам само енбрела и чернодробно пречистващи хранителни добавки , може да си внушавам но от както взимам тези хранителни добавки без проблем си разредих и Енбрел на 2 седмици. Сякаш черния дроб не е работил добре и не е прочиствал тялото от какви ли не токсини Thinking

# 854
  • На края на света !
suxfan може и да си  права за млечните продукти ,ноно мляко не мога да ям ,мирише ми ужасно , кисело мляко не съм опитвала никога ,то ми е още по гадно от прясното ,като малка са се опитвали да ме научат да ям като са ме оставяли гладна ,но номера не е станал , Rolling Eyes
Имала съм дълги периоди ,без болки ,дори бях намалила дозата на мето почти до половина ,но колкото и да е немога да стоя в стерилна среда и да се пазя постоянно ,малкия ходи на градинки а каката на училище ,неможе без никакви вируси  Tired
а иначе внушението е много важно при нас но да бъде в положителна насока  Peace
Успех на всички с борбата   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт