Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 27 132
  • 369
  •   1
Отговори
# 75
Каква е причината в една и съща клиника едни да чакат за свежи ДЯ 4-5 и повече месеца, а други 1 месец, малко след като са регистрирани като чакащи? И нормално ли е според вас, които сте по-запознати, да се обадят, че има донор и след 1-2 дни да извикат партньорът за материал. Това какво означава, че има донорка от доста време, която вече има готови генетични изследвания и която е стимулирана и като се види, че е готова да дарява започват да звънят на пациентите спрямо критериите им ? Такава ли е организацията, хронологично така ли се случва?

# 76
За свежи на нас ни се обадиха много бързо, нямаше 4 месеца, но имахме решение от столична община за финансиране, което ограничава двойката да направи опита до 12 месеца от получаване на заповедта. Друга причина бързо да се свържат с една или друга двойка е предоставено предимство или отказ от двойка, която е на ред.
Иначе за даването на материал и на нас ни се обадиха 4 дни преди пункцията, инструкциите бяха “довечера мъжа ви да има освобождаване и след 3 дни в клиниката в 10:00 ч за материал, защото имаме донорка за вас” нещо в този дух. Нито микробиология имаше време да се пусне, нито да разберем повече за избраното момиче. В деня на пункцията отидохме и двамата, попълнихме декларации и ни казаха години, ръст, фототип, родени деца и професия на донорката. Оплодиха 6 яйцеклетки и замразиха 1 бластоцост на 5 ден и 1 на 6 ден. Мен в последствие ме подготвяха за замразен трансфер
При замразените яйцеклетки имахме време да си направим всички нужни изследвания и да не се бърза така.   

Каква е причината в една и съща клиника едни да чакат за свежи ДЯ 4-5 и повече месеца, а други 1 месец, малко след като са регистрирани като чакащи? И нормално ли е според вас, които сте по-запознати, да се обадят, че има донор и след 1-2 дни да извикат партньорът за материал. Това какво означава, че има донорка от доста време, която вече има готови генетични изследвания и която е стимулирана и като се види, че е готова да дарява започват да звънят на пациентите спрямо критериите им ? Такава ли е организацията, хронологично така ли се случва?

# 77
Ако не ползва предимство значе е замразени яйцеклетки.  И с мен беие така
Коя е клиниката ?

# 78
Ако не се лъжа на нас ни беше обяснено, че звънят едва ли не в последния момент, защото се случва когато трябва да започне самата процедура по стимулацията на донорката, тя да размисли, и не искат да уведомяват двойката преди да е сигурна работата

# 79
Някой вливал ли е интралипид преди ембриотрансфер,който е бил успешен и завършил с бременност

# 80
Ако не се лъжа на нас ни беше обяснено, че звънят едва ли не в последния момент, защото се случва когато трябва да започне самата процедура по стимулацията на донорката, тя да размисли, и не искат да уведомяват двойката преди да е сигурна работата

Благодаря, това малко ще намали моята тревожност, че напоследък сякаш се чудя за какво да се хвана, че да ми е още по-зле Simple Smile

# 81
Да, аз имах успешна бременност след вливане на Интралипид преди ЗЕТ. След положителен тест за бременност имах още една вливка.

Две години по-късно следвахме същия протокол при опит за второ дете, но нямахме  успех.

Здравейте,някой имал ли е успешна бременност след вливане на интралипид преди ембриотрансфер?

# 82
Здравейте!
Изчетох доста неща в старата тема, както в тази, но все пак поделям състоянието ми с вас и моля за няколко насоки от жени, които са минали по този път.
Аз съм на почти 41 и от няколко години нямам цикъл, заключението е менопуза. Доста се забавих с решението да продължим напред с ДЯ и честно казано все още го понасям тежко, но това е друга тема, а и няма връзка в случая. Никога не сме правили опити за ин витро или друг вид асистирано зачеване...нямала съм и неуспешни бремености до този момент. Единствения възможен вариант за нас е ДЯ.
Бих искала да ми споделите вашия опит за: към коя клиника в Бг да се насочим и най-важното - към кой доктор? Чета добри отзиви за д-р Владимиров и д-р Станулов, за Надежда или Малинов имате ли препоръка за някой? И също така от споделеното до момента разбирам, че успеваемостта със замразена ДЯ е по-ниска? Дали да чакам свежа или да направим опит първо със замразена? Какво бихте ми препоръчали и като допълнителни терапии или добавки извън изписваните от самия лекар? Всеки съвет ще ми е от полза, искам да направя максималното възможно за бременност и здраво бебче. Благодаря ви предварително! Hug

# 83
Аз от горчивия  си опит с три неуспешни трансфера (един с моя я , другите два с ДЯ) бих препоръчала да си направите всички необходими и по-задълбочени изследвания като кариотип, микробиология , тромбофилия, НК клетки и т.н преди да правите трансфери, както и да не се пренебрегва мъжкия фактор ако имате такъв.

# 84
Здравейте mii,
Клиника в БГ не мога да Ви препоръчам. Ние навремето се насочихме директно към Чехия. Чакане - 2 месеца, успешна бременност от раз.
Миналата година опит за второ дете в същата клиника - нищо общо. 2 трансфера завършили с пълна нула.

# 85
При някой става от раз, при някой са нужни опити. И някой да ви поеме сериозно.
При мен имаше много неглижиране, защото се видим “млади”.
Освен пълен пакет за тромбофилия, пкк, урина бих добавила:
-цветна снимка
-обширна спермограма- оксидативен стрес, НБА или днк фрагментации
- кариотип на партньора е достатъчен
- попълнете си липсите на витамини и минерали- вит Д, Б12, фолиева;
- всичко около щитовидните хормони да е добре,
-намалете захарта и проверете нивата на инсулин.
-Отидете на мамолог
- след първи неуспешен трансфер (не опит, а трансфер) се прави хистероскопия
- ако имате опция, направете ПИД, в бг не се прави на Дя.
Всичко това правех от себе си и никой лекар не го е препоръчвал или следил.
Лично мое мнение е, че имунологията е много неизследвана и няма доказани във времето последици за плода и майката. Правих 2 трансфера с имуносопресия и при мен щитовидната даде фира. И никакъв ефект върху имплантацията. Но леко се разминах
В инвитрото няма нищо сигурно, но работи. Които не се отказва успява.

Успеваемостта в моя случай е под 40%, защото бяха нужни 5 трансфера с дя. Това е и средния процент успеваемост на инвитрото. Където и да прочета, че е 90% - не е. За мен е маркетинг, както с класическо инвитро и инсеминация при някой става от раз, така е и с Дя.

Замразена или свежа Я- зависи колко ви се чака.
Дадох шанс на двата вида и замразените се представиха по- добре като резултат оплождане>>>бластоцости, съответно и бременност. Но това е моя опит и всички казват, че това е случайност

За препоръка на лекар- сама трябва да изберете, имате списък вече и се вижте и преценете сама. В момента с 4 ръце (броя и двата чифта в мен, които растат) са за Станулов 🤗

# 86
Здравейте!
Чакахме за свежи ДЯ 11 месеца. През март ни се обадиха и стартирахме процедурата. Имахме само 5 яйцеклетки. Това като количество, не е ли малко?
Донорката е на 24г.
Само 2 ембриона са до бластоцист.

# 87
Ако са хубави ембриончетата, ще ви е нужно едно. Успех 🙏

Здравейте!
Чакахме за свежи ДЯ 11 месеца. През март ни се обадиха и стартирахме процедурата. Имахме само 5 яйцеклетки. Това като количество, не е ли малко?
Донорката е на 24г.
Само 2 ембриона са до бластоцист.

# 88
Здравейте, момичета. Сигурно е коментирано, но при нас стана от раз в Киев. Няма чакане, успеваемостта им е много висока и имат голям избор от донорки. Просто се чувствам длъжна да споделя.
Имам и едно питане - забелязали ли сте дали донорските бебета се раждат по-рано? Карах изкуствения интелект да ми извади статистика и ми излезе, че около 2 седмици преди термин се появяват.

# 89
Едва ли е причината е донорската яйцеклетка. Развие ли се бременност тя е вече като всяка друга бременност.
По- скоро причината за ранния срок на раждане е секциото или индуцирано раждане, заради други фактори: години, тромбофилия или гестационен диабет и др.
И аз си мислих, че видиш ли ти, защото съм с Дя няма да кърмя, ще е задължително секцио, но лекари и вече минали през това ме опровергаха. Всичко е много индивидуално, но в никакъв случай не е причината в източника на генетичния материал

Здравейте, момичета. Сигурно е коментирано, но при нас стана от раз в Киев. Няма чакане, успеваемостта им е много висока и имат голям избор от донорки. Просто се чувствам длъжна да споделя.
Имам и едно питане - забелязали ли сте дали донорските бебета се раждат по-рано? Карах изкуствения интелект да ми извади статистика и ми излезе, че около 2 седмици преди термин се появяват.

Общи условия

Активация на акаунт