ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 842
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Нашият юнак има около 10 играчки. Половината стоят прибрани. Когато му омръзнат - разменям. Има мека книжка за в столчето, много харесва една дървена книжка, която му взех от Лидл, с нея си играе, когато го оставя на спалнята, да се занимава. Има и една плюшена кравичка на Милка, която седи в леглото - нея не я прибирам. Иска ми се да има играчка за сън - когато е с нея да асоциира, че е време за лягане. Не знам дали ще се получи, ама ... пробвам. И 1-2 гризалки да си дъвче.
Откакто му правих пюрета с домашно пилешко - отказа купените. Автогол. Добре, че имаме още малко пиле, та днес трябва да направя още малко бурканчета. После не знам как ще го лъжа. Не иска нито пуешко, нито пилешко, зеленчуково и плодовите също. Те пък все супер кисели - аз не бих ги яла.
Не помня дали споделях, относно тревожността - наскоро прочетох, че занимаването с творчество и някакъв вид изкуство, ангажира мозъка, съответно намалява тревогата и негативните мисли, намалява кортизола и увеличава ендорфините.
От известно време опитвам, например пускаме си народна музика, танцуваме заедно с бебо, пея му. Ама не просто си тананикам и се клатим гушнати - правим шоу 😁 Не мога да пея, но пък винаги много ме разтоварва. За това и много ми харесва, че пътувам 30 Мин до работата, защото сама, в колата, си правя концерт 🤣
Мога да кажа, че той много се забавлява, аз също. Големите деца ме питаха дали съм превъртяла 😁

# 496
Аз разреждам много киселите пюрета с мляко.
Ние вече имаме играчка за сън - първо беше гушкаво парцалче,  но то се изгуби, и сега е едно бебе от плат. Как го гушка като заспива...направоооо сладурче.

Процедурата за скъсяване на юздичката се отложи за 15-ти - сега бебка има гъбички в устата и мажем с Фунгостатин.

# 497
Моето бебче покашля от няколко дена.В повечето случаи се дави от слюнка,след вкарване на целите ръчички в устата.
Аз сън болна от седмица,като един ден съм добре,един-не.В смисъл само нос ми е проблема.Не кашлям,нямам други симптоми.Той също няма нищо друго освен кашлицата,но вече е поне 20-30 пъти на ден,като по 2-3 пъти един след друг.

# 498
Благодаря за съветите, момичета! Ще опитам всичко, което сте споделили. Едната баба ще го гледа до средата на август, когато ще започне ясла. Тя научи и баткото на шише, така че се надявам и бебо да успее. От една страна се радвам, че 6 месеца е само на кърма, но знам, че ако не иска шише, ще ми е доста притеснено на работа ако знам, че ме чака малък гладник вкъщи. Работата ми е на 10 минути пеша и когато е нужно, ще се прибирам да го кърмя. Успокоявам се и с това, че след 2 седмици ще въведа за закуска каша. Все още обедното му хранене не е заместено, но и това предстои. За момента яде около 70-80 гр пюре и след това кърмене. Нощем си става на 2-3 часа като по часовник.  Блазе на мамите със спящи бебета.

Mommy22, аз имах тревожност първите 2-3 месеца, но изчезна някак изведнъж. Самата идея, че вече имам две дечица, които са напълно зависими от мен ми създаваше някакво безпокойство. Вече свикнах с идеята, чувствам се уверена, че давам всичко от себе си за тях и мисля, се справям добре. Това ми дава вътрешен мир и спокойствие. Наистина може да си изследваш витамини и хормони и поне да изключиш дефицити. Аз приемам Д3 и Омега 3 за момента.

# 499
На някои работни места има полагаеми повече почивки за кърмещи мами.

За тревожността ми помага да съм заета с нещо, пазарувам, готвя, шетам, говоря по тел., пиша си нещо си планирам и т.н. Това ме разсейва от лошите мисли.

# 500
Моми, чела съм, че е нормално да се появи обострена тревожност след спирането на кърменето заради промяната в хормоните. Би трябвало до няколко седмици да се подобрят нещата като се нагоди организмът. Иначе аз си имам пристъпи на тревожност, за щастие не както беше непосредствено след раждането. Особено напоследък като попадна на новина свързана с насилие или агресия над дете и дни наред го мисля, много емоционално ги изживявам тези неща. Но се надявам при теб да е свързано със спирането на кърменето и скоро да се подобрят нещата.

# 501
Момичета, включвам се да споделя за бебешкото плуване.
Ходихме в петък за първи път в Silver city, до мол Парадайс. На малкият му хареса много, раздаваше само усмивки на околните майки ( нещо другите бебета/ деца не ги отразяваше 😃). Момичето, което водеше тренировката беше уникално. Показваше какво да се прави, занимаваше се с всяка майка и бебе по отделно. Изключително доволна. Водата беше топла, чиста и нямаше мирис на силни препарати.
След басейна малкият спа буквално като къпан в продължение на 2 часа, без да се налага до преспиване и тн.

# 502
Лунатичка,  Бързо оздравяване!

За тревожността много помага да оставиш настрани за ден два смартофона. Аз го направих тази събота и неделя  и просто разликата е голяма. В такива дни ползвам стара нокийка с копчета само за разговори с най-близките, нищо друго. Телевизията е лаптопа също ограничени, но не напълно.

# 503
Момичета, да ви споделя. Бебенцето ми тия дни се мъчи с изакването, не е запек, понеже е течно, но определено и е трудно и три дни не беше акала, а се опитва. Пробвах ето този масаж:

https://youtu.be/Fcn6gVX5y4I?si=wi1kOiOAl2PbRWxW

Бебенцето на клипа се изаква за две минути и аз това очаквах, но не се получи. След няколко часа пробвах пак и този път 10 минути го правих и тя се изака! Не беше много, но се изака. На другия ден пробвах пак, този път 15 минути и тя едно много хубаво се изака този път. Не е нужен натиск, съвсем лекичко и стана! Препоръчвам, ако имате този проблем!

# 504
Момичета, да ви споделя. Бебенцето ми тия дни се мъчи с изакването, не е запек, понеже е течно, но определено и е трудно и три дни не беше акала, а се опитва. Пробвах ето този масаж:

https://youtu.be/Fcn6gVX5y4I?si=wi1kOiOAl2PbRWxW

Бебенцето на клипа се изаква за две минути и аз това очаквах, но не се получи. След няколко часа пробвах пак и този път 10 минути го правих и тя се изака! Не беше много, но се изака. На другия ден пробвах пак, този път 15 минути и тя едно много хубаво се изака този път. Не е нужен натиск, съвсем лекичко и стана! Препоръчвам, ако имате този проблем!

Същият масаж съм го правила и аз по препоръка на гастроентеролог в периода на силните колики. Първият път като го направих нямаше ефект, предполагам защото е бил по-кратък. Но го правих всеки ден в продължение на седмица и имаше доста добри резултати.

# 505
Благодаря, че споделихте за тревожността. На мен днес ми дойде и се чувствам сравнително по-добре. Мисля, че има общо и с хормоналния спад преди цикъл, спирането на кърменето, липсата на спорт и отслабването. Вчера оставих децата спонтанно на баба им и отидох на фитнес. Бях забравила колко е приятно чувството след тренировка. А и като се погледнах там в огледалото, си личи, че отдавна не съм спортувала. Няма да ми е излишно да включвам тренировки по 2-3 пъти в седмицата, ама все отлагам, уж да не натоварвам хората около мен. Просто си поставям цел да тренирам под някаква форма, както обстоятелствата позволяват, най-вече заради психичното ми здраве. Иначе си запазих час и за психиатър тази седмица, ще видим какво ще кажат там. Не съм против това да пия нещо леко за известно време.

лунатичка, бързо оздравяване. И аз, и каката сме болни, леко ме боли гърлото и имам хрема.

Бебето от вече повече от 10 дни е с някаква задна хрема, леко хрипти от време на време. Водихме го на лекар преди няколко дни и казаха, че всичко е наред, няма нищо в гърдите, само да го почистваме, да му даваме витамин Ц, биозин и т.н. Той биозин не иска да пие изобщо. Уж намалява хриптенето, ама още си има. Вашите бебета колко дълго се чистят от хрема? Струва ми се супер дълго вече.

# 506
Мomny аз също като теб винаги мисля за другите- да не ги натоварвам, да не ги притеснявам и тн. Мисля че това е супер грешно. В крайна сметка колкото по-щастлива е мама, толкова по-спокойно е бебето. Аз също мисля да си отделям няколко часа седмично само за мен. Кафе с приятелки, разхождане по магазини, някои процедури и тн.
Бързо оздравяване на всички, които са болни!

Искам да изкажа още един отзив. Тъй като бях споделила преди време, че на 4 месеца бебо имаше 2 зъбчета( бях в шок, защото е рано), избиха сравнително лесно. Но сега са започнали горните зъби да го мъчат. Беше ад вкъщи няколко дни. През нощта не спеше, само плачеше, през деня също.
Приятелки ми препоръчаха  Mundisal – успокояващ гел от аптека Промахон. Едната от тях е омъжена в Гърция и каза, че там основно се използва това. Ефект имаше след 5 минути. Малкият се успокои и заспа, вечерта преди сън отново го намазах и спахме доста по- спокойно.

# 507
Водий го на лекар.Зачервено гърло.Изписаха ми Тантум Верде,Аутусин бебе и калций+вит.Ц сироп.Купих инхалатор на Сано,р-р 0.9 и започваме инхалации(едва ли да иска,но ще опитам).Дано да му мине,че думи нямам.Снощи си кашляше доста.

# 508
  • UK
Божее, за едно гърло какъв е този списък с лекарства. За вирусна инфекция…

Здравейте, отдавна не съм се включвала. Нищо особено при нас, сънят е много зле. Поне дневният сън успявам що-годе да го наместя в неговото легло и да заспива самостоятелно - но не винаги. Вдругиден Филип става на 6 месеца и днес мисля да му дам сладък картоф. Давах му тези дни малко плод в мрежичка, но не беше особено впечатлен. Само фъстъченото масло определено му хареса.

# 509
Аз съм преустановила пюретата заради кашлицата.По принцип не трябва,ако са вече въведени,но в момента имам все нови.Изобщо не иска да пие лекарствата,но довечера ще опитам с шишето.Инхалаторът го плаши и реве дори ако е само до него.Сега спи с баща си,а аз готвя,но после пак ще пробвам.
Педиатърката му иска да се презастрахова.Не чува нищо в гърдите и според нея е доста жизнен,с добър тонус и цвят на кожата.Но понеже всички вкъщи изкарахме вирус,реши да са три лекарства

Общи условия

Активация на акаунт