ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 403
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Нас ни мъчат зъби вече.Този път наистина.Как да му помогна?От три дена реве,нощем се буди по няколко пъти,а нищо не помага.Нито охладени играчки,нито масаж на венците,нито хел на Чико,нито Дентакид,нещичко...

Lunatichka92 Анафтин гел за бебета и ако намериш английското Тиита.

Leylah - от някой храни се изхожда нормално, понякога като пластелин, когато пък се запече топчета. Ако мислиш че е диария може да се консултираш с педиатъра.

# 691
Здравейте, момичета! Не съм се включвала от доста време покрай кривото настроение на малкия. Тези зъби бяха ад. Избиха 4 наведнъж.
Лунатичка най-голям ефект при нас имаше от един гръцки гел ( препоръчан от приятелки) Mundisal в аптеката Промахон го има, както и онлайн от тях. Препоръчвам го с две ръце. Мазах само вечер преди сън.

За хранене - ние също все още нямаме заместено хранене, аз и не бързам. Изяжда около 50/60 гр пюре, повече не иска.

Аз имам един въпрос към мамите от София. Къде заведохте децата за ехография на коремни органи?

# 692
Лунатичка, пробвай с Дентинокс гел, в него има лидокаин. Чувала съм добри отзиви, но за съжаление нямам личен опит, понеже предния път не съм имала проблем със зъбите на голямото дете, само се бях запасила с него.
За ехограф на коремни органи ще го заведем отново при д-р Татяна Цанова, където и каката.

# 693
Влизам и очаквам  няколко страници изписани, а то няма и 10 коментара...

Пъпчиците може да са от памперса, Leylah, но за по-сигурно доктор да види.

Излязоха кръвните изследвания, добри са, но урина още не сме пуснали, понеже кръвните ни ги пуснаха от болницата за процедурата по рязане на юздичката.
Момичета, добре, че го направихме това.
Оттогава бебка не се е задавила нито веднъж, а преди беше постоянно задавяне,  а моето сърце в гърлото всеки път. Даваше се от всичко, гърда шише, пюре, включително от слюнката си. Бях го приела за нормално, нали всяко бебе е различно и като нещо преходно, като повръщането, чаках да го израсне... Е вече ми е ясно, от много късата ципичка на езичето е било, сега направо се преродихме.  Да бях знаела, да го направя още по-рано. Да е жив и здрав докторът и екипът. 🥳🥳🥳❤️❤️❤️

С кърмата вече приключвам аз, по една две капки и това е. Може да е смешно, но дори и тях и ги давам на пръстче или капкомерче.
Уважам си собственото производство и съм благодарна, че имаше толкова като количества и като продължителност.

Времето е студено, при мен хормоните бушуват яко все още, недоспиването продължава, а бебето расте с часове.  Каката все по-заядлива, пубертет олелелелеее.

Похвалете се вие нещо. 🥰

# 694
Страхотно, че сте решили проблема. И ти, и бебка ще сте по-спокойни. И моят се дави често, но ме достатъчно често, че да се притеснявам. Имам усещането, че вече започва да губи вроденото умение да диша и преглъща едновременно и се бърка, кое по-напред 😁
Пъпките отминават, доста се задържаха за обрив от памперс... ама знае ли човек.
Така като гледам, няма диария, просто от твърде много време не се е изхождал нормално и не съм свикнала. Както обичам да казвам за себе си - Детето си е добре, майка му е паника
Удряме голяма греда със средното дете - вече месец не можем да намерим детски психолог. Пробвахме всички в нашия град, защото логистиката до София доста ще ни затрудни. Имаме дори общински център за подкрепа на семействата и деца, с 3 психоложки. Те са казали на бившия ми, че малкия бил твърде сложен случай, за тях, без да го видят, само по разказ на баща му 😒😒😒, една бившия не я одобри, втора е отпуска до средата на Май, трета каза, че имала много пациенти и не може да го консултира.... В събота ще го водя при пенсионирана психоложка, да говори с малкия и да прецени дали тя може да помогне или ТЯ да ни издири специалист в София. Хубавото е, че жената живее на 300 метра от нас и просто ще му кажа, че отиваме на гости. Защото той усети ли къде и за какво го водя - няма да проговори.
ММ ни е болен и много се скарахме снощи. Не ми го побира главата и директно му го казах, че не мога да проумея как може да има толкова безотговорен човек - да има бебе вкъщи и 3 СЕДМИЦИ да виси на дивана с температура, а да отказва да отиде на лекар. Аз мислех, че ще е умрял вече. Казах му или да изчезва на преглед или да изчезва от нас. Аз няма да си рискувам здравето на детето /макар, че толкова време мина....че трябваше и ние да сме се тръшнали вече/
Държи между 37.5° и 39°, жестоко мигренозно главоболие - няма кашлица, няма хрема, нищо друго. Сещате се, че и почти не е ходил на работа, а той работи без договор и не може да си вземе болничен. Направо ми иде аз да го убия. Този човек ми дава повече проблеми, отколкото решения.
+1 за гръцкия гел, за зъбките. Аз взех и него и Дентокинда, но определено той е по-добър.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 07:55 от Leylah

# 695
  • Sofia
Страхотно, че сте решили проблема. И ти, и бенка ще сте по-спокойни. И моят се дави често, но ме достатъчно често, че да се притеснявам. Имам усещането, че вече започва да губи вроденото умение да диша и преглъща едновременно и се бърка, кое по-напред 😁
Пъпките отминават, доста се задържаха за обрив от памперс... ама знае ли човек.
Така като гледам, няма диария, просто от твърде много време не се е изхождал нормално и не съм свикнала. Както обичам да казвам за себе си - Детето си е добре, майка му е паника
Удряме голяма греда със средното дете - вече месец не можем да намерим детски психолог. Пробвахме всички в нашия град, защото логистиката до София доста ще ни затрудни. Имаме дори общински център за подкрепа на семействата и деца, с 3 психоложки. Те са казали на бившия ми, че малкия бил твърде сложен случай, за тях, без да го видят, само по разказ на баща му 😒😒😒, една бившия не я одобри, втора е отпуска до средата на Май, трета каза, че имала много пациенти и не може да го консултира.... В събота ще го водя при пенсионирана психоложка, да говори с малкия и да прецени дали тя може да помогне или ТЯ да ни издири специалист в София. Хубавото е, че жената живее на 300 метра от нас и просто ще му кажа, че отиваме на гости. Защото той усети ли къде и за какво го водя - няма да проговори.
ММ ни е болен и много се скарахме снощи. Не ми го побира главата и директно му го казах, че не мога да проумея как може да има толкова безотговорен човек - да има бебе вкъщи и 3 СЕДМИЦИ да виси на дивана с температура, а да отказва да отиде на лекар. Аз мислех, че ще е умрял вече. Казах му или да изчезва на преглед или да изчезва от нас. Аз няма да си рискувам здравето на детето /макар, че толкова време мина....че трябваше и ние да сме се тръшнали вече/
Държи между 37.5° и 39°, жестоко мигренозно главоболие - няма кашлица, няма хрема, нищо друго. Сещате се, че и почти не е ходил на работа, а той работи без договор и не може да си вземе болничен. Направо ми иде аз да го убия. Този човек ми дава повече проблеми, отколкото решения.
+1 за гръцкия гел, за зъбките. Аз взех и него и Дентокинда, но определено той е по-добър.

Мъжът може за е за спешното - 3 седмици с темпертатура е много.

# 696
Радвам се, че минават пъпчиците.
Ние пък лекуваме тази гушка бебешка, гънките се подсичат, сега дупето е на косъм и то, и хем сменям често памперсите, мия  го редовно, мажа със Судокрем. Като и слагам памперса и се научи да го разплепва и да го дърпа, не го иска.

LeylahЗадължително да отива на лекар твоят мъж и да пуска изследвания, антибиотик...  Наистина е безотговорно спрямо децата и спрямо теб,  да не говорим и спрямо него самия.

Аз не можах да спя въобще тази нощ и сега не знам сили откъде. Вашите дечица спят ли денем? Вие спите ли през това време? Как си осигурявате пърноценна почивка и сън, при мен е много трудна работа.. А домашната работа, край няма...
Как върви борбата с килограмите при вас?
При мен упорита работа, не искат да се свалят надолу, или си стоят така, а щом хапна и скачат нагоре.

# 697
Не ми говорете за килограми, че ми се плаче. Не мърдам от 65. Започнах хранене в калориен дефицит, и понеже не се движа много, трябва да приемам малко калории. И качих 1 кг 😭 Единствената разлика е, че съм дебела и гладна.
За гънките защо не опиташ с бебешка пудра? Вероятно там се задържа влага и за това се подсичат, а тя поема влагата и подсушава.
Малкия още си изкарва по 2 часа буден. След това колко ще спи си е божа работа, понякога 15 Мин, понякога 2 часа. Общо взето графика е: сутрешно хранене, след час и половина-два заспива, второ хранене към три часа и половина - четири след първото, след 2 часа заспива... и така цял ден. Единствено вечер не можем да се оправим - започва си нощния сън към 19-19:30ч и ако не го събудя да яде, става в 2-3 през ноща, а в 5 вече се е наспал. Та се опитвам да го будя вечер, да хапне, да поиграе и сутрин да спим като хората до 06:30ч.
А с домашната работа съм се предала. По мое мнение вкъщи е пълна мизерия. По чуждото - си е нормална, малко разхвърляна къща. Но, да ви кажа, не ми пука. Нямам сили вече да ходя постоянно след всички. Аз съм единственият човек, който си оставя всичко на място. Малкия да е нахранен, наигран и изпран, за другите да има храна и чисти дрехи. Две прахосмукачки и една пералня дневно. Прах веднъж - два пъти в седмицата. Това е. Чинии трупаме цял ден и мия всичко вечер, когато всички заспят. Коша за пране винаги е пълен. Ако съвсем случайно ММ реши да вземе да си поиграе с детето, веднага скачам да свърша нещо, което съм отлагала. Но не се случва често. Имам работа за целия китайски народ, нооо време и сила нямам.

# 698
Не ми говорете за килограми, че ми се плаче. Не мърдам от 65. Започнах хранене в калориен дефицит, и понеже не се движа много, трябва да приемам малко калории. И качих 1 кг 😭 Единствената разлика е, че съм дебела и гладна.
За гънките защо не опиташ с бебешка пудра? Вероятно там се задържа влага и за това се подсичат, а тя поема влагата и подсушава.
Малкия още си изкарва по 2 часа буден. След това колко ще спи си е божа работа, понякога 15 Мин, понякога 2 часа. Общо взето графика е: сутрешно хранене, след час и половина-два заспива, второ хранене към три часа и половина - четири след първото, след 2 часа заспива... и така цял ден. Единствено вечер не можем да се оправим - започва си нощния сън към 19-19:30ч и ако не го събудя да яде, става в 2-3 през ноща, а в 5 вече се е наспал. Та се опитвам да го будя вечер, да хапне, да поиграе и сутрин да спим като хората до 06:30ч.
А с домашната работа съм се предала. По мое мнение вкъщи е пълна мизерия. По чуждото - си е нормална, малко разхвърляна къща. Но, да ви кажа, не ми пука. Нямам сили вече да ходя постоянно след всички. Аз съм единственият човек, който си оставя всичко на място. Малкия да е нахранен, наигран и изпран, за другите да има храна и чисти дрехи. Две прахосмукачки и една пералня дневно. Прах веднъж - два пъти в седмицата. Това е. Чинии трупаме цял ден и мия всичко вечер, когато всички заспят. Коша за пране винаги е пълен. Ако съвсем случайно ММ реши да вземе да си поиграе с детето, веднага скачам да свърша нещо, което съм отлагала. Но не се случва често. Имам работа за целия китайски народ, нооо време и сила нямам.

Точно, как издържаш...

И аз съм така, с тази разлика, че връчих един отделен кош за пране и им заявих да се перат сами вече, аз пера мен си и бебето 🤣 това след като 6 месеца след раждането пера всичко на всички, даже почнах от момента в който излязох болнични, четвърти месец на бременността.
Усеща се да ти кажа разликата. И си наложих да не ме дразни пълния им кош и да не чувам мрънкането им нямам чорапи, нямам гащи...ами изперете си, не сте малки. Ама ходят на работа, на училище...е, и аз си имам предостатъчно работа.
И другото е, че помагат с бебето искат не искат, аз все пак съм даскалица 🤣 или просто такъв ми е характерът.
Въпреки тези улеснения,  пак е много натоварено и трудно. Но кръстът така ме боли от носенето на малката,  че ми се реве.
За килограмите, за твое успокоение, аз съм 110 🤣 но пък за мое бях 117, но много бавен прогрес.  Е не си ме представяйте кръгла топка, не ми личат толкова много, защото кокалите са ми тежки, а я съм си красавица 🤣🤣🤣🤣🤣
Или просто много килограми са равномерни навсякъде и не се набиват толкова на очи.  Но на мен ми тежи. Много.  Sad
Ох, гладна и дебела, най-тежката комбинация.

Пробвах и с пудра, нищо не помогаше.
Педиатърката даде специален крем, забъркаха ни го в аптеката, сега с него закрепваме положението.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 09:25 от Juji 1

# 699
Аз не бих ползвала бебешка пудра, защото бебето може да я вдиша

# 700
Аз избягвам да ангажирам батковците с малкия, защото нали психоложката в училище ме посъветва, да им намаля тази отговорности /каквито те всъщност изобщо нямат 😒😒😒/
И мен вече доста ме боли кръста и ръцете. А от носенето на малкия и постоянната тежест върху мен, ми падна свода на единия крак. Не е страшна болка, но не е приятно да изпитваш дискомфорт постоянно, когато си изправена.
А малкия е станал страшен любопитко, постоянно иска някъде да ходи, нещо да пипа, да гледа, не можеш да го накараш да седи на едно място. И аз си го разнасям. Още ни е трудно возенето в количката.
Но е толкова усмихнато и лъчезарно дете, направо е слънчице.
Аз съм пред дилема - налага се да купя лятна количка и съм избрала вече, но взех да се колебая дали си заслужава. Реално, тя ще ни бъде необходима само това лято. И се чудя дали да я взема или да му купя направо триколка. Те пък са 1г. +. Макар, че имат колани, регулиране на облегалка, седалка и повече екстри от колата ми. Така малко се минах със столчето за хранене, защото държах да има опция шезлонг, защото беше уж много малък, пък реално тази опция я ползвахме три пъти 🙄
Трябва да реша бързо, защото ни счупиха количката /която дори не е моя/ и трябва да я дам някъде за поправка, а и не смея да я ползвам повече. Да не се наложи накрая да купя нова на момичето. Много мразя такива неща и когато някой ми е дал нещо на заем, държа да го върна в абсолютно същия вид.
Та така, гледам колички, триколки... и пада голямо чудене.

# 701
Как ви счупиха количката Sad
Тази количка, която бях публикувала и обмислям да взема, е и бюджетна, 200лв. Струва си.
За триколка е доста рано според мен.

И аз съм с паднали сводове и трябва да измисля начин да си нося стелките вкъщи, от джапанките се измъкват и ме спъват, а много облекчават болката в краката и кръста. Ти ме подсети, нещо да измисля...

# 702
  • Sofia
Аз избягвам да ангажирам батковците с малкия, защото нали психоложката в училище ме посъветва, да им намаля тази отговорности /каквито те всъщност изобщо нямат 😒😒😒/
И мен вече доста ме боли кръста и ръцете. А от носенето на малкия и постоянната тежест върху мен, ми падна свода на единия крак. Не е страшна болка, но не е приятно да изпитваш дискомфорт постоянно, когато си изправена.
А малкия е станал страшен любопитко, постоянно иска някъде да ходи, нещо да пипа, да гледа, не можеш да го накараш да седи на едно място. И аз си го разнасям. Още ни е трудно возенето в количката.
Но е толкова усмихнато и лъчезарно дете, направо е слънчице.
Аз съм пред дилема - налага се да купя лятна количка и съм избрала вече, но взех да се колебая дали си заслужава. Реално, тя ще ни бъде необходима само това лято. И се чудя дали да я взема или да му купя направо триколка. Те пък са 1г. +. Макар, че имат колани, регулиране на облегалка, седалка и повече екстри от колата ми. Така малко се минах със столчето за хранене, защото държах да има опция шезлонг, защото беше уж много малък, пък реално тази опция я ползвахме три пъти 🙄
Трябва да реша бързо, защото ни счупиха количката /която дори не е моя/ и трябва да я дам някъде за поправка, а и не смея да я ползвам повече. Да не се наложи накрая да купя нова на момичето. Много мразя такива неща и когато някой ми е дал нещо на заем, държа да го върна в абсолютно същия вид.
Та така, гледам колички, триколки... и пада голямо чудене.

Ако не искате да вземате количка погледни в групите във Фейсбук някоя бюджетна, понякога има хора които подаряват. Ако вземете нова виж някоя по-масова, за да можеш да я продадеш лесно след това и да ползваш част от сумата за триколка.

# 703
Тази, която съм харесала е 130лв, нова, не е кой знае какво и може би ще се спра първо на нея.
А Juji, ходихме на детски рожден ден, оставих малкия за 20 Мин да отскоча до нас и някак са успяли да счупят едната пластмасова лайсна, която държи сенника изправен. Може да се ползва и така, но е грозно и супер дразнещо сенника да седи килнат на една страна. А и  много ме изморява тази количка, голяма и тежка, трудно я изкарвам, заема супер много място. Идеална е за малко бебенце, ама вече си ми трябва нещо по-леко и да се сгъва само с поглед 😄
На това съм се спряла, за сега

https://visvitalis.bg/product/moni-detska-lyatna-kolichka-jerry-siv-111681

Сега се загледах, че тази, която ти си пратила ми изглежда доста по удобна от към возене. Гумите ми се струват по-добри и има амортисьори. Ох, още едно чудене 😆

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 12:33 от Leylah

# 704
Момичета, има ли на пазара пюрета без сол и захар? Сериозно питам. Проверих толкова много марки. От тук някой препоръча Holle Bio Organic, взех пюре картоф-грах-тиквичка. Не само, че има подправка вътре, която не разпознавам и не е спомената в съдържанието, ами най-долу е описано, че в пюрето има сол 0.03 гр. на 100 гр. и захар 1.4 гр. на 100 гр! За 6 м. бебе. Малката не искаше да го яде. Поне да ѝ харесваше, но от първата лъжичка се мръщи и след 1/3 пюре  повърна всичко. Продължих упорито и в средата на пюрето пак повърна всичко и сега ѝ правя АМ.

Общи условия

Активация на акаунт