ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 872
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Видях едни Pampers Active Baby 3 и взех от тях. Имаха луна на опаковката и 12 ч. гаранция Joy Не пропуснаха. Мисля да караме с тях нощем.
Ами active baby е. Като я сложим да спи и излезем от стаята, гледам на камерата как детето се обръща по корем, провира крачета през решетките, върти се на всички посоки, спи настрани.

# 436
И аз много искам да ходим на плуване, с бебо, но в нашия град няма такива екстри. Нямаме нищо за бебета, само спорт за деца над 5г.
Вчера пак му направих клизма и пак беше започнал да прави топчета 😩😩😩
Мисля да му взема от бибероните за плодове вече. Ще разгледам, в големите вериги, био плодовете, с ГлобалГап сертификат. Много харесва пресни плодове. Дадох му да ближе малко ябълка, направо полудя, все едно торта съм му дала 😁
Снощи заспа пак много рано. Нещо графика му е шантав, нощното спане започва към 19ч. Сутринта ме събуди в 5. Обърнал се по корем и цяла нощ спа така, изглеждаше като да му е много удобно. Вече започна да се обръща и от корем по гръб, абе всички посоки са негови. И си откри краката, сега се мъчи да си захапе палеца, много му е интересно.
Какви занимания правите вкъщи, аз имам чувството, че с нищо не го развивам. Общо взето, спи, яде, гушнат е и в столчето. Говоря му, пея му, чета му, опитвам да го науча да дава ръце, защото не го прави.... Ама усещам, все едно съм го оставила на произвола в развитието на моториката и разбирането

# 437
Малко ви изпуснах, момичета. Тези две седмици са ми натоварени, бях сама с децата 5 дни, а сега бягам по задачи и подготвям рожден ден на голямата.

Дана, за кърменето - аз не успях да се ориентирам бързо всъщност, имах усещането, че нещо не е наред, обаче при педиатърката се потвърди. Следи нещата, има шанс всичко да е наред при вас.

Хайде да го кажа тук, “съзнателно” да казват думички е от 9 месеца нагоре. Те могат да си експериментират с различни звуци, които звучат като думички и т.н, но нека майките, чиито бебета не казват “мама” на няма и 6 месеца, да не се чувстват, че децата им са по-глупави от други.

leylah, много неприятна ситуация с акането, не знам какво да те посъветвам. Sad Малък е още да дава ръце. Няма лошо да го учиш, ама има време и за това умение. И аз постоянно се чудя с какво да го занимавам. Напоследък ми е особено трудно.

Моето бебе в скок на растежа ли е, какво е. Спи по 3 часа накуп през деня, не мога да го събудя. И му се доспива много бързо. Като е буден постоянно мрънка и се чудя какво да го правя. И аз пея, местя го от стола на шезлонга, на активната гимнастика. Вече никъде не иска да стои. Само да го носим, да “ходи” и да седи иска. Като е буден нищо не мога да свърша, добре че поне дълго време спи. Ако пък го събудя по-рано от дрямката гледа лошо и е страшно кисел докато не стане време да спи пак. През нощта е горе-долу. Поне 2-3 пъти се буди, пък сега си хапва добре. На режим не мога да го накарам да бъде през деня, та нямам идея как да оправим нощния сън.

Ние вече сме си 99% на АМ. Много ми е тъжно, че така рано спираме с кърменето. Щях да се опитам да кърмя още, ако на бебо му беше приятно, обаче той се дави и се дърпа от гърда.

# 438
Ние сме на Molfix. Мохамед през доста марки, но тези ми харесват най-много.

И на мен ми е много трудно вече да я занимавам. Бодува между 2-3 часа и понякога просто не знам какво да я правя. Слагам я в гимнастиката, на столчето за хранене, на люлката, по коремче. Всичко ѝ омръзва много бързо. И все още не може да се обръща от гръб по корем. На 90% го прави, накланя се, но не може да се преобърне. От корем по гръб се обръща.

# 439
За занимания освен стандартните с активна гимнастика, играчки, песнички и четене на приказки ( както и друг път съм казвала събирам му аудио приказките на дисни, докато му чета той гледа картинките. Съдържанието в тях не е някакво уау, но пък са доста цветни и са му интересни).
Уикенда му взех от тези възглавници, които се пълнят с вода и има рибки вътре, ляга по корем и с ръцете само удря , те се мърдат, а той се смее. Така хем седи по корем, хем му е доста забавно. На следващият интервал на будуване пък му слагам от възглавничките , които стимулират вдигането на главата и тн на Жирафчето Софи. Бях му я взела преди месеци, но сега я преоткри 😃

# 440
Моят вече не иска ни люлка, ни шезлонг. Единствено на активната гимнастика седи. Най-много обича да е на земята, постлала съм му там, играчки има и си ги гледа, върти се, пълзи си лекичко, меки книжки разглежда. Иска все да е по корем.

# 441
Аз я слагам на hip carrier и я разкарвам из къщата или навън и и говоря за различните неща, които вкжда. Извива си врата да гледа навсякъде, много и е интересно. И не е ограничена както в раницата, а и вижда повече неща отколкото като е легнала. Така и аз успявам да свърша някои неща, а и тя се радва. И после е доста спокойна.

# 442
И нашата не седи на шезлонга вече, затова го прибрах в мазето. Беше ми удобен да си правим "училище". Сега сме основно на килимчето за игра. И в активната гимнастика не се задържа, скоро ще махам и нея. На килимчето има много играчки. Занимаваме се с тях и гледам да ѝ показвам карти с животни, плодове и зеленчуци. Не е като в шезлонга... Играем с песнички, например "Хей, ръчички", които включват движения от детето. Излизаме. Взехме килимче за двора и при хубаво време я слагам на двора с няколко играчки.
Вечер ѝ чета приказка и ѝ пея песни.

И аз търся идеи за занимания. Имам една книга 365 игри за първата година, разделена е по месеци. Не е нещо уау, обаче.

# 443
Pampers premium care 3 явно са в ретрограден Меркурий тези дни 😁 и при нас настъпи някакво оцапване откъм гърба, а доскоро се кълнях в тях, че никога не са ми създавали каквито и да било главоболия. Проблема е, че не знам и аз какви да изпробвам. Четох за dm-ските “много хубави” коментари на немците и сякаш се разколебах, lupilu пропускаха още като беше новороден … май ще се надявам размер 4 да ми върнат спокойствието.
В този ред на мисли, споделете мнение какви памперси/гащички използвате, когато водите малчовците на басейн. Скоро стартира бебешко плуване в нашия град и мисля ММ и малкия да се възползват. В обявата прочетох, че басейнът е с минерална вода, като цяло нашият град си се слави от край време с минерални извори, но не знам това доколко и дали е полезно за бебета, както за нас възрастните.

# 444
  • София
На мен на ДМ-ските ми харесва, че на крачето са нагънати различно (стандартната серия това, не nature) и прилепват плътно около бедрото. Иначе не са нещо особено като качество, по-тънички са от другите, но си вършат работата. Ние сме пробвали Памперс, Лупило, тези на Лили, и всички изпускаха отстрани,повечето и отзад. Единствено Пуфис не сме тествали, но засега не се и налага.

# 445
В ДМ гледах памперси за плуване, но не съм ги тествала още и не мога да кажа доколко са удачни.

Иначе и аз съм в чуденка за заниманията. Гледам да я стимулирам, да правим упражнения, да пеем, да четем, да я слагам по коремче, но подчертано бързо й омръзват нещата. Фаворитит сега е да я разнасям и да си гледа, даже не е нужно да правим нещо специално. Обаче то и не може нон стоп да се носим, тя си тежи вече. Затова мисля да й разнообразя бебешкия кът и вчера ходих до един голям детски магазин за идеи. Освен че ми се зави свят от цялото изобилие от детски неща, друго не се случи, така че продължавам да го мисля.

Скейди, какво килимче сте взели за двора? И аз обмислям нещо такова, сподели идея. Също така, как ще се справяте с кърлежите в тревата? Мен това доста ме притеснява, но не съм стигнала още до там да проуча какво може да се използва, което хем да предпазва от кърлежи, хем да е безопасно за бебе.

# 446
  • София
Аз не се опитвам да я занимавам постоянно. Като начало смятам, че ако постоянно й търся нови забавления, всичко ще й омръзва супер бързо. Не искам и да се пренасища с впечатления и после да е пренавита. Нека има време да обработи новата информация и да включи въображение, а не само да търси поредния стимул.

# 447
Скейди, какво килимче сте взели за двора? И аз обмислям нещо такова, сподели идея. Също така, как ще се справяте с кърлежите в тревата? Мен това доста ме притеснява, но не съм стигнала още до там да проуча какво може да се използва, което хем да предпазва от кърлежи, хем да е безопасно за бебе.
Същото като за вътре - сгъваемо, от онзи материал, някаква пяна ли е, не знам, където всички го имат.
Не се притеснявам от кърлежи засега. От 2 години сме в къщата и не сме виждали кърлеж досега в двора. Съседите през няколко къщи гледат коне и няколко кучета. Предполагам, че кърлежите, ако ги има, са се насочили натам и затова при нас няма Thinking
А и направихме верандата тези дни. Килимчето вероятно ще го слагам на верандата вече, ще видим. Тревата, като порасне малко, килимчето се изкривява на много места и не става за бебе, което още не може дори да седи. Само на окосено става Grinning

# 448
Занимавам я като я слагам: на гимнастиката, на седалката на проходилката с много придържане  и играе с таблото, което свети и пее, има топчета да върти и разни животинки, слагам и на стола за хранене за малко. На ръце я носим и разглежда,  гледа се в огледалата, разглежда  и нас също, гледа през прозореца, гледа от количката полуседнала, иии понякога гледа малко Спондж Боб. 😳🤣🤭 Песнички, любима е Шаро и първия сняг и индийските 🤣, но не от сериалите 😝, учим я на дай целувка - дава, после са големи хвалби и се радва. Кака и я занимава, говори и, смеят се, гукат. Казва мам не знам мама ли е, ам ли е, върви че разбери. И дежурното неее, като не иска да яде, като днес.
Давам и да си играе с лъжичките и купичките, както и с бибероната за плодове като и пълна с банан - голяма мацаница и голяма радост.. Имаме няколко играчки (мека беебшка топка цветна, играчки за гушкане и дъвчене, една дрънкалка с вакум за маси и сторчето за хранене, която тя върти с ръчички, една кукла бебе за бебе, един мек заек нивелашка; гушка ги, яде ги, хвърля ги, като дойде нова много се радва. Обича да си бърка в купичките с храна, полека и позволявам по-честа да го прави, когато съм подготвена. После облизва пръстите... другите се чудят. Играе с двете шишета с дръжки, които има, едното на Авент и другото на Нук, това на Нук е с Мини маус и много го обича, понякога и смуква по малко мляко от тях. Много обича да седне на коляното ми към масата, докато вечеряме и да събира покривката, да хвърля всичко долу.
На леглото и отстрани има поставена от мен една коледна блузка с Мини и Мини Маус и много брокат,  дърпа я, хвалим я като я стигне, слагам я все по-високо и се труди повече, за да я стигне, посре още повече радост и я гушка и я дъвче 🤣 Правим и нелепи смешки, смее се или гледа сериозна, кой знае какво си мисли...😆
Няма скука при нас. Има гооолямааа умора. При големите,  не и при бебето, то умора няма. Как издържа не знам. Поспи 10 минути на гърдата докато суче и хайде наново пълна с енергия, а ние...
Също обича да си лежи в креватчето и да гледа въртележката над нея, слуша музиката, вече стига играчките, вдигнахме ги нагоре, защото ги дърпа.

Тази вечер тя заспа в 22 часа, сякаш нощния сън, о, чудо.  Оообачеее ей сега, в дванайсет се събуди ококорена и видимо наспала се...
🤪

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 00:23 от Juji 1

# 449
Момичета, случайно намерих един доста полезен немски сайт и реших да го споделя. Той е във вид на форум, в който безплатно могат да се задават всякакви въпроси, свързани със здравето/развитието на децата, отговарят педиатри в рамките на деня (доколкото се ориентирах). Ако знаете немски език (или ако ви се борави с гугъл транслейт) - мисля, че ще е полезно. Има и търсачка, с която може да се търси за подобни въпроси и съответните отговори на педиатрите.

https://www.rund-ums-baby.de/experten-forum/kinderarzt

Общи условия

Активация на акаунт