ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 714
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Moonlit, не син последна, аз още не съм почнала захранването, все пак моето е родено в края на месеца.

Аз не разбрах какъв е въпросът ти за цедене? Аз кърмя и цедя, нищо няма да променям. Като е с мен, суче, като не е - пие изцедена кърма от шише. Ще продължаваме така

# 616
Чудех се дали цедящите мами ще променяте честотата на цедене сега като вече ще почват твърди храни. Благодаря, Зимко!

# 617
И аз спрях стерилизацията, мисля, в 3 месец. Сега преварявам в тенджера нови неща като купувам, биби или лъжички, веднъж.

# 618
Много бързо пораствааат 😭😭😭 не съм готова още. До вчера не можеше да си завърти главата сам, днес се опитва да лази... и дори успява, но със нос забит в леглото. Иначе вдига дупето и бута с краката.
Днес се замислих, че минаха 6 месеца без да ги усетя....още толкова и отива на ясла, а аз на работа. Мисълта, че няма да съм с него по цял ден, 5 дни в седмицата....... Още една депресия 🙁
За спанака - и аз знам, че има много нитрати и гадории, давам му домашен. Но трябва да се внимава с него, защото натоварва бъбреците. Същото и за копривата. Вчера му дадох за първи път, сложих я в зеленчуково пюре, но преди това я варих няколко минути само нея и изхвърлих водата. Не знам дали я хареса, но не се мръщи.
Зъбчето му излиза с часове направо. От вчера до днес, се вижда много повече.
И аз от много време не стерилизирам, в буквалния смисъл. По-скоро преварявам вода в каната и я сипвам в шишетата вряла, с малко препарат за бебешки. Така много лесно се мият и не остава мазно от АМ вътре.
Ние столче не сме взели. Още сме с кошница, но не я и ползваме много. Още не ми се сбъдва мечтата с пътешествията. Все се успокоявам, че е заради времето, още е студено. Но и знам, че ще ми е малко трудно да се организирам и времево, с батковците, и финансово. Но, мамка му ще попътуваме това лято, каквото ще да става. Той няма да запомни нищо, но на мен ми е последното свободно лято в живота, в което ще мога да прекарам толкова време с децата си и няма да го пропилея.

# 619
Това за спанака не го знаех Thinking И за домашния ли важи, ние имаме домашен. Аз си бухам спанак смело в пюретата, ето днес например яде пюре картоф, спанак и лук. Реших, че скоро ще са кръвните изследвания на шестия месец и да не излезе ниско желязото Smile Че съседчето миналата година по това време го изкараха, че е с анемия.
Скоро ще започна да добавям магданоз, масло, и някакви такива, за вкус и аромат.

# 620
Според мен няма проблем със спанака, ако е в умерени количества. Това за бъбреците е основно за хора с проблеми с бъбреците заради оксалатите. Не бих давала суров спанак, домашен или не. И в двата случая може да е замърсен с ешерихия коли.

# 621
Моята снощи ме ухапа отново... този път зверски. Вярвайте ми, такава болка не съм изпитвала нито като раждах (след като ме пусна упойката), нито като ми вадиха мъдреци. Още ме боли,  а минаха 24 часа. Взех и ново шише на Авент, води се преходна чаша. За 10 минути му сдъвка бибата и направо я съдра. Вече е с огромна дълга цепка, не става за нищо. Преди време така изяде два биберона на Нук. След болката, която изпитах снощи, не смея да и дам гърда. Тя всичко дъвче и хапе ли, хапе.. Цедя и давам. Това е. Може би ще я отбивам ако не мине този период. Болно ми е, тя се гуши в мен и търси като кученце чувствам те виновна, но после яростно захапва биберонът да дъвче и се чувствам облекчена че не съм си дала моето зърно да дъвче така...
Пробвах с протектори, не става.

Днес бяхме на педиатър, водих я на очен, на кожен..  пъффф

# 622
Juji,
Може ли да разкажеш повече подробности за това как протече очният преглед и къде го направихте, ако разбира се, е в България?

# 623
  • Sofia
За питащите за очен - само да споделя, че Болница Лозенец получиха дарение от Българската Коледа апарат с който могат да преглеждат бебета дори на 5 месеца. Ние водихме там бебо - прилича на фотоапарат, но открива проблеми отрано - на нас хвана лек астигматизъм. Има статии за апарата им потърсете.

# 624
Ние ходихме на очен, тъй като едното око е леко подуто и зачервено.  Днес вече е по-добре с мехлемче  и  с накапване на кърма в окото.

# 625
Тъкмо му излязоха кръвните и съм притеснена. Лекарката ни работи до 12:30 и не вдига. Някой с подобни резултати?

За тези неутрофили уж било нормално да са толкова ниски при бебе, но прочетох тук, във форума, че пращали бебета по други изследвания, за автоимунни... Наплаших се. И лимфоцитите са завишени, а той е здрав. Не е боледувал до сега.
Изведнъж понеделник ми се вижда адски далече

# 626
Прати ѝ ги по вайбър.
Дано всичко е ок.

Минахте ли на мляко 2ка? Ние все още сме на Аптамил 1 (и кърма) и се чудя кога да мина на 2ка.

# 627
Няма Вайбър 😒
Ние минахме на Нан 2-ка тази седмица. По-трудно се разтваря от единицата и постоянно му вадя шишето и проверявам дали не се е утаило

# 628
Прати ѝ ги по вайбър.
Дано всичко е ок.

Минахте ли на мляко 2ка? Ние все още сме на Аптамил 1 (и кърма) и се чудя кога да мина на 2ка.

Излишно е да се минава на двойка, може да се кара на единица до една година и после да се спре АМ. Двойката съществува единствено защото в много страни е забранена рекламата на АМ до 6 месеца и така се заобикаля тази забрана. АМ 2 има повече захар. Ненужно е

# 629
Тъкмо му излязоха кръвните и съм притеснена. Лекарката ни работи до 12:30 и не вдига. Някой с подобни резултати?

За тези неутрофили уж било нормално да са толкова ниски при бебе, но прочетох тук, във форума, че пращали бебета по други изследвания, за автоимунни... Наплаших се. И лимфоцитите са завишени, а той е здрав. Не е боледувал до сега.
Изведнъж понеделник ми се вижда адски далече

И ние пуснахме днес кръв и урина и при нас има завишени лимфоцити. Досега не е имало да пусна и да не покаже завишени стойности на лимфоцитите. 😓 Пускали сме веднъж заради това, че не се хранеше на три месеца и после в болницата и сега пак… В понеделник сме на нефролог, нямаме никакви оплаквания сега ще го наблюдавам и при нужда ще ползвам частен кабинет уикенда.

Общи условия

Активация на акаунт