Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 39 259
  • 653
  •   2
Отговори
# 630
Първа братовчедка също може да дари по линия на родствени даряване.
С уточнението, че директно дарение по закон е разрешено само от сестра към сестра.
Братовчедки и приятелки - не.
С тях може да се направи “схемата” с размяната с друг свеж донор, ако има такъв.

И аз така знам да, сестра и първа братовчедка, поне преди години такива бяха правилата.

# 631
Първа братовчедка също може да дари по линия на родствени даряване.
С уточнението, че директно дарение по закон е разрешено само от сестра към сестра.
Братовчедки и приятелки - не.
С тях може да се направи “схемата” с размяната с друг свеж донор, ако има такъв.

И аз така знам да, сестра и първа братовчедка, поне преди години такива бяха правилата.
Ако я одобрят от ИАМН. Реално само в България се допуска дори и сестри да са донори. Това са най-малко успешните донорства, според всички клиники

# 632
Здравейте, момичета, дойде и моят ред да се насоча към донорска яйцеклетка. След 3 загубени години в Надежда и общо 5 години опити от април тази година се опитваме да започнем опити в Мемориал, Истанбул, но или ФСХ ми е прекалено висок или нямам фоликули. Септември месец стигнах до стимулация, но фоликулите не реагираха и прекратиха. Тъй като АМХ ми е 0,02 и менопаузата чука на вратата, въпреки че съм на 35, ми се иска да проуча възможностите за донорска яйцеклетка преди да изпусна и този влак.
Ще съм благодарна, ако споделите мнения и вашия опит с клиниките в Прага. Тъй като със съпругът ми живеем в Италия мисля, че този вариант ще ни е най-удобен, а и това че е в ЕС ми дава повече спокойствие. Четох позитивното мнение за ISCARE и пуснах запитване за консултация, но ще се радвам да чуя и друг опит. Много ви благодаря предварително, информацията която откривам в тези форуми ми е най-полезна, като знам че е от жени с които минаваме през едно и също и реално само ние знаем наистина какво е!

# 633
Само да кажа, че д-р Онал е напуснал Gynolife и вече ще работи в друга болница. Според посредника е без значение.

# 634
Само да кажа, че д-р Онал е напуснал Gynolife и вече ще работи в друга болница. Според посредника е без значение.

При неговата усепеваемост- и в гараж да работи- пак ще свърши работа, та... Smile Тръгвал с целия екип, до колкото разбрах.

# 635
Ele, една позната двойка очакват вече бебе с донорска яйцеклетка от първи опит в IVF Cube Прага. В България не са успели.
Аз още не съм имала и един опит в България, но приятелят ми само казва, че тука за нищо не ставали лекарите, няма да ми помогнат, та в Прага направо да сме отивали.

# 636
Цитат
Хвърлям още  два въпроса, в случай че някой прочете - тотално ли отпада възможността за ползване на фонд ако става дума за ДЯ?

Фонда отпада. Но има общини, които помагат.
СО финансира частично само опити с ДЯ, например. Ако сте с постоянно местожителство в София през последните 3 години може да проверите

# 637
Засега получавам положителна информация за три различни клиники в Прага, което говори добре за нивото там според мен.
Ele, една позната двойка очакват вече бебе с донорска яйцеклетка от първи опит в IVF Cube Прага. В България не са успели.
Аз още не съм имала и един опит в България, но приятелят ми само казва, че тука за нищо не ставали лекарите, няма да ми помогнат, та в Прага направо да сме отивали.

# 638
Ele_, би ли споделила кои са клиниките?

# 639
Ако не е твърде лично мога ли да питам защо така внезапно изникна нуждата от ДЯ при вас? Какво изследване доведе до това? Мисълта ми е, че при повечето от нас темата ДЯ е повдигана заради изчерпващ се или вече изчерпан резерв, но вие споменавате, че изведнъж се е оказало, че е нужно.

При нас всичко започна по мъжката линия - неуспешни натурални опити, установихме мъжки фактор и така. После всичко тръгна много добре, много яйцеклетки, много ембриони, но след няколко неуспешни опита и PGT изследване на оставащите ембриони, бяхме насочени за кариотипиране. Така се и разбра че всъщност голяма част от яйцеклетките, които произвеждам, вероятно няма да са годни, порадии хромозомен дефект. Шансовете да имам нормална яйцеклетка не са 0%, но са сравнително ниски, та затова препоръчаха да си помислим за ДЯ.

Минали сме по различни пътища, но се срещаме на едно и също място Simple Smile

# 640
От мнения в темата и съобщения, които получих - ISCARE, UNICA и IVF Cube.
Ele_, би ли споделила кои са клиниките?

# 641
Butterswan, какво отклонение имаш в кариотипа?
Аз имам инверсия в 9та хромозома и също по всичко изглежда, че са ми скапани яйцеклетките. А и като сложиш възрастта, не знам, дали има смисъл да се надявам на чудо.
Последните три години три пъти съм забременявала и чхг-то ми все не се развива добре, та дори не се е стигало да имам ембрион, толкова рано спира развитие всичко.
Кой ви консултира за шансовете за нормална яйцеклетка?

Ще ми е интересно и някой да сподели, как става организационно инвитрото в Прага. Нещо ми е трудно да си представя чести ходения до там, предвид не особено евтините полети.

# 642
Здравейте, какво мислите за възрастта на донорката, до каква степен зависи за успех? И също към дамите с успешна/неуспешни опити на колко години са били донорките? Благодаря за отговорите

# 643
Здравейте, какво мислите за възрастта на донорката, до каква степен зависи за успех? И също към дамите с успешна/неуспешни опити на колко години са били донорките? Благодаря за отговорите
Колкото по млада, толкова по добре. Според докторите, донор над 35г. не е ок, а според мен над 30 не е. Пред вид обаче на тотална липса на донорки в БГ, клиниките се радват на всяка дошла и често пренебрегват редица фактори, водени от желание за печалба и клиенти.

# 644

Мисля, че колкото по-млада е по-добре, моята беше на 28 години, замразени яйцеклетки и имам успех.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 21:33 от Antilop_9723

Общи условия

Активация на акаунт