ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 802
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 855
 CryАртрита  го имам от 4 години....От 5 месеца съм с адски болки .Лечението е с много инжекции имената на някои не помня основно мовалис.Лежах в София "Св. Анна" за диагноза ,ревматоиден артрит,засегната беше само ставата на петата и глезена на левия крак....но сега от три дена  вече имам болки и отоци на десния глезен.
Поддържащото лечение е с резохин и метилпреднизолон по 1т. на ден.
Проблема е че май не ми помага това лечение  вече два месеца.Като говоря с лекарката ми казва ,че ще подействат но бавно.Само се питам ,колко бавно,щот вече май не мога да ходя:-(
До сега бях с една патерица ,но се очертава да се обзаведа с още една.
Препоръчаха ми да си извадя сливиците.
Надеждата ми е много малка,дано като  ги махна и да се уталожи болката.
Само едно се питам,ако тази болка не отшуми и как ще я карам,истината е че едва наготвям у дома.На 37 години съм.Май пак ще ходя на лекар:-(Успех желая на всички при облекчаване на болките:-)

# 856
  • На края на света !
сани потърси второ мнение  Peace,аз не съм лекар ,но  ако ти е толкова тежко положението  1 т. метил преднизолон ,незнам дали  ще ти помогне  newsm78

# 857
Добре де,аз немог а да разбера,щом се активира болката ,трябва ли задължително да има огнище???(Аз така и ненамерих възпаление при мен,за 4 год Shocked)..И,ако има огнище и то бъде премахнато(напр.сливици),болката изчезва ли?

# 858
  • На края на света !
barbaroska80 Не е гаранция ,че ще спрат болките ,по принцип ,много неща могат да активират автоимунно заболяване ,вирусните заболявания ,бременност ,аборт ,болен зъб абе за съжаление много неща  Tired

# 859
 :thinking:daaaa,аз все се надявам,да намерим възпаление,да го премахнем и вси1ко да е ок....То нестига,че няма такова,ами болката си идва и отива ,когато пожелае. SadИ незнам,защо на мен преднизолон никой не ми казва да пия,дори да немога да стана от леглото Rolling Eyes......странна работа(уж търся по-добрите доктори).

# 860
  • на брега на морето
soleii, разчисти малко пощенската си кутия. Не мога да ти пратя ЛС. Искам да те питам дали ходи в началото на месеца при проф. Рашков. smile3543

# 861
Здравейте на всички и аз искам да се включа в този форум и да споделя опита си.Преди вече почти пет години ми поставиха тази страшна диагноза РА от проф.Рашков на Урович сега съм на 28г. това се случи година след като родих детенцето си.Тогава ми изписахо 12.5 мг метотрексат и 4мг метилприднизолон и обезболяващи когато има нужда и така до 22.9.2008г докато не се заразих от варицела това беше много тежък период за мен едва ме спасиха в плевенското инфекциозно отделение моите благодарности на докторите там -истенски професионалисти и там ми спряха лечението на РА но след като ме изписаха отидох на преглед при проф.Шейтанов и той ми назначи салазопирин вместо метотрексат и продължавам с преднизолона така вече цял месец назначи ми на всеки месец чернодробни изследвания /и за този месец са ок/ и след три месеца обратно при него.За сега лечението ми със салазопирина ми се отразява добре ще видим по нататък много ме е страх и от този бехтерев моята баба беше с тази диагноза а все още се надявам да имим второ дете какво е вашето мнение заслужавали си да рискувам моето здраве и евентуално здравето на плода или да си останем само със едно дете на което да дадем цялата си обич.

# 862
  • На края на света !
mimi 80 гледам набори сме с теб Peace
Моя съвет е за сега да не бързаш с второто детенце ,аз   получих усложнения след второто раждане ,самите бременности бяха много тежки и с много болки в ставите ,но при първата бременност ,никой не ми постави диагноза ,всички казваха ставите са се възпалили от бременноста ,нормалное и ми изписваха разни мазила без никакви лекарста  през устата  след раждането почти всичко отшумя и почти забравих за тежките болки ,но при втората бременност ада се повтори и то много по тежко ,не пожелавам на никого болките ,които търпях тогава заради бебчето ,а след раждането нещата станаха още по тежки докато не  си намерих лекар в София ,който стабилизира положението ,от тогава още се мъчим а успех никакъв , Tiredне съжалявам за нищо болката си заслужаваше ,а и всеки организам е различен ,но трябва добре да обмислиш нещата ,а и е много важно да имаш близки които ще са неотлъчно до теб и ще ти помагат ,защото е много тежко с болест ,която не ти позволява да живееш и движиш пълноценно да гледаш малко дете ,на мен ми беше много трудно ,не чее сега е лсно ,а ма все пак малкия е вече на детска .
ох много дълго стана ,каквото и решение да вземеш го обмислете и обсъдете  добре със половинката и с лекуващия ти лекар  Peace
желая ти успех    bouquet

# 863
Чародейка благодаря ти за отговора и аз така мисля че много внимателно трябва да обсъдим какви са плюсовете и минусите,но моят гинеколог който е много добър лекар твърдо ми казва не точно заради това че може би след бременоста болеста може да се върне и то с много по голяма сила а за помощ нямам със съпруга ми живеем сами в друг град от нашите близки а той е постоянно е на работа помага ми ама доколкото му позволява свободното време.Но тази мисъл много се е загнездила в мен.Знаш ли Чародейка моята баба беше със бехтерев и живя с това заболяване до края на живота си и не е стигала до инвалидна количка напротив докато не почина от старост тя се грижеше за целия двор-6дка сама на село и непадна духом никога отгледала ни е със моят брат въпреки може би болките които е изпитвала,затова сега като ми е трудно понякога се сещам за нея колко се бореше със живота се зареждам със положителна енергия и отново се изправям накрака.

# 864
  • На края на света !
mimi 80 твоята баба е била наистина героиня  Peace
Май наистина духа и подкрепата на близките е много важна ,аз близки стази болест нямам ,и дори не познавам ,за пръв път я чух като ми поставиха диагнозата  Tired казаха ми ,че по принцип се предава по мъжка линия ,от дядо или баща ,и че жените по рядко боледуват ,ама  ето аз съм късметлийката и сега ,силно се надявам да стигна до някаква ремисия ,която пожелавам на всички  Praynig

# 865
Чародейка,искрено ти желая успех и на всички останали в същото положение и не падайте духом.

# 866
barbaroska80        Здравей, не дей да бързаш със преднизолона това е кортизон на практика.Има много странични действия. Само в краен случай и то по схема на лекаря!!!!!!!!!!!!!
После пристрастиш ли се е като наркотика!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Използвай всичко преди кортизона съветвам те.

Вече премина схващането и съм в тон ,но забелязвам че при всяко по нататъчно добавяне започвам да чувствам слабост в силата на мусколите .Според вас на какво се дължи?  Лекарите ми раздуват най различни хипотези.

# 867
Здравейте,toto1,благодаря ти за съвета,знам,че е така с  преднизолона.Просто се за4удих,защо не ми го предлагат даже,когато немога да вървя ThinkingРазбира се,4е няма да се натискам да го пия и без това съм пухкава  Embarassed,ще се мъчим така,дано мине номера.Сряда съм в София,за контролен......ще видим.  

# 868
Момичета, нека някой да отвори нова тема и да бодне в началото и тази. Тук има много полезна информация , но вече трудно се изчитат толкова много страници.

Да ви питам как е косата ви? Моята пада много, при всяко прокарване на пръсти  през косата ми падат поне по 3 косъма.  Сега чакам да излязат  резултатите от кръвта и да чуя доктора какво ще каже.

# 869
Здравей,
Какви хапове пиеш, обикновенно косопада е свързан с разни химии ?

Общи условия

Активация на акаунт