ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 778
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Шишарче, знам как се чувстваш не си сама аз от месеци се боря да го нахраня моя човек. И с пюретата е същата работа не знам понякога иска ли, не иска ли и защо мрънка. Не искам да го насилвам да яде и спирам да давам, но все си мисля, че може и да е искал още, а да мрънкал за друго…

Mommy, и аз със здравето си имам проблеми, за някой също си мисля, че са на психическа основа, но и друго си мислех, безсънието ни изпилява. Всяка нощ ставам по три пъти храня и държа по половин час прав бебока и понякога вече ми се случва да получавам аритмии от умора. Ако и се върти и мрънка между храненията става страшно. ММ го гледа сутрин за час или два, все нещо е, но не е много достатъчно. Няма как да легна през деня с него, цедя се и винаги имам адски много работа и вкъщи все е лудница. Още нямам цикъл и имам час чак за 24, не съм бременна направих си кръвен тест да съм сигурна. Много ми е ревливо и имам чувството, че мм му се ще да е някъде надалеч.

Вчера въведох месните пюрета, като цяло ги прие добре. Почерпих го с пиле с картофи, моркови и тиква. По принцип знам, че се дават през ден, но днес пак дадох същото, вече с повече пиле.

Мая, ти сурови зеленчуци ли предлагаш на твоята бебка? На снимката така ми се видя. Аз съм голяма пъзла, все се плаша да не се задави, банан ме е страх да давам не намачкан.

Вафличка ти попарата с масло и сиренце ли правиш?

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 21:39 от Isibel

# 586
Здравей, Isibel 🤗 Радвам се на новини от теб, надявам се, че си добре, доколкото може.
 Сурови, да. Реално бебенце дори с едно зъбче, като моето, не може да отхапе суров морков с тази дебелина, дори малко детенце с повече зъбчета не би трябвало да може, но все пак с родителско присъствие. Стик целина, също. Авокадото мина през пръстите и облизва, този път и това даже пропусна. Краставичката за сок я дадох и я наблюдавах, има трик, другия път с кората.
Затова се зарадвах, че не хапна нищо 🤭 (нямам предвид да съм гадна, просто има още малко, докато може да седи сама около 10-15 мин например, без помощ).

Ето сега, обаче и дадох ябълка, суровя, сочна е, обаче 100 пъти по-мека от морков, дори и с твърдостта си. Остави я и не я и търсих,  достраша ме.

# 587
От днес вече и Жасмина е с първо зъбче. 🥳🥳🥳🥳
Много е остричко и беличко. Долно.
Ноо какво правим с кърменето?
Така ме стисна няколко пъти както обикновено прави, но сега е много по-болезнено, какво да правя... Sad

Иначе вчера и днес е почти само на мляко, разбираемо, явно от прорязването на зъбчето.

Моите настроения се менят постоянно. Понякога се чувствам много изморена, болна, тежка, слаба и с много страхове, а друг път лека, жизнена, силна и ...себе си.

Все едно вчера родих, а живи и здрави след 10 дни стават 6 месеца. Хормоните до края на първата година ще се наместят ли или кърменето допринася?

# 588
Моето още няма зъби, но доколкото знам, съветът е като те ухапе бебето, веднага се маха от гърдата без голяма реакция (защото може да му е забавно, ако види мама да пищи) и така докато не захапе правилно без болка

# 589
За изследвания на 6м, урината стерилна ли я искат?
Juji честито зъбче. И аз очаквам скоро.... Ами то това очакване е от един месец вече и само го мъчи.
Mommy, Isibel дано не е нещо сериозно.
Аз правя нещо като преход към по-истинско хранене - когато му правя пюренца, варя всичко дълго и не пасирам, а мачкам с вилицата. Виждам разлика, когато остават малки парченца, а не е гладко, бебчо се опитва да дъвче.
Нямам проблем със съня, но настроението ми е трагично. Не ми се угажда. Супер тъпо ми е да си седим само вкъщи и се чувствам като затворник. Когато не вали и е по-топло, пък само при мисълта, че трябва да намеря какво да облека /супер малко дрехи ми стават/, да се приведа в някакъв приличен вид, да оправя малкия, да събера багаж, той мрънка в количката..... и ми изчезва желанието за излизане.
Скрит текст:
Мрънкам на ММ, че съм нон стоп с малкия и не мърдам никъде без него, в същото време вътрешно знам, че и не искам. Не ми се ходи на кафе, с приятелки или каквото и да е без малчо.
А овулацията този месец я усетих ударно, за първи път в живота ми - такова желание за ...интимности имах, че 2 дни имах най-щастливия и изтощен мъж. След това пак същата песен - само да намекне за секс и аз вече се изнервям. Започнах да мъча някакъв калориен дефицит, свалих 2 кг, после за една седмица ги върнах ... Общо взето се чувствам ужасно. Не съм себе си, не се чувствам жена и нямам и желание - всеки ден, по цял ден ходя облечена като бездомна, с вързана на нещо като кок коса и до там. Най-голямата грижа за себе си е, че се къпя и си мия зъбите 🙄😒 и малкия няма вина - имам достатъчно свободно време. Все едно нямам енергия за такива неща.
Все си повтарям, че е от хормоните и еднообразното ежедневие, седя и си чакам да отмине. Но започнах да се замислям - Ами ако не мине? Ако не отслабна и не успея да се възстановя до предишната аз, като цяло .... Депресия. Чувствам страшна вина от това, защото имам най-доброто, усмихнато и поспаливо бебе. Като си представя какво е на майките, които от месеци не са спали, имат здравословни проблеми и т.н., си казвам, че съм страшна лигла и сама си се вкарвам във филми.

# 590
От днес вече и Жасмина е с първо зъбче. 🥳🥳🥳🥳
Много е остричко и беличко. Долно.
Ноо какво правим с кърменето?
Така ме стисна няколко пъти както обикновено прави, но сега е много по-болезнено, какво да правя... Sad

Иначе вчера и днес е почти само на мляко, разбираемо, явно от прорязването на зъбчето.

Моите настроения се менят постоянно. Понякога се чувствам много изморена, болна, тежка, слаба и с много страхове, а друг път лека, жизнена, силна и ...себе си.

Все едно вчера родих, а живи и здрави след 10 дни стават 6 месеца. Хормоните до края на първата година ще се наместят ли или кърменето допринася?

Жужи, честито първо зъбче 🎉🎊🤗🥳 Ами аз извивквам, не на нея, във въздуха, то идва от самосебе си, тя понякога подскача от изненада. В 80% от случайте казвам “не, благодаря” и затварям цицката 😅 В другите 20%, понеже знам, че ме е разбрала в 100% отслучаите и давам цицката пак и не хапе.

Аз пък откакто имам бебенце/детенце нося и някаква тъга у себе си, мога само да гадая причините, като например колко е преходен живота и колко е безценен, надявам се да си отиде, както е дошла таз гостенка тъгата.

# 591
Благодаря ви!

Живи и здрави...Пък аз седнах да смятам на колко ще съм когато бебчето е  на 15, на 25... каката съответно на 30, 45.... Много депресиращо ми е нещо... Малкото като е на 15, аз ще бъда на 54? Родих първото дете на 24 години и сега с второто на 39 ми е много странно...  

И аз така и с килограмите, и със секса.. ту нагоре, ту надолу...
Да не говорим че си ме поболват разни неща, и не съм се върнала в час...

Leylah,
Това за мрънкането, за излизането и количката все едно аз съм го писала, направо не мога да повярвам, че все едно чета себе си.  😊 Поне не съм сама  😄

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 01:11 от Juji 1

# 592
  • Sofia
Физиотерапия изписаха понеже не си задържа главата стабилно, а като беше бебче се беше и закривила на една страна. Пооправи се сега, но според лекарката има леко закривяване. Шокира ме лекарката физиотерапевт която очаква да се изправя да сяда сам, а той е още в началото на 7 месец и е роден по-рано в края на 8 месец. При изправяне стъпва на пръсти и каза, че трябва да се коригира.

За попарата - днес дадох за пръв път. Начупвам препечена филийка и заливам с гореща вода. Слагам обезсолено сирене от вечерта и малко масло. Запарва се няколко минути и след това консидтенцията става като пюре НО той се храни с пюре и каша - 2 заместващи хранения, а е захранен преди 2 месеца така че ако не сте минали поне месец от захранване изчакайте. Все пак повечето бебчета тук са родени средата и края на октомври.

# 593
Гледам настроението в групата по последни писания и да ви кажа и аз съм в този тон. При мен обаче е защото малкия е страшно мрънкало. Не знам аз ли имам нереалистични очаквания, но не мога да го оставя и за 30 секунди ( не преувеличавам) редуваме се с мъжът ми, когато е вкъщи и буквално във всяка една секунда има човек на главата му да по пее, да го занимава , да му дрънка , да го носи на ръце и прочие. Иначе не спира да реве. Не харесва нито шезлонги, нито столчета, нито да стои по корем, нищичко. Не знам как е възможно, на буквално нямам 1 минута свободна ако мъжът ми не е с него+ че лягам с него на дремките, защото яка го оставя да спи сам спи само 30 минути и плачът свата двойна по интензивен. Вашите бебета “занимават” ли се самички ? Стоят ли без да плачат например 15-20 минути без да им стоите на главата ?

# 594
Реших да тествам ChatGPT  и вижте какво получих 😄 поисках да ми направи график

Jojo, моят стои по корем и си играе с играчки, но аз седя до него. И в столчето изкарва по 10-15 Мин, понякога. Тези дни не иска, само да е гушнат и то не просто да го гушкам, а нещо да правим - да го подмятам, да пеем, танцуваме. Зъбчето почти се е показало, вече го виждам. Сигурно го тормози и е по-нервен.
Хубаво е, че мъжа ти поема част от грижата.

Скрит текст:
И това с gpt си направих😄😄😄☺️😄☺️😄

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 11:29 от Leylah

# 595
Моята се занимава сама без проблеми, но определено е много по- щастлива, ако съм до нея. Описаното постоянно реване (когато нищо не помага) е, когато ѝ се спи. Е, тогава докато не заспи, и целият свят да я занимава, носи и т.н., тя си реве.

# 596
Кажете нещо ефективно за обривите от слюнката.Брадичката му вече е твърда,червена и понякога даже се бели.
Да се оплача.Моят мъж настоява да го водя на рожден ден след малко.Роднини са и не става никой от нас да не ходи.Обаче детето ми още покашля леко,навън е ветровито,а детското парти е в двора и най-вече рой се плаши от фойерверките върху тортата.Досега два пъти съм го водила и после по няколко дена се стряска от най-малкото.Той е навън и си мисли,че оправям детето да ходим,а аз хич нямам намерение.40 мин се мъчих да го приспя и след 10 да го будя,не благодаря.

# 597
Гледам настроението в групата по последни писания и да ви кажа и аз съм в този тон. При мен обаче е защото малкия е страшно мрънкало. Не знам аз ли имам нереалистични очаквания, но не мога да го оставя и за 30 секунди ( не преувеличавам) редуваме се с мъжът ми, когато е вкъщи и буквално във всяка една секунда има човек на главата му да по пее, да го занимава , да му дрънка , да го носи на ръце и прочие. Иначе не спира да реве. Не харесва нито шезлонги, нито столчета, нито да стои по корем, нищичко. Не знам как е възможно, на буквално нямам 1 минута свободна ако мъжът ми не е с него+ че лягам с него на дремките, защото яка го оставя да спи сам спи само 30 минути и плачът свата двойна по интензивен. Вашите бебета “занимават” ли се самички ? Стоят ли без да плачат например 15-20 минути без да им стоите на главата ?

Моят го болят венците и сме същата работа, само мърмори и нямам мира.

Иначе люлка и шезлонг вече не иска. Все е на земята с играчки, там пълзи и играе.

# 598
Кажете нещо ефективно за обривите от слюнката.Брадичката му вече е твърда,червена и понякога даже се бели.
Да се оплача.Моят мъж настоява да го водя на рожден ден след малко.Роднини са и не става никой от нас да не ходи.Обаче детето ми още покашля леко,навън е ветровито,а детското парти е в двора и най-вече рой се плаши от фойерверките върху тортата.Досега два пъти съм го водила и после по няколко дена се стряска от най-малкото.Той е навън и си мисли,че оправям детето да ходим,а аз хич нямам намерение.40 мин се мъчих да го приспя и след 10 да го будя,не благодаря.

Лунатичке, вие захранвате ли се с нещо, да не е от някоя храна? Не бих изкарала изкарала детето си на вятър ако покашля, да не говоря, че с паднал имунитет (вероятност за такъв) при други деца…🙄 Но аз съм си параноична, иначе за мен да се подлага бебе на стрес си е сериозна работа. Мъжете са  неглижиращи доста често, поне моя също е така и много често спорим или направо се караме заради нещо свързано с бебето, но аз не давам и дума да става ако смятам, че ситуация застрашава детето ми. Най-вероятно затова не ме понася😂, природа какво да правиш майчин инстинкт.

Днес готвих, зелена тиквичка и пащърнак и добавих сладък картоф от бурканче и 30 мл АМ. Стана много вкусно и бебо хапна. Аз когато видя, че губи интерес към храната му давам да рови вътре и после отваря уста като гардже. Следобед хапна круша, синя слива и ябълка и да успяхме да се изходим 😊.

# 599
Лунатичка сигурна ли си, че е обрив от слюнка. Средното ми дете се подсече под устата, когато беше болен. Четох много какво може да е. Периорален дерматит, виж в Гугъл. Ако е това - най-вероятно слаба имунна система. При него мина от само себе си, с отшумяването на пневмонията. Мажи го с малко судокрем, той успокоява кожата.
А на мъжа ти му кажи, че няма да водиш детето никъде - по-добре нацупени роднини, отколкото болно дете.
Isibel и аз съм така. Щом смятам, че нещо не е ок за детето, трябва да минат през трупа ми.

На Боби му излезе първото зъбче днес 🥳🥳🥳

Общи условия

Активация на акаунт