Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 39 830
  • 653
  •   1
Отговори
# 510
Имаме ли реална представа каква е успеваемостта с ДЯ- свежи и замразени? Нещо като проучване, някъкви данни някъде?

Др Сенкова в Неовитро работи само със замразени и каза, че успеваемостта е 50-60 процента
Ми данните друго показват, а и самата д-р Сенкова след два три опита неуспешни казва да си потърсиш пресен донор. Реално не успяват да направят кампании за донор и затова така се случва
Ще добавя и че примерно от Овобанк пакет 6-7 яйцеклетки е 2850 евро ако си поръчаш сам. В другите банки е същата цена. При нас идват на тройна цена. Това е 1000 % печалба. Което и прави "успеваемостта" на докторите . Буквално. Всеки може да пише директно с банката и да разбере цената. Както и аз направих

Откога ви е информацията от д-р Сенкова, защото 2022 нещата бяха различни, сега наскоро говорих с нея и каза, че работят с украинска банка и според нея са такива процентите.
От преди буквално 6 месеца
Само да кажа, че дори на сайтовете на украйнските банки си пише ако си пресен ... ако си със замразени яйцеклетки колко е шанса.  Нито една от банките не е посочила над 42 %

# 511
Здравейте, на мен ми трябва донорски ембрион. Тези клиники в чужбина предлагат ли такова инвитро? В Надежда малко ми се струва, че само гледат да те изцедят финансово. След първият преглед, ми казаха, че трябвало да мина през кардиолог, интернист и още един лекар, да кажели дали мога да правя инвитро с донорски ембрион ( над 300 лв за прегледи), за да бъда записана в програмата.
Въпросните прегледи не мога да ги мина по здравна каса, а само платено в Надежда. Докторката ми каза, че едва ли не гарантират два ембриона на 5-ти, като разбира се се препоръчва Пид.
Чудя се има ли смисъл да ходя и в друга клиника в България.

# 512
Здравейте, на мен ми трябва донорски ембрион. Тези клиники в чужбина предлагат ли такова инвитро? В Надежда малко ми се струва, че само гледат да те изцедят финансово. След първият преглед, ми казаха, че трябвало да мина през кардиолог, интернист и още един лекар, да кажели дали мога да правя инвитро с донорски ембрион ( над 300 лв за прегледи), за да бъда записана в програмата.
Въпросните прегледи не мога да ги мина по здравна каса, а само платено в Надежда. Докторката ми каза, че едва ли не гарантират два ембриона на 5-ти, като разбира се се препоръчва Пид.
Чудя се има ли смисъл да ходя и в друга клиника в България.
По наредба са тези прегледи и аз бучах Sad

# 513
Момичета, а тези които ползвате на Надежда донорски програми какво ви е мнението? Видях, че други жени са коментирали, че те не искат украински яйцеклетки. Аз пък не искам да има ромски произход. Извинявам се ако обиждам някой с това, но така го усещам. А пък съм чувала и то от достоверен източник, че там често ходят ромки да дават материал и им се дават някакви пари, което си звучи като слух, но моя много близка е говорила с ромка, която е давала там няколко пъти материал, а тя няма за какво да я лъже. Вярвам й. Също факта, че се заплаща нещо ми говори, че надали биха били съвсем откровени и за произхода. Аз вероятно скоро ще трябва да почна сериозно да обмислям ДЯ и все още не знам точно кои банки могат да се ползват.

# 514
Момичета, а тези които ползвате на Надежда донорски програми какво ви е мнението? Видях, че други жени са коментирали, че те не искат украински яйцеклетки. Аз пък не искам да има ромски произход. Извинявам се ако обиждам някой с това, но така го усещам. А пък съм чувала и то от достоверен източник, че там често ходят ромки да дават материал и им се дават някакви пари, което си звучи като слух, но моя много близка е говорила с ромка, която е давала там няколко пъти материал, а тя няма за какво да я лъже. Аз вероятно скоро ще трябва да почна сериозно да обмислям ДЯ и все още не знам точно кои банки могат да се ползват.
Ромки? В Надежда? Извинете ме но милиони пъти по прегледи се виждат жените. Стаменов никога не би допуснал ром.

# 515
  • Be realistic - plan for a miracle.
Пак се започна с ромките.
Някой има ли доказателства за тези незаконни деяния, защото според мен ако човек знае със сигурност, че Надежда нарушават закона, е длъжен от човешка гледна точка да сезира съответните органи. Иначе участва в проблема, за който самия той мрънка.

Или просто си чешем езиците?

# 516
Пак се започна с ромките.
Някой има ли доказателства за тези незаконни деяния, защото според мен ако човек знае със сигурност, че Надежда нарушават закона, е длъжен от човешка гледна точка да сезира съответните органи. Иначе участва в проблема, за който самия той мрънка.

Или просто си чешем езиците?
Една Жена Каза е най голямата информационна агенция в България

# 517
Ами, аз не бих спорила. Нямам доказателства, нито пък ще тръгна да сезирам инситуции. Но познавам жената, която се е сближила с ромката покрай децата им в училище и си мисля, че е истина.
Няма нужда чак вече така да се скандализирате. Аз само казвам, че лично аз искам да избегна подобен материал.

# 518
Ами, аз не бих спорила. Нямам доказателства, нито пък ще тръгна да сезирам инситуции. Но познавам жената, която се е сближила с ромката покрай децата им в училище и си мисля, че е истина.
Няма нужда чак вече така да се скандализирате. Аз само казвам, че лично аз искам да избегна подобен материал.
Това че някой е казал нещо не означава че е така. Наслушах се на глупости за два живота напред. Аз смея да твърдя ходейки и с мой приятелки в болницата, че нито веднъж не съм виждала донори роми. Имам и позната която беше донор там и доста се обиди преди време когато я попитах.

# 519
Аз още в началото казах, че нямам желание никой да обидя по линия расизъм или дали има ромки или не. Това е моята информация, която имам. Вие твърдите, че няма такова нещо. С което аз съм окей. Подбирам за себе си правилното място, не търся някаква сензация или да обвинявам Надежда ползват ли не ползват ли ромки. Не е моя работа. В края на краищата те ромките защо пък да не дарят ако искат материал? И те са хора. Просто всеки после си решава от къде да ползва. За нищо скандално не става дума като цяло. Вече ако наистина им плащат е друго, но аз нито ще седна да нищя случая, нито на мен лично ми е казано, за да сезирам институции.

Цялото нещо е провокирано от факта, че аз имам съмнение за себе си на къде да се обърна. Вие казвате там няма как ромка да й стъпи крака. И това е леко крайно мнение, но да речем че сте прави.

# 520
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ъм, защото казваш по-нагоре че “им давали някакви пари”, което е престъпление, ако е истина. И сега изведнъж на нас ни задаваш риторични въпроси защо да не даряли ромките, че и те били хора… а защо тръгна да го обясняваш при условие, че влезе с идеята да избегнеш ромски яйцеклетки, не е ясно. Важното е да замажем.

И да, скандализирам се, защото мине се не мине и се почва с ромките редящи се на редица да даряват.

Как да стане бе, хора?! Сериозно ви питам, КАК? Ромката отива, взима 5-6 бона, дарява яйцето и го пробутват като… какво? Твоето собствено? Това на донорка ама българка? Осъзнавате ли за каква престъпна мрежа и мафия говорим, ако е така? И разбира се, всеки има позната, която е гледала и е цъкала с език, че даже и от дарила ромка го е чула, обачееее да кажем където трябва - мне. Нека си мамят. Аз просто няма да ходя там.

Повръща ми се по 100 направления.

# 521
Точно това е и тръгва слуха

# 522
Какво да замазвам? Няма какво. Аз много ясно казах, че аз не искам такъв материал и че това ми е информацията. Което изобщо не ми пречи да казвам, че ако искат ромки да си даряват - да си даряват, мен не ме касае. Ако им плащат - пак не ме касае. Аз не им искам материала. Има ли други някакви неясноти?

# 523
Polina1980, а има ли как да се поръча директно на тази цена, която са ти казали?

# 524
Polina1980, а има ли как да се поръча директно на тази цена, която са ти казали?

На мен ми отговориха че могат но транспорта като частно лице ще дойде солен. По добре ходете в Чехия ако не искате да чакате пресен донор . Не си струва такина пари за замразени

Общи условия

Активация на акаунт