Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 39 825
  • 653
  •   1
Отговори
# 480
Аз реших следващия опит да е при д-Р Мурад. След Нова година ще отидем. На първия преглед ще направим цветна снимка и ще дадем материал, на база на нея ще каже иска ли хистероскопия и т.н. През това време в първите дни на цикъла ще отида на преглед да видя правя ли фоликули и колко, посредника беше много учуден, че нямам опит с мои Я. Не вярвам, че има шанс, но нищо не ми коства прегледа.

# 481
Akiral, обмисляте да правите опит тандем ли? С ваши яйцеклетки и с донорски? Аз бих помолила ако някоя дама има такъв опит при д-р Онал и има желание да сподели как протичат процедурите и какъв е резултата?

# 482
Ще видим какво ще покажат изследванията . Настроена съм за ДЯ, пък да видим.

# 483
  • Be realistic - plan for a miracle.
Наистина е бизнес и то изключително успешен. Вкаран е много маркетинг и гениална стратегия по много направления. И отдавна лекарите, които работят в тази сфера не са онези благородни ангели, които всички ние романтично си представяме, когато мислим за бъдещите си деца. Контролът, дори да го има, според мен е подкупен.
Иначе, в Испания и където и да е навън, даряването е платено, та всеки, който дарява реално сам си преценя как да изкара една солидна сума пари. Не са необразовани или тъпи, повярвайте ми. В България е друго. Тук не се заплаща (и ще го твърдя до категорично доказване на противното) и реално облъчването колко е благородно е друг тип. Наистина даряваш част от себе си в името на някой друг и е много силна постъпка като цяло.

# 484
Наистина е бизнес и то изключително успешен. Вкаран е много маркетинг и гениална стратегия по много направления. И отдавна лекарите, които работят в тази сфера не са онези благородни ангели, които всички ние романтично си представяме, когато мислим за бъдещите си деца. Контролът, дори да го има, според мен е подкупен.
Иначе, в Испания и където и да е навън, даряването е платено, та всеки, който дарява реално сам си преценя как да изкара една солидна сума пари. Не са необразовани или тъпи, повярвайте ми. В България е друго. Тук не се заплаща (и ще го твърдя до категорично доказване на противното) и реално облъчването колко е благородно е друг тип. Наистина даряваш част от себе си в името на някой друг и е много силна постъпка като цяло.
В Испания е ката тук до 800/1000 евра за разхади. До. Не е платено. Вижте закона

# 485
Да, това се води компенсация и все пак е плащане Simple Smile
Тези 800-1000 евро не са част от стимулациите и лекарствата, а са компенсация за донора. Чела съм достатъчно.

# 486
Да, това се води компенсация и все пак е плащане Simple Smile
Тези 800-1000 евро не са част от стимулациите и лекарствата, а са компенсация за донора. Чела съм достатъчно.
Това е след доказан разход. Тогава.

# 487
Естествено, че ще докажат разход. Simple Smile Хайде да не се правим, че не им плащат, дори 800 евро да са, пак се подават пари и това е факт.

# 488
Естествено, че ще докажат разход. Simple Smile Хайде да не се правим, че не им плащат, дори 800 евро да са, пак се подават пари и това е факт.
Нищо не се правят
Живеех дълги години в Испания. Ако това се брои за плащане от не пътя..и т.

# 489
Дълбоко съм разочарована от срещата си с ембриолог Стефка Николова.
Когато става дума за най-ценното – пътя към живот – очакваш човечност, професионализъм и последователност. Вместо това получих две напълно различни истории – първият разговор вдъхна доверие, вторият го разби.
Болката от несъответствието не е само професионална – тя е човешка. Защото зад всеки пациент стои надежда, а с нея трябва да се работи внимателно, не формално.
И дано един ден системата разбере, че думите и отношението понякога тежат повече от диагнозата.

# 490
Съжалявам, Полина. Да, и аз се надявам това да го схване системата някой ден. Но не разчитам на това.
Дръж се и знай, че и в тази професия има ХОРА.

# 491
Съжалявам, Полина. Да, и аз се надявам това да го схване системата някой ден. Но не разчитам на това.
Дръж се и знай, че и в тази професия има ХОРА.
Благодаря ти, Preggo. ❤️ Да, вярвам, че има хора, но и ние носим част от отговорността. Много жени ми писаха на лично с абсолютно същото усещане, че е по-тежко. Ако не мълчим и споделяме, може би нещата най-после ще започнат да се променят.

# 492
Съгласна съм напълно! Ако искаш сподели повече подробности за преживяването си, така че да достигне до повече хора. Green Heart

# 493
Съгласна съм напълно! Ако искаш сподели повече подробности за преживяването си, така че да достигне до повече хора. Green Heart
Първо ми беше казано, че успеваемостта е по-добра с български донор. После – че със замразени яйцеклетки.
Реших да повярвам, да се доверя. Взех пакет замразени яйцеклетки – от тях стана само един нефелен ембрион.
Обяснението? „До късмет е колко ще се размразят.“

Взех втори пакет. От 6 яйцеклетки се размразиха 5. И отново – до 5-ия ден оцеля само един, който дори не премина ПИД. Още на втория ден другите започнаха да се разпадат.

Три ембриоложки – три различни версии.
И накрая – „след третия ден вече е от сперматозоидите“.
Казвам това на лекаря. Отговорът му: „Глупости, тя не е казвала такова нещо.“
А тя, разбира се, отрече.

Днес вече познавам още пет жени с моята съдба.
А под този пост – още три.

Колко още ще търсим отговори, които би трябвало да идват от хората, на които вярваме с живота си?
Кога най-сетне ще има прозрачност, последователност и честност в пътя, по който вървим – път, който за нас не е просто медицинска процедура, а битка за живот.

# 494
Разбирам те. Много е неприятно такова разочарование и разминаване в информацията...
Трябвало е още с поръчката на замразени да се обясни, че са супер крехки и е огромна, гигантска лотария.
Но и не навсякъде ембриологията е топ. Просто проба-грешка.
Най-важното е да има прозрачност и истина...
Че нещата са на кантар винаги - така е. Но оправдателността с лека нападателност към пациентите не е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт