ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 437
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Разбирам че АМ или кърмата трябва да са основната храна до годинка,но като не иска да пие мляко не мога да ѝ го давам на сила.За това замествам храненията.Много време настоявах за млякото,но тя така и не го при отново.По добре да е нахранена с пюре от колко гладна с мляко.Даже от седмица си прескача и първото хранене с мляко и сутрин като се събуди към 7 сме направо на каша вече(от 3 дни),защото изпива 30-40мл мляко и след два часа пак я храня.Просто няма смисъл и реших че направо кашата.На обяд яде или месно или зеленчуково пюре,след обед плодово и вечер мляко.Товс е нашето меню аз още не съм въвела яйце,но след някой друг ден ще започвам.

# 676
Аз хранене не съм заместила и не бързам. Към 10-11 яде пюре колкото иска (например половин бурканче), после си дояжда с АМ пак колкото иска (аз по 180мл правя), по-късно суче за приспиване на поискване, следобеда пак 180мл АМ изпива ги, суче, вечер към 21ч суче, пак АМ колкото иска, нощем 1-2-3 пъти суче, както и рано сутрин.
Днес му дадох пуешко, мисля скоро да вкарам жълтък, как въведохте жълтъка?

# 677
Има ли и други възмутени, че в готовите пюрета и в бебешките бисквити има захар? Взех пюрета от сливи, защото нямаме домашни, с идеята да пробва и други плодове. Е, захар в пюре за 4+. Направо не повярвах на очите си. Сега няма да яде сливи докато дърветата не започнат да ги раждат.

# 678
Аз нямам намерение да купувам готови пюрета, но наистина е възмутително да им слагат захар... Ужас.

# 679
Добро утро. Simple Smile
В пюретата на Плазмон, Хип и Гербер обикновено няма захар.

Вдъхновено от една друга тема във форума ще ви попитам, момичета, вие какви неща правите за себе си, само за себе си и за своя кеф, всеки ден?
Аз се улових, че от мноооогооо време не правя почти нищо за себе си и то процесът прогресира. Вчера се хванах в ръце и си отделих време дори за такива обикновени неща като да си боядисвам косата, да послушам музика или просто да гледам в точка, правих гимнастика, вечерях леки плодове само,  е друго е.
Какво ще кажете за изграждане на такива полезни навици фонд "И аз съм човек"🩷
Отново бих казала, защото преди ги имах, но от забременяването досега нещо се изгубиха, особено след раждането.

# 680
Добро утро момичета.
Отдавна не съм се включвала, но топката цяло няма нищо интересно и долу-горе всеки ден едно и също.
Симеон го подмина регресията, та проблеми със спането не е имал. Давам му пюрета отвреме на време, но ако не му хареса не настоявам да си го изяде. Въвеждам зеленчуци и плодове според сезона и готови не купувам. Храни се сам 😂. Давам лъжицата и той сам си я слага в устата. И доста чисто яде, за което съм впечатлена. Не се обръща все още, но пък се напъва да сяда. Вдига си краката и си слага в устата - любимо занимание. И си вдига ръчичките, за да го вдигна. Продължава все така да си се забавлява самостоятелно и да заспива сам.
Време за себе си почти нямам. Последните дни гледам да оправя двора, за да сме на вън по често.
Трябва да си запазя час за фризьор, но някак все не стигам до него.

# 681
  • UK
Здравейте, аз захранвам от около 20дни някъде. Давала съм много неща, вкючително месо, различни зеленчуци, яйца, кисело мляко, плодове. Няма особен интерес към пюретата, яде по малко количество, иска да маже и да пипа храната. Аз също ползвам една лъжичка, с която се храни сам, но на Nuby, това му допада доста. Още млякото е основна храна и скоро не виждам това да се промени и така искам да бъде. Кърмя и вечер давам по 1-2 бутилки АМ. Буденията нощем са 2-3, но поне ми се струва, че дневният сън се увеличи. Струва ми се много пораснал тези дни Филип. Потвърждава ми се впечатлението, че с всяко пътуване децата порастват и се променят (снощи се върнахме от България).
Филип вече доста се върти, надига дупето и се опитва да се изтласква напред, явно се подготвя за пълзене. Ако някой го вземе в скута си задължитвлно иска да е прав и да де кокори. Много са готини в тази възраст, имат очи на гърба си, всичко е интересно, интерактивни, искат да участват, голяма разлика!

Иначе аз се старая да правя по нещо за себе си. На първо място - двете деца да са заспали до 20:00, за да мога да имам 2-3 часа без тях. Опитвам се поне 1-2 пъти да спортувам - не е винаги възможно. Сега търся детегледачка за една сутрин в седмицата, за да мога да излизам от къщи, а и за да свиква с нея Филип като почна работа септември. С първото ми дете бях майка-героиня, сега се грижа по-добре за себе си, иначе няма как да оцелея.

# 682
  • Sofia
Момичета да се оплача и аз от свекървата. Мъжът ми си взе дълга отпуска и решихме да изкараме време със семейството му за Великден. Свекървата от втория ден ни третира като натрапници и вчера вече сериозно се скарахме. Изчакваме два дни за да тръгнем, но прецаква отпуската на мъжа ми и мен ядоса много. От вчера отказвам да ям в тази къща - излизаме с детето някъде и си купувам храна. А аз я търпях много време при нас след раждането на детето след като тя не се сеща да си тръгне. Месеци наред и чистя и готвя колкото и да не ми се занимава с нея сред всички драми с раждането и след това и ето това получавам за благодарност. Мъжа ми милия и той вдига кръвно понеже е между мен и нея.

# 683
Хей! Малкия вече има две заместени хранения на ден. Не се спира , постоянно иска да прави нещо, да гледа и т.н. Баткото му си играе много с него. Пожелавам на всички здраве!
Относно свекървите...аз с моята свекърва не съм си говорила почти 3 години, какви ли не неща е правила и говорила, а моя мъж както на vaflichka винаги се чуди на кой да угоди и накрая се изпокараме с него. От както родих и вече имам две момчета сърцето ми се къса, защото не се знае нищо в живота ще дойде някоя и ще им каже "мен или майка ти" ,а ти си го изгледала от едно парче месо .. (аз също съм го казвала и в момента супер много съжалявам за тези мои думи) , та в моя случай поне теглих чертата на всичко гледам си децата и мъжа ,тя каквото иска да говори и прави пред нея съм с широка лицемерна усмивка, но пък и мъжа ми е щастлив, и аз и тя. Не им се връзвайте много , мен ме е псувала и говорила, че съм "селянка" , заплашвала ме е, че ако не и дам детето по-лесния начин тя щяла да го взема по-трудния к какво ли още не глупости.
И нещо позитивно за край моето момче е 9,5 кг един голям бузлан ххаа

# 684
Blackwhite1, не се притеснявай. Някоя няма да каже "аз или майка ти", ако ти си нормален човек и се държиш добре с момичето. Също така, ако синовете ти са добре възпитани и мъже на място, няма да се налага някоя да им казва "аз или майка ти", ако отношението ти е лошо, а ще те поставят на мястото ти преди жените им да пропищят от теб. Ти, ако си нормален човек, ще се радваш на семейството на сина си и ще помагаш. Ще се радваш на човека, който прави сина ти щастлив. Ще се радваш на майката на внуците си.
Проблемът е, когато ти не си човек.

# 685
Момичета, при нас също излезнаха отклонения в ПКК, урината още не готова. Педиатърката ни няма Вайбър, сигурно ще иска на място да ѝ нося изследванията. Следващата ни консултация е чак след 20 дни, но аз ще звънна в понеделник.

До преди няколко дни имаше сополки, но не е боледувал. Май ще излиза зъбче, подут е венецът и има дупчица от едната страна. Не знам дали може да повлияе на показателите.

Има ли опит някоя от вас с такива отклонения? leylah, при вас какво стана? Пратиха ли ви на нови изследвания?

# 686
Спомням си, че при каката пак така преди 5 години бяха понижени неутрофилите и много се бях филмирала и търсила по групи какво може да значи, но в крайна сметка се оказа всичко наред, така било при бебетата - след консултация и с педиатърката.

# 687
Mommy нашата лекарка ми каза, че това е нормално при бебета. Следващи изследвания ще пусна на 12м и ако още има някакви отклонения, ще ни праща на други.
Аз имам въпрос: след като вече сте захранили, какво е акото на бебчетата. Не знам аз ли съм свикнала само на пластелин и сухи топчета или малкия има проблем. От една седмица всеки ден пълни памперса якоо, за пръв път ми се случи да протече. Консистенция на рядка каша 🤔
Освен това се появи и обрив, които не мога да разбера от какво е. Може би от памперсите, притеснява ме да не е от храна. Но няма нещо, което да яде абсолютно всеки ден.
Само на кръста са пъпчиците и на дупето - ръце, крака, гръб, корем - чисти
Скрит текст:

# 688
Акото и винаги е било течно. След захранването още е течно, но се виждат частици от пюрето някой път - като консистенция имам предвид. Течното ако е добре доколкото знам, топчетата са запек.

# 689
Нас ни мъчат зъби вече.Този път наистина.Как да му помогна?От три дена реве,нощем се буди по няколко пъти,а нищо не помага.Нито охладени играчки,нито масаж на венците,нито хел на Чико,нито Дентакид,нещичко...

Общи условия

Активация на акаунт