ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 785
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Да,така е.Малко се отклоняваме от темата,но да си кажа.Преди селата бяха населени,отглеждахме всичко домашно,а сега-ГМО боклуци.Преди на една улица имаше един автомобил,а сега-в къща по 2-3.
Не ме анатемосвайте,ама му дадох диня днес.Не да яде,а да си смуче сок от бибката за плодове.Много му хареса.Днес ни готвих супа и след като сложих зеленчуците,му отделих и пасирах малко. Без сол,без допълнителни бульони,без подправки и без месото.Ами изяде с кеф около 60гр,а от пюретата едвам яде по 30гр.Нито един вид сякаш не му харесва особено.Има огромно желание да се храни,но май не с пюрета.Страх ме е обаче с рефлукса да опитам друг метод на захранване.

Може пък да не повръща манджичките на мама 😁
Ето я и моята да я видиш

# 571
Момичета, а предвидили ли сте вече столче за кола 6+ ? На какви модели се спряхте? С ММ гледаме разни краш-тестове в ютюб, но предимно марки в САЩ, дето ги няма тук в Бг.

# 572
  • Sofia
Момичета, а предвидили ли сте вече столче за кола 6+ ? На какви модели се спряхте? С ММ гледаме разни краш-тестове в ютюб, но предимно марки в САЩ, дето ги няма тук в Бг.

Какво означава 6+ ? Първото столче доколкото знам е до 12 месеца и след това се взима друго или греша?

# 573
Предполагам шишарче в момента е с бебешка кошница, затова търси първо столче. Ние сме с Joie I spin 360, още от раждането, макар че си е 5-6м+, въпреки че го водят от 0+. Иначе сме доволни от него сега като порасна и му става точно. Мои познати са с Britax Romer, доволни са. Аз ако трябваше да избирам сега ново столче, бих се консултирала с Деца на борда, Сгушени или други, които предлагат професионални консултации за безопасност в колата.

# 574
Lunatichka какво анатемосване?! Аз много добре си спомням как големия син, като бебе отказваше всичко плодово - сокове, пюрета, каши... Ама един ден като му дадох сок от диня ... Изльока 150 мл и като ревна за още... Сега вече не поглежда диня, но тогава беше интересно, че само този сок поиска.
Явно и вие сте като нас - не яде купени пюрета, само домашни. Аз малко се изчерпвам откъм идеи - имам чувството, че все едно и също му правя. Морков, лук, картоф, тиквичка, сладък картоф и спанак. Само променям комбинациите. Седя в магазина по 2 часа и зяпам зеленчуците и все нещо не им харесвам. Дали са прекалено лъскави, прекалено големи.... Все ГМО ми изглеждат.
Vaflichka аз забелвам по малко, от около два месеца. Обаче започвам да се притеснявам, защото нямаме никакъв напредък. При него всичко беше съвсем скрито, имаше дупчица само колкото да пишка. В коритото забелва колкото са измия и след баня, отново, за да намажа с Гентамицин. Хем ме страх да не го заболи, хем ми е много трудно, защото като дръпна леко кожичката то цялото му патронче се скрие към коремчето, той мята ръце и крака, бута ме. Тегава история.

# 575

Какво означава 6+ ? Първото столче доколкото знам е до 12 месеца и след това се взима друго или греша?

Столчето не е ли до определени кг, а не възраст? Моето е на нуна и е от 2 до 14 кг и до 81 см. Има много време, докато стигнем дотам

# 576
Набързо да споделя мнение относно продукти за коса:
Вчера си взех от ДМ един пакет амла на хенафокс. Добавих я към малко маска за коса и вода, и стоях 30 мин. Е толкова хубава косата не съм си виждала от много време. Стана мека, лъскава и жива. Зачетох се за продуктите на тази марка и има доста неща за косопад. Който си пада по по-щадяща и естествена козметика, може да погледне. Аз вече съм им фен.

# 577
Момичета, тези, които вече захранвате и сте заместили хранене, по колко мл пюре давате? Ние заместихме обяда и не съм сигурна за количеството. Давам 180 мл зеленчуково пюре на обяд. Гледам да е по-гъсто, че ако е много течно, не става с лъжичката. Сутрин пие мляко (150), следобед обикновено е плодово пюре и после дохранвам с мляко до 150-180 мл, но днес например дадох само плодово пюре, смесено с малко оризова каша и АМ, тоест цялото ядене беше 180 мл пюре. И накрая детето си мрънкаше за още. Не смея да ѝ дам по-малко, за да не е гладна, а това 180 мл пюре си го изяжда без никакви признаци, че преяжда. Вие как се ориентирате в количеството и колко давате?
На 5+ е.

# 578
  • Sofia
Здравейте, педиатърката назначи кръвни изследвания и урина. Забравих да попитам на гладно ли се взема кръв при бебетата?
За урина как се процедира, пак рано сутрин предполагам?

# 579
  • София
Ние ходихме привечер за да му вземат кръв, а урина през деня я събрах. При бебетата колко на гладно може да е.... освен ако няма нощем хранене,  иначе ако яде на 3-4 часа, все тая кога ще отидете, нали.

# 580
Мен ме предупредиха за следващата консултация да нося урина, взета най-много до час преди прегледа (още го мисля как ще го постигна 🤷‍♀️), за да може да минем и през лабораторията за кръв и урина.

# 581
Аз вече няколко пъти му изследвам кръв и урина. За кръвта ме предупреждават, че трябва да са минали минимум 2 часа от последното хранене и тогава да му се вземе. А урина съм предавала и след 1 час, и след 2 часа от събирането й в зависимост от това дали трябва да я откарам пеша с количката или на 100 км. от нас, и двата пъти беше без забележки.
Вафличка, при мен никога не е било рано сутрин. Боцкат го най-често около и преди обяд, а урината съм я събирала към 8-9 ч. При бебетата няма “първа сутрешна урина”, те си пишкат неволево.

# 582
Shady, количеството пюре трябва да е колкото количеството АМ/кърма, което яде по принцип, в случай, че сте с режим и яде еднакво количество н равни интервали. Ако не сте и понякога яде повече, понякога по-малко, понякога на 2 часа, понякога на 3.5часа… тогава предполагам средно статистически го смяташ количеството…

При нас пак стъпка назад. Около 2 седмици след започване на захранването, замених изцяло храненето с пюре и какво стана не знам, вече месец откакто я захранвам и пак почна да не иска да яде, старите ѝ номера. И има дни в които изобщо не иска, има дни в които с такава кисела физиономия яде и мрънка, че не мога да преценя дали не ѝ харесва и не иска повече или е много гладна и се дразни, че ѝ давам супер мъничко на лъжичката… предполагам, че я мъчат зъбчетата, защото иначе всичко ѝ е в устата нон стоп и се опитва да ближе дъвче и гризе всичко, включително подложката за игра… тъкмо се зарадвах, че този ад с нежеланието за храна премина и сега пак го прави. Опитвам се аз да се усмихвам, да ѝ говоря весело и да асоциира цялото нещо с позитивност, на моменти направо ми ври и кипи отвътре, като не мога да в разбера какво иска и защо вчера искаше да яде днес същото пюре (правя двойни дози) не го иска изобщо…

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 16:14 от shishar4e

# 583
  • Sofia
Ние вчера бяхме на педиатър и ще трябва малко физиотерапия. Днес ходихме на физиотерапевт и бебо се разплака като му прави специални движения с ръце и крака. Педиатърката каза да започвам да давам попара - направих днес, хапна малко и не му хареса та дохранвах с пюре. По-късно и кашата отказа и не знам вече какво му става днес.

# 584
Vaflichka, за какъв проблем ходите на физиотерапия?

И ние ходим вече от месец, заради тортиколис, има го още от раждането. Сигурно още поне месец-месец и половина ще ходим, по два пъти на седмица. Много добре се повлиява. Най-после покрай терапията започна по-често да се обръща.

Започнах и аз да захранвам, на 5 месеца и половина е. Един ден мляскаше по домашни пържени картофи, дадох му малко на пръста ми и полудя от кеф, търсеше още и мляскаше. Засега съм дала само пюре от картоф и тиква. Ще пробвам след това с плод и сладък картоф, планирам да му дам и на парчета да пробва. Много се кефи, налита на лъжицата и се побърква като види лигавника. Та, готово си е детето явно, до скоро не беше, но свикна от първия път да отваря устата. Даже и не се мажем много. Не следвам схема, днес дадох директно 40 грама от новото пюре, колкото поиска.

Аз го закъсах със здравето, започнах да пия лекарства, защото мисля, че е на психична основа и да видим до какво ще доведе. Завърналата се зима навън не ми помага особено да се чувствам по-добре. Последният месец ми се събраха и разни други гадости, направо безкраен ми се струва този период, нищо не върви както трябва. Искам вече пролет.

Общи условия

Активация на акаунт