ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 24 227
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
Лунатичка биете ни по всички показатели 😁
Vaflichka не ми е минавало през ум за изследвания - все пак това е нормално. Не говоря с факти, но мисля че 9 от 10 родили жени го имат.
Четох някаква статия, че се дължи на високия естроген по време на бременността. Той насища фоликулите с хранителни вещества и косата, която би трябвало да пада, се задържа на скалпа. С раждането и резкия спад на естрогена - всички косми, които е трябвало отдавна да паднат - си наваксват. Видя ми се логично. Макар, че 10 статии да намериш, ще пише 10 различни неща.
Black Angel при нас гимнастика тип колело не помага изобщо. Но пък свиването и изпъването на двете крачета едновременно, а след това лекото им притискане и задържане към корема - дава невероятен успех. Този начин напълно изключи помощ с термометъра и клизмите. Кара го да се напъва, в опит да се измъкне от хватката ми 😃 Правя го на всяка смяна на памперс, по 1-2 Мин. Ако не е мнооого на зор, на второто или третото правене - действа. Тоест след две, три смени на памперси. От 1 път в седмицата и то с мъки, вече се изхожда през ден.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 21:59 от Leylah

# 16
Записвам се и аз! Благодаря за темичката!
Чета ви винаги!
При нас режима на спането е като при Sweety, лягане малко преди полунощ и ставане малко преди обяд. За работа ще трябва да изместим този график. Вече спим по-добре, но си има някои дни ставания в три!
Малкият от както се научи да се обръща го прави постоянно, иска да лазим, като аз придържам крачката постоянно. Не спира да прави опити, открил е това нещо и докато не пролази няма да се спре. Вече мислим за втората кошарка и да ги свържем, защото успява да се завърти на 270 градуса и да барабани по сестра си я с крака, я с ръце. Тя милата е добричка и дори не плачка. А понякога ги намирам хванати не за ръце, а за уши! Тя се закача пък с нас, чаровни усмивки и ни говори!

# 17
Благодаря за новата тема💐!

И аз си мечтая да се наспя, сутрин го давам за по един час, но не винаги и то не към шест, когато яде ами след това към 8-9. ММ няма да ми откаже да стане към шест, но той е малко нервен рано сутрин и бебо ми е свиден не, че ще е груб, но най-вероятно ще е студен.

BlackAngel, и при нас бебчо ака на 4-5 дена в началото, но беше на смесено ядене. И още е така.
Има ли мами, които още се цедят и са на смесено ядене? Живота ми се върти около това цедене, изкарвам по 40-50мл и дохранвам, но не мога да спра бебока обича кърмата. Всъщност сега я смесвам с АМ.
Съвсем скоро чакаме първите две зъбчета, от десет дена го мъчат, вече доста прозират.

# 18
И аз имам голям косопад. Sad

Джу, хванати за уши, а?! Сладури! ☺️😁

Бебо почти не се обръща, но пък все е седнал, не иска да лежи. Поръчах му бебешки барбарон и ще го слагам там да седи.

# 19
Момичета, хайде някой с опит в клизмите на бебе да ми съдейства. Откакто се е родила малката е акала по 1-2 пъти на ден. Сега за пръв път кара вече трети ден без да е акала. Какво се прави? Термометър, електронен сигурно.. и? Пъхаме и колко държим? Дава ли ефект това изобщо или да пиша на педиатърката?

# 20
skady, консултирай се с педиатър. Даваш ли друго освен кърма и АМ? Аз бих оставила детето още поне ден-два да се изходи само. Поне моето мнение е, че клизми за щяло и нещяло не е полезно да се правят. Щом кърмиш, опитай първо ти да хапнеш сливи, круши или друго разхлабващо. Ако бебето е доволно и не плаче от дискомфорт, не мисля, че има проблем.

# 21
Благодаря, mommy22, ще взема круши. Действително и аз тези дни ходя по-трудно, кой знае какво съм яла. Уж обичайното, даже и супа вчера.

# 22
Благодаря, mommy22, ще взема круши. Действително и аз тези дни ходя по-трудно, кой знае какво съм яла. Уж обичайното, даже и супа вчера.
Вземете си по-узрели круши, меки. Аз си бях взела твърди, понеже такива обичам и нямаше ефект, но като пробвах по-узряла и имаше почти веднага

# 23
  • София
Благодаря за новата тема💐!

И аз си мечтая да се наспя, сутрин го давам за по един час, но не винаги и то не към шест, когато яде ами след това към 8-9. ММ няма да ми откаже да стане към шест, но той е малко нервен рано сутрин и бебо ми е свиден не, че ще е груб, но най-вероятно ще е студен.

BlackAngel, и при нас бебчо ака на 4-5 дена в началото, но беше на смесено ядене. И още е така.
Има ли мами, които още се цедят и са на смесено ядене? Живота ми се върти около това цедене, изкарвам по 40-50мл и дохранвам, но не мога да спра бебока обича кърмата. Всъщност сега я смесвам с АМ.
Съвсем скоро чакаме първите две зъбчета, от десет дена го мъчат, вече доста прозират.
Ние сме на изцедена кърма и дохранвам с мляко.  Изцеждам по 100-140 на 5-6 пъти на ден. А той яде 1л и отгоре. Яде още на често.  Вечер в 18:30 - 19ч има баня,  масаж,  гимнастика и хапва + капките желязо и витамин Д. После спи от 20ч до към полунощ. И после още веднъж се буди около 3ч. Окончателно става към 6 - 6 и нещо. Имаме нощи,  в които се буди на 2 часа. Нощем не го вдигам и го храня в леглото.

# 24
Запис в новата тема  Simple Smile

Клизмички Мелилакс ползвах два три пъти, като видя, че явно боли коремчето и се напъва без резултат. С мед и масла са, на бебе се слага половин доза от детска клизмичка. Безвредни, не болят, ефектът е до 5-10минути и е... изобилен 🤣 
С голямата дъщеря като бебе с термометъра съм и помагала, ами не и беше много приятно.

# 25
Клизмички Мелилакс ползвах два три пъти, като видя, че явно боли коремчето и се напъва без резултат. С мед и масла са, на бебе се слага половин доза от детска клизмичка. Безвредни, не болят, ефектът е до 5-10минути и е... изобилен 🤣 
Много благодаря За препоръката! Ще вземем направо, и ако крушите не помогнат, минаваме на тях. Звучи добре, мед и масла Grinning

# 26
"Витамин Д най-често се приема сутрин, с храната, като може да се приеме чист или разтворен в мляко, вода...Приемът вечер при някои бебета може да наруши съня, поради което се избягва."

Skady, изчакай още малко, пробвай с масаж, свиване на краката, яж сливи, вода дай на бебето (ако си ок да даваш) и чак тогава клизмата.

# 27
Много благодаря За препоръката! Ще вземем направо, и ако крушите не помогнат, минаваме на тях. Звучи добре, мед и масла Grinning
На мен ми се налага да използвам 2 пъти, наистина са много ефикасни. Накрайника е мек и не нараняват. Четох и че не водят до пристрастяване. Само не знам другата половин доза колко време е годна след като се отвори.
Моя бебо се изходи 2 пъти, сам, от петък не беше. 🥳

# 28
  • Sofia
Клизма сме ползвали веднъж Мелилакс. Действа до час някъде. С термометър не е добре да свиква - ползват се бебешки гъвкави термометри. Ако захранвате бебето вече давайте пюре от круша или сини сливи следобяд - има ефект.

# 29
Здравейте! Издирих ви.
Бебе Юлиана от 1190гр вече закръгли на 5кг. - 6 месеца реална възраст (която хич не ни касае) и 4 месеца коригирана възраст (следим нея само за всичко).
Казаха ни, че изоставала с уменията. Не можела да се върти на 4 месеца и главата ѝ била 39,5см, а трябвало да е 40см.😅 (Два дни след този преглед се завърта бебчето..даже в някои таблици от чуждестранни сайтове пише, че от 6+М. е проблем, ако не се въртят....)..Стегнати са ѝ ръцете. Не ми дава да ѝ ги вдигам нагоре свободно по време на гимнастика. Затова ще отидем на рехабилитация да я раздвижели пък ще видим. Педиатърката ни казва, че ще се отпуснат и ръчичките скоро. Интересно ми е при бебетата в групата родени октомври, дали все още има бебе, което си стяга ръцете при опит за гимнастика 🤷 може пък да е нормално и това, ама щото е недоносена да искат да точат здравната каса...
Както и да е. Аз продължавам със същия си положителен и ентусиазиран дух. Бебето ни е добре. Хапва малко, но явно ѝ стига, защото наддава нормално по 600-700гр за 25-30 дни.
Беше с рефлукс, който изчезна.
Ака веднъж дневно.
Спи доста.
Но в началото бях много зле. Ревах, имах топка в стомаха от новото начало, беше ми трудно, но с помощта на майка и мъжа ми, успяхме и вече сме топ.
Не спряхме да пътуваме ноември и декември за по 2-3 дни. За да свикваме, че все пак не ни ограничава нищо и детето ще се адаптира. Разбрах, че сме комбина с мъжа ми само когато аз съм шефа. Иначе нещата ескалират. Затова като съм в процес на приготвяне на багаж за навън той ни забавлява с песни, шеги и усмивки (сам стига до този извод, че не трябва да обръща внимание на нервите ми, че бебка мрънка, а аз не искам да мрънка...) и така сме щастливи.
Правихме кръвни изследвания ноември и всичко беше разбъркано в показателите и нормите, но за недоносените било нормално и виждайки, че бебка е супер спокойна, аз нямах тревоги.
Надявам се, че сте добре всички. Наистина нямам време да чета всичко, но се радвам, че толкова малко в тази група са недоносени....(За мен под 2000гр е недоносено...и то ако не е родено 9ти месец...ако е в 9ти месец кг рядко имат значение...)

Общи условия

Активация на акаунт