Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 30 410
  • 459
  •   2
Отговори
# 450
На тема финансиране. Преди време се коментираше Фонда да започне да покрива ДЯ. Някой има ли идея до къде стигнаха с това? Искам бебе правиха подписка https://iskambebe.bg/%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f- … 0%b8%d1%82%d1%80/, но дали има някакъв шанс да се случи в скоро време?

Не съм следила какво стана по темата...обсъждания имаше,но дефакто май няма нищо все още.Някой ако знае повече да се включи.

# 451
Прави сте, не съм се интересувала. Или съм била достатъчно глупава да си мисля, че държава поема стимулацията и ваденето, а ние само трансфера.
Аз взех 2700 от нашата община за инвитрото.

# 452
В някои общини се отпускат средства за инвитро с ДЯ. Знам за София и Варна, но вероятно има и други. Разбира се, сумата която дават е крайно недостатъчна, но все е нещо. То и от фонда сумата не стига, така че.... колкото толкова.

# 453
Здравейте, а има ли някой успял с майки за донорство? Има ли смисъл да се записва човек в тяхната програма?

# 454
Здравейте, а има ли някой успял с майки за донорство? Има ли смисъл да се записва човек в тяхната програма?
Те финансират и работят със Стаменов в Надежда. Реално ако сте там пациент ще сте с тях. Търсят и са с донорите и мъже и жени .
Едно от публичните им семейства е моя колежка и роди вече.

# 455
Доколкото съм запозната има формирана група, която работи за изготвяне на предложение. Но ще отнеме много време, защото е необходима сериозна рамка. Има много предпоставки за злоупотреби.
Проблем на цялото общество е, че си мислят, че ДЯ е шанс само за жените над 43, но ето аз започнах на 35, с мен бременееше момиченце на 24, преминала през химио и се досещате, че нищо не е останало от резерва ѝ. Сега е щастлива мама на момиченце, благодарение на ДЯ (пак замразена между другото). Другата ми “онлайн” дружка е на 30, генотипа ѝ отхвърля този на мъжа ѝ, но с много ДЯ заобиколиха проблема, защото до бременност се стига всеки път, но завършва зле. Тоест около мен повечето сме под 40 дори, но чуят ли ДЯ има предразсъдъци дори от жени правещи инвитро. На тошкова грозни коментари се начетах и спрях да чета. Много жлъч и грозно отношение, което ме порази защото са написани от жени към жени

В някой по хубав свят може и да има помощ и за такива като мен, до тогава проверете по обшитите по местоживеене дали не предоставят финансова помощ. В София е целева точно за ДЯ, в Пловдив възстановяват след предоставени касови и фактури.

На тема финансиране. Преди време се коментираше Фонда да започне да покрива ДЯ. Някой има ли идея до къде стигнаха с това? Искам бебе правиха подписка https://iskambebe.bg/%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f- … 0%b8%d1%82%d1%80/, но дали има някакъв шанс да се случи в скоро време?

# 456
На хората по принцип не трябва да им влиза в работата на кого детето е с ДЯ и на кого е със СЯ.

# 457
То има хора, за които и инвитрото е нещо лошо, а да използваш чужд материал е съвсем дъното. Който не е в такова положение- не осъзнава че за много хора това е шанса да имат детенце. Но да сме благодарни, че има хора и без предразсъдъци, които даряват.

# 458

Има много жени,успели там включително и две-три мои познати,така,че и там да се запишете няма да сбъркате.Аз бях записана там,но ми казаха,че ще чакам доста време докато ми дойде реда да намерят донорка за мен, затова реших да действам със замразени докато си чакам реда,то пък взе,че стана с тях.

# 459
Ама в Надежда ли ?
Там сама една познавам с техните замразени да е успяла ?

Има много жени,успели там включително и две-три мои познати,така,че и там да се запишете няма да сбъркате.Аз бях записана там,но ми казаха,че ще чакам доста време докато ми дойде реда да намерят донорка за мен, затова реших да действам със замразени докато си чакам реда,то пък взе,че стана с тях.

Общи условия

Активация на акаунт