ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 091
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 1 080
За профилактичен преглед,на Урвич направление или пари? newsm78

# 1 081
  • На края на света !
За профилактичен преглед,на Урвич направление или пари? newsm78
става и с двете  Peace

# 1 082
Благодаря Чародейка,не бях сигурна, че става с направление  Hug

# 1 083
Zdraveite,
Az imam ra ot  25 godini sega sum na 28. Edinstvenoto neshto koeto mi podeistva prez godinite i blagodarenie na koeto sega se chystvam mnogo po dobre sled vsevuzmozni lecheniq s resohin, feloran, dieti, indometacin, ekstrasensi, lechiteli, nqkolko punkcii i kup drygi neshta koito veche ne pomnq. Hospitalizirali sa me okolo 20 puti i nakraq http://www.bgstuff.net/content/view/3327/557/
Sled blizo 2 dodishno lechenie sus inzekcii veche 10 godini sum znachitelno po dobre.

# 1 084
Включвам се отново - отдавна не съм писала по темата. Тази година трябва да ми правят някаква ваксинация против тетанус. Говорих с ревматоложката, но тя ми препоръча да не се ваксинирам точно с/у тетанус. Против грип - можело, но за други ваксини не било добре. Някой да има мнение или опит с подобни ваксини? newsm78

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 17:18 от tan4etoo

# 1 085
  • На края на света !
tan4etoo аз трябваше да се ваксинирам против тетаност преди 2 или 3 години ,личния лекар ме накара да попитам ревматолога си и той ми каза ,че няма никакъв проблем ,но аз не помня по какви причини пропуснах ваксинацията ,та затова попитай и други лекари  Peace

# 1 086
Включвам се отново - отдавна не съм писала по темата. Тази година трябва да ми правят някаква ваксинация против тетанус. Говорих с ревматоложката, но тя ми препоръча да не се ваксинирам точно с/у тетанус. Против грип - можело, но за други ваксини не било добре. Някой да има мнение или опит с подобни ваксини? newsm78
Според мен няма проблем да се ваксинираш.

# 1 087
Според мен е по добре да не ваксинираш с нищо - нито срещу грип, нито срещу тетанус!

# 1 088
Абе не съм се напънала все още да се ваксинирам. Засега проучвам въпроса. Ревматоложката сподели, че ако нещо се случи - убождане, порязване и т.н., при което е наложително поставянето на инжекция п/в тетанус - да няма проблеми, но в случай когато не е наложително, а просто ми е дошла годината в която трябва да ме реваксинират - няма смисъл. Иначе се замислих за противогрипната ваксина. Верно, че на Метотрексата пише, че не се препоръчват ваксини, ама тази зима що кихане и кашляне, и гърла прекарах.... ooooh!...страшна работа. Наесен ще помисля пак. Някой от вас поставял ли си е противогрипна ваксина??? Моля да сподели и последствия, ако е имало такива.

Между другото, благодаря на всички, че ви има! Да се борим заедно срещу коварните болести!

# 1 089
  • София
не см особено убедена от ползата от противогрипните ваксини
и без това повечето заболявания през зимата са от настинки и тя едва ли ще предпази много
но може да навреди
та по-добре цитросепт и витаминки, отколкото излишни ваксини

# 1 090
и без това повечето заболявания през зимата са от настинки и тя едва ли ще предпази много
но може да навреди
Не се изказвайте категорично против ваксините.Имат си своето място при определени условия.Абсолютно задължителни са (тук визирам противогрипните) за възрастни хора с лабилно здраве (т.нар. рискови).Според СЗО от грип (не свински, кокоши или друг животински) всяка година умират няколко милиона души и то в развитите страни.Колкото до цитросепта и въобще до грейпфрутов екстракт не е съвсем безопасен, колкото си мислите, защото забързва специфичен дял от метаболизма, но това е за друга тема.

П.П. Някой от вас да знае, че се създава пациентска организация на хора страдащи от ревматоидни заболявания?

# 1 091
  • София
не съм сто процента категорично против ваксините
но....
въпроса е доколко са актуални противогрипните ваксини у нас
за цитросепта - нищо не е съвсем безопасно, но пък е изпитано средство
ако се ползва с мярка.....

за организацията - повече инфо?

# 1 092
но може да навреди
Не се изказвайте категорично против ваксините.Имат си своето място при определени условия.Абсолютно задължителни са (тук визирам противогрипните) за възрастни хора с лабилно здраве (т.нар. рискови).Според СЗО от грип (не свински, кокоши или друг животински) всяка година умират няколко милиона души и то в развитите страни.Колкото до цитросепта и въобще до грейпфрутов екстракт не е съвсем безопасен, колкото си мислите, защото забързва специфичен дял от метаболизма, но това е за друга тема.

П.П. Някой от вас да знае, че се създава пациентска организация на хора страдащи от ревматоидни заболявания?
  Незнаем,затова пишем,споделяме,та ако имаш някакво инфо давай,аз тези дни съм с ъс сташни болки.

# 1 093
Ами опитал съм се да дам (прочети постовете ми), доколкото и аз знам за тези заболявания.И ще продължа.Моля ви (дано не звуча менторски), внимавайте с обмена на лекарствена информация, защото некоректно инфо, поднесено от немедицински (а и от медицински!)  професионалисти може да крие рискове за здравето на хора!Естествено тук сме се събрали да обменим личен опит, но лекарствата не са шега работа, така че да се въздържаме от категорични съвети на немедицински специалисти.Тъй като терапията за всяко едно заболяване е строго индивидуален процес и тъй като самите лекарства имат различно действие и при различните хора, т.е. ако нещо ти е помогнало може на друг да не помогне, а напротив да му навреди, както и обратно.
Ще гледам да ви бъда полезен с информацията си, и питайте

# 1 094
Извиниявай ама ти редовно си противоречиш в мненията си!
След като не си медицинско лице защо даваш съвети?
До сега от постовите не видях нещо съществено. Ако имаш някакво заболяване сподели какъв ти е опита там.
Ако нямаш някакъв личен опит в това което пишеш по добре не пиши нищо!!!
Има една поговорка сития на гладния не вярва, така че не си мисли че няма медицински лица дето не си вършат работата през пръстите, колкото искаш ги има такива че и по целия свят са, все пак са хора, а някъде даже са се наредили на опашка пари да взимат. Пациента  ако иска да си помогне е длъжен да се самообразова и да си провери на няколко места заболяването за да е сигурен. Пак ще кажа поговорка:
На вълка шията му е дебела защото сам си върши работата, което е много показателно тук!!!

Общи условия

Активация на акаунт