ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 24 261
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Здравей те мами от нас нв сме се включвали скоро май.Миналата седмица бяхме на консултация и вече сме 7кг и 62 см и на 29 който нямаше този месец ,но да кажем на 1 март навършихме 6 месеца (реални ) 4 коригирани .Захаранване започнахме преди почти 2 седмици .Започанах с картоф ,морков,тиква.Алекс добре приема всичко ново за сега едиснтвено броколи не е негово и не му харесва ,от два дена започнахме и безгултенови каши и по малко плодово пюрета за момента се харесват .От около 3 седмици се буди нощем на 3 ч и иска да яде ,а мен ме претсиняяа това че храненията му стават доста през деня яде по 180 мялко.Лапа си постоянно ръчичките и всичко което докопа иска да сложи в устата.От няколко дена се опитва да св обръща от граб по корем.Лично на него не му харесва много да стой по корем.За 6 месеца ни казаха вече ни ще правим кръв,урина и ехограф на корем.като минат изследванията ще споделя резултати.За жалост записванията станаха адски зор за нас и през деня и през ноща незнам вече какво да пробвам.Спи му се но е нервен и много плаче и заспиването в един дълъг процес при нас .Иска вече да св по изправен или седнал.Искам да попитам мамите който вече са захранели бебешоците колко пюре изяждат в момента и додавате ли мляко АМ или кърма.Също така има ли мами сменили кошовете на количките от новородено на другите (летни ) им казвам аз.Чета всичко редовно но не се включвам много често за жалост ,надявам се да мога по често да св включвам.Лека вечер от мен .Ето ни и нас след всичко преживяно немога да повярвам че вече сме толкова големи.

# 136
IvanovaV, примерен отговор на въпроса: “Активен член съм на групата, което означава, че участвам редовно в дискусии и допринасям за развитието и от …….еди-кога си. Позволявам си да препратя участник да си задава въпросите някъде другаде ( Не мислиш ли, че е по-удачно да коментираш тези неща с мами, чиито деца са на възрастта на твоето детенце.  защото….

В случая отговор на базата на предпочитания или не към личността на питащия какво цели и как допринася към многопластовия опит, който акумулираме, за да си помагаме една на друга?

Seana, дълъг път изминахте до тук 👏🏻👏🏻👏🏻💯💯 супер сте. По схема ли се захранвате или по усмотрение?

Между другото днес  групата по сензорни приключения за бебета имаше едно момченце, което още няма 5 месеца (ще навърши скоро) и вече си сяда, някак приведен напред, но не забива нос в пода 😂   На няколко пъти тук се сподели предписание от докторите да не се сяда преди 6 месеца, да се чуди човек 🤷🏼♀И моята иска да сяда, тя и изправена иска на крачета да стои.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 01:38 от MayaJane

# 137
Здравей те мами от нас нв сме се включвали скоро май.Миналата седмица бяхме на консултация и вече сме 7кг и 62 см и на 29 който нямаше този месец ,но да кажем на 1 март навършихме 6 месеца (реални ) 4 коригирани .Захаранване започнахме преди почти 2 седмици .Започанах с картоф ,морков,тиква.Алекс добре приема всичко ново за сега едиснтвено броколи не е негово и не му харесва ,от два дена започнахме и безгултенови каши и по малко плодово пюрета за момента се харесват .От около 3 седмици се буди нощем на 3 ч и иска да яде ,а мен ме претсиняяа това че храненията му стават доста през деня яде по 180 мялко.Лапа си постоянно ръчичките и всичко което докопа иска да сложи в устата.От няколко дена се опитва да св обръща от граб по корем.Лично на него не му харесва много да стой по корем.За 6 месеца ни казаха вече ни ще правим кръв,урина и ехограф на корем.като минат изследванията ще споделя резултати.За жалост записванията станаха адски зор за нас и през деня и през ноща незнам вече какво да пробвам.Спи му се но е нервен и много плаче и заспиването в един дълъг процес при нас .Иска вече да св по изправен или седнал.Искам да попитам мамите който вече са захранели бебешоците колко пюре изяждат в момента и додавате ли мляко АМ или кърма.Също така има ли мами сменили кошовете на количките от новородено на другите (летни ) им казвам аз.Чета всичко редовно но не се включвам много често за жалост ,надявам се да мога по често да св включвам.Лека вечер от мен .Ето ни и нас след всичко преживяно немога да повярвам че вече сме толкова големи.

Ние засега сме само на пюренце от тиква, веднъж дневно на обяд, като вече цяла седмица си го хапва- давам му около половин бурканче, понякога малко повече и винаги дохранвам с мляко. Оше не бързам да въвеждам други зеленчуци, защото сме на 4+++ и изчаквам да направим 5 месеца. Ще се водя по схената на доктор Владимирова. Много интересно, че предпочита купешкото пюре на Хипп, от колкото домашното с наша домашна селска тиква, което е в пъти по- вкусно. Купих си специално и пасатор+ чопър в едно на Тефал и съм страшно доволна, ако някой се интересува, мога да ви дам линк.

# 138
Seana, страхотни сте!! Супер расте!

Ние захранваме сутрин с лъжичка зеленчуково пюре, вечер лъжичка плодово. Засега сме били с тиквено сутрин, и малко ябълково вечер. Не ядем за наяждане, а след млякото да опитат, тъй като все още откриват вкусовете. Това беше съветът на тримата ни следящи (личната, педиатърката от неото и още една педиатърка). Винаги ги слушам какво ще кажат да видя дали ще се разминат в мненията - засега се подкрепят без да знаят.

AshleySilver, мисля, че често с домашните пюрета вкусът е по-наситен, те затова са и по-вкусни, а бебетата не обичат много силни вкусове, може би затова има предпочитание към купената, но това ще се промени.

Тук стана 17 градуса и вчера изкарах килимчето навън и се търкаляхме там! Много добре ни се отрази на всички - даже Амели, която се буди на 2 часа спа цели 6. Може да е съвпадение разбира се. Затова пък брат и става често, имаме зъбче, почти изцяло пробило, и го тормози. За облекчение слагам играчката за зъби в хладилника или в студена вода и го облекчава. Може и гелче да обмислим. Ще видим дали ще се наложи.

# 139
zimk, тази седалка май не е ергономична, само да имаш едно наум. Не вярвам, че ще навреди по някакъв начин, но и не смятам, че е Ок да го разнасяме бебето по цял ден с нея. Според мен изглежда ще е подходяща като бебето започне да седи от 5-6 месеца. Сподели после как се справяте с нея като започнете да я ползвате.

moonlit, надявам се вече сте по-добре! Hug Кажи как е минал прегледа, когато отидеш. На мен ми е много интересно как някои жени се сдобиват с мастит и със запушени канали с лекота, по няколко пъти, а пък други нямат такива проблеми. Нещо от физиологията ли е? Аз второ дете кърмя и за огромно щастие никога не съм имала проблеми от такова естество, но някои майки през месец-два са с оплаквания.

maya, аз мисля, че и моето бебе ще седне така преди 5 месец, като го гледам от сега си стои с опора доста добре. Ние имаме познати, на които първото дете проходи на 8 м. Никой ортопед не препоръчва преди 10 месеца да ходят, ама ето - като е тръгнало да го спрат ли? Joy

# 140
IvanovaV, примерен отговор на въпроса: “Активен член съм на групата, което означава, че участвам редовно в дискусии и допринасям за развитието и от …….еди-кога си. Позволявам си да препратя участник да си задава въпросите някъде другаде ( Не мислиш ли, че е по-удачно да коментираш тези неща с мами, чиито деца са на възрастта на твоето детенце.  защото….

В случая отговор на базата на предпочитания или не към личността на питащия какво цели и как допринася към многопластовия опит, който акумулираме, за да си помагаме една на друга?

Seana, дълъг път изминахте до тук 👏🏻👏🏻👏🏻💯💯 супер сте. По схема ли се захранвате или по усмотрение?

Между другото днес  групата по сензорни приключения за бебета имаше едно момченце, което още няма 5 месеца (ще навърши скоро) и вече си сяда, някак приведен напред, но не забива нос в пода 😂   На няколко пъти тук се сподели предписание от докторите да не се сяда преди 6 месеца, да се чуди човек 🤷🏼♀И моята иска да сяда, тя и изправена иска на крачета да стои.
.на моя глава лично аз не бих започнала да захранвам макар че имам 2-ма големи батковци и захранването при тях беше различно(с сокчета) ,но тогава беше такова.За Алекс започнах след преглед на  гастроендокринолог и по  препоръка на педиатърката .По схемата на Хипп започнах и по нея се водя.За сядането не седи седнал и е леко подпрян .Съгласна съм на препоръките на лекарите да не сяда и за прохождането но пак казвам имам двама батковци който проходиха на 9 и 10 месеца .Сега са на почти 15 и 11 г. и двамата са здрави и футболисти .Всяко дете е различно все пак .Това си мое лично мнение разбира се .Иначе за захранването му допада пюренцата по малко но постоянно търси шишето с Ам ,вода отказва да пие за сега с 300 зора една 10 мл вода може да изпие.

# 141
На Baby  hip carrier съм се вгледала от доста време. Мисля, че ще ни е от голяма полза лятото, за разни разходки по екопътеки, където няма как да отидем с количка.
Вчера бяхме на първо си пътуване с малчо. Не беше песен 😄
Минахме към 100-120 км общо в двете посоки. На отиване спа, но на връщане.... 60км + задръстване на магистралата пях песнички и се правих на маймуна. Не искаше да седи в кошчето, искаше да става.
Относно страха - нашият не се плаши от нищо. От както беше много мъничък си чистех с него, с прахосмукачката и той е свикнал. Няма проблем със силни звуци, може да трепне и да се ококори, но не плаче.
Плаче, когато го гушкат непознати, за това не позволявам.
Когато отидем при нашите баби, го гушкам поне 10-15 Мин, да се адаптира и тогава им го давам. Действа.
И да добавя - от няколко дни вече изпитвам това невероятно щастие, да видя как детето си седи в столчето и се напъва да ака. Майките с неакащи бебета ще ме разберат 😆 Вече и "специалната" гимнастика не ни е необходима, всичко си върши сам, всеки ден, най-много през ден. Пробиотик е пил 2 пъти, така че не ми се вярва да е от него.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 11:25 от Leylah

# 142
Seana голям сладур е твоя Алекс. Да е жив и здрав. И аз се готвя за захранването, ще изчакам още седмица по съвет на педи. Каза да минат 2 седмици от ваксината и да започвам. Тъкмо ще е станал вече на 5мес.
Взех пюрета на Хип и Гербер, но не намерих еднокомпонентно пюре само от картоф. Ако си намерила ще те помоля да споделиш на коя марка е.
За схема на захранване аз също мисля да използвам тази на хип😃, някакси ми изглежда по просто обяснена. Имам чувството, че това захранване е ядрена физика😃.  Хем имам желание за него и вълнение, но в същото време и страх.

За сядане и моето момче иска, в люлката вече е леко седнал и е много щастлив. Когато го изправя прав иска да стъпва на крачетата. Първият път когато го подпрях, разбира се без да пада тежестта върху тях, беше изключително щастлив, започна да се смее с глас и да крещи.

# 143
Seana голям сладур е твоя Алекс. Да е жив и здрав. И аз се готвя за захранването, ще изчакам още седмица по съвет на педи. Каза да минат 2 седмици от ваксината и да започвам. Тъкмо ще е станал вече на 5мес.
Взех пюрета на Хип и Гербер, но не намерих еднокомпонентно пюре само от картоф. Ако си намерила ще те помоля да споделиш на коя марка е.
За схема на захранване аз също мисля да използвам тази на хип😃, някакси ми изглежда по просто обяснена. Имам чувството, че това захранване е ядрена физика😃.  Хем имам желание за него и вълнение, но в същото време и страх.

За сядане и моето момче иска, в люлката вече е леко седнал и е много щастлив. Когато го изправя прав иска да стъпва на крачетата. Първият път когато го подпрях, разбира се без да пада тежестта върху тях, беше изключително щастлив, започна да се смее с глас и да крещи.
Аз пюрето от картоф което дадох първо ги правих аз вкъщи имаме и домашни картофи.Аз също търсех само картоф купешко не не намерих .Аз лично купувам на хипп пюрета ,пробвах и на Ganchev харесва ги само на Бебаелан не са му много по вкуса.

# 144
Ние предстои да захраним тези дни. Намерили сме домашни зеленчуци и ще правим пюрета от тях, докато започнем ние да си садим в двора.
Малката е на 4+, но за последните 8 дена не е наддала, даже леко е свалила. Плюс това, че не е акала вече 3 дни. Според педиатърката кърмата вече не ѝ стига. Има логика. Днес дохраних с АМ и после го повърна. Като количество явно си поема нужното, но вече нещо не се наяжда със състава.

# 145
Ние предстои да захраним тези дни. Намерили сме домашни зеленчуци и ще правим пюрета от тях, докато започнем ние да си садим в двора.
Малката е на 4+, но за последните 8 дена не е наддала, даже леко е свалила. Плюс това, че не е акала вече 3 дни. Според педиатърката кърмата вече не ѝ стига. Има логика. Днес дохраних с АМ и после го повърна. Като количество явно си поема нужното, но вече нещо не се наяжда със състава.

С акането и при нас е същото. Днес дори му направих и клизма Мелилакс. По принцип го изчаквам, но беше страшно неспокоен дори и през нощта. Та това ме кара да се замисля дори и за захранване седмица по-рано.

# 146
  • UK
Здравейте, момичета, отдавна не съм се включвала. Бяхме на първа семейна ваканция и макар и пътуването да беше изтощително за нас, родителите (особено първия полет), всичко мина добре и всички бяха щастливи. Заредихме се със слънце и вече чакаме пролетта - днес видях, че и при нас има наченки и това ме радва много. Вчера Филип стана на 5 месеца, а днес бяхме на преглед и ваксини - 8.200, 69см, голямо момче е. Сънят е все така не добре - много будения, макар и за кратко, особено втората част от нощта, но поне вече си ляга рано и то директно в леглото. Но не спи в него до сутринта, примирих се вече и даже ми е една идея приятно.

Захранване не мисля да почвам още, след 2-3 седмици може би. 2-3 пъти му давах само по малко фъстъчено масло, нямаше реакция.

За мен е също малко странно да се задават въпроси относно значително по-малки бебета при положение, че идеята на тези теми е да се обсъждат въпроси, свързани с бебета на сходна възраст. Все едно аз сега да почна да разпитвам за 6 годишната ми дъщеря в темите за тийнейджъри. При бебета има огромна разлика между 2 месеца и 4-5 месеца и това, което е било за нас преди нова година, вече сигурно сме го забравили. Така че едва ли тук е мястото. Нека не се приема като враждебност - напротив - но просто едва ли може да сме полезни някому в друга възрастова група.

# 147
Някой ще захранва ли по указанията на Маги Пашова? Гледах й уебинара и ми направи добро впечатление, че има балансиран подход съобразен с новите проучвания. Взела съм си и книгата, но още предстои да я чета.

Моми, ще споделя разбира се Hug и на мен ми е чудно това за мастита, наистина се появява прекалено често. А на теб пожелавам и с третото дете да не разбираш какво е!

# 148
За мен е също малко странно да се задават въпроси относно значително по-малки бебета
И на мен ми е странно тук насред захранването да чета, че бебо е станал на 1 месец или въпроси нашите бебета колко са спали през ноември Thinking

Днес Вики за пръв път хвана предмет, който не беше непосредствено до/под ръката ѝ. Една играчка, която много лесно се хваща. Дори не съм сигурна дали да го броя това, защото не мисля, че го направи съзнателно, дори не гледаше играчката. Май не се брои.

# 149
moonlit, благодаря! Идеята за трето още ми е далечна, ще видим до края на лятото как ще се чувствам. Още не съм започнала да тренирам както искам и имам още 1.5-2 кг да свалям. Но по-важното е, че психически не знам как ще ми се отрази и взех да си мисля дали все пак не е по-добре да се върна на работа, ако малкия тръгне на ясла. Ще видим как ще се развие всичко, имаме варианти. Иначе сега вече като имам цикъл, нищо не ни спира предполагам. Освен ремонта на жилището, който още не сме почнали. Grinning

Ще споделиш ли повече за уебинара и този подход? Аз мисля да го карам "както дойде" със захранването. Ще гледам схеми в интернет и ще си измислям сама храни, не ми се купуват книги, не мисля, че ще има голяма стойност в тях. Изтеглих си едно приложение за ЗВБ (solid starts), но още не съм го разучила.

Общи условия

Активация на акаунт