ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 Тема 4

• 23 402
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
skady, нали знаеш, че в плодовете и зеленчуците има естествено съдържание на сол и захар? Съмнява ме да има добавки, аз опитвам всяко пюре и всички са гадни, грам добавена сол или захар не усещам. Нямаше да липсва вкус съвсем, ако добавяха подправки, сол и захар. Аз купувам Hipp, Gerber, Holle bio и почти всички се харесват. Вариант е да минете на детска кухня след няколко месеца като заместиш повече хранения.

# 706
На гербер не са ли без сол и захар? Иначе аз ако се мръщи, не а карам да яде. Насила хубост не става и яденето трябва да е приятно изживяване, а не изтезание. Ако пък повърне, съвсем. Таткото на бебка реши да и дава броколи на пара. Ами тя меко казано не беше фен и след две хапки го повърна. Ама то и малко хора обичат броколи на пара без нищо.

Ние си правим пюрета вкъщи. Взехме формички за фризера и ги замразяваме И после ги слагаме в торбички във фризера и така. Знаем със сигурност какво има в тях и можем да ги комбинираме както решим на момента

# 707
Leylah,
Тази количка, нали:
https://rayatoys.com/bebeshka-lyatna-kolichka-hauck-shopper-neo-ii

Моят проблем е, че не мога да я намеря във физически магазин, искам да я покарам.
Зимната ми иначе е на Мони, ами средно качество,  има горям минус- лесно губи равновесие и се накланя много, а багажникът хич не е удобен. Дано летният им модел да е по-сполучлив.
С първото дете ползвах Кангаро- уникална, комбинирана, а лека и маневрена, не запарваше, здрава, и зимен, и летен кош, с двойни колела,  единствено купих  допълнително една тип чадър съвсем лека за 50 лв за разходки на морето и това беше. О, беше и евтина. Сега няма такива колички вече. Точно тази от линка може ми се доближава. Също поставките за разни неща са доста удобни.

SkadyИмам различни марки пюрета у нас, ще ги погледна и ще съобщя резултатите от анализа. 😀

# 708
leylah, ТМ да има предсмъртно желание? Според мен го карай насилствено в спешното и после като се оправи, да си ходи. Аман от несериозни неадекватни момченца, които не ги е грижа за себе си, пък какво остава за семейството им.

Някой беше питал за килограмите. Аз преди 1-2 месеца бях казала, че имам 2-3 да свалям. Е, още си стоя на 2 и не мърдам. Пробвах с лежерно следене на храненето и порциите. Не се получава. Ще продължавам да опитвам и да се старая да ходя на спорт.

Моето бебче стана вчера на 6 месеца и му излезе първото зъбче. Simple Smile

Ние с храненето се мъчим, защото и АМ не иска да яде последните дни. По 120 мл едва изпива… не знам какво да го правя. Не изглежда да не се чувства добре.

# 709
Mommy,
Честито първо зъбче. Simple Smile
Това с неяденето със сигурност е период на зъбки, растеж, бебешка стачка.
И ние имаме такива периоди.

Leylah,
Има и клипче на количката.
https://youtu.be/Cb6Wpce65P8?feature=shared
Около 53-та секунда се вижда как се сваля надолу за легнало положение с бутон. Това е много удобно и не мога да си обясня защо масово количките днес са с връзки,  които са много неудобни и ти трябват две ръце, а това с една ръка, лесно и удобно, плавно за бебето. Много държа на тази практична подробност, че се изгърбих с моята количка откакто я повдигаме полуседнала, а пък като заспи бебинката я спускаме.

Skady,
На Ганчев нямат сол и захар зеленчуковите, както и месните, например Телешко с моркови и картофи, Сладка тиква, Тиква с мляко.
На Слънчо Зеленчуков микс  също няма нито сол, нито захар. На Хип Картофи с копър и заешко  има 0,05 грама сол на 100 грама пюре, което е естествено съдържание на натрий в използвана вода в пюрето и водата юкоято са пуснали картофите, няма добавена. Нито една на Хип няма добавена сол, както и на Ганчев, Плазмон и Гербер поне тези пюрета които са до 8 месеца, за нагоре не зная, там нари провят манджички разни и менюта, но пак не би трябвало да се слага сол.
Любимото ни СЗО забранява до годинка да се слага сол в пюрето.
А за захарта е малко по-свободно- среща се в някои каши на Слънчо и Ганчев, кисели, нишестета, но наистина в много малки количества.

Което ме подсеща защо едно време препоръчваха да се дава вода със захар на бебетата...или да им топят бибите в мед. С каква цел, само за да ги приемат ли?

В нито едно пюре на Хип няма добавена захар, дори сладките им с грис. И Плазмон и Слънчо. На Бебелан, Holle, Гербер, Babybio,  също няма.

На Babylove, марката на ДМ, специално има надпис без добавена захар, няма и сол.

Единствено в пюре на Ovko открих тръстикова захар в пюрето Десерт с йогурт от банан и ябълка.

Дано да съм била полезна. Simple Smile

# 710
Аз не се вглеждам чак толкова в сол и захар.Даже вкъщи като му приготвям,добавям минимално количество сол.Та то си е чист буламач без грам сол.
Забелихме напълно пишо вече.
Ваксините за третия месец при нас все още са химера.Нали го водят с регулирана възраст и трябваше да бъдат на 11.03.Един път той беше болен,3 пъти докторката,а от вчера е 14 дневен болничен.Утре личния ще провери само дали има време за рота вирусната,че тя имала срок до кога може да се поставя.
От 48 дена захранвам.Пиша си кое яде и по колко.Извод:Банан+ябълка-80-100гр,сливи-100гр,круша-60,тиква(чиста)-60,Мляко с ориз(120гр),крем ванилия-120гр.
Всичко останало като зеленчук,плод,бисквити,каши,комбинации-плюе.Макс 2 лъжички.Останалото е по мен,него и лигавника.
Купих вчера и Калгел,но засега няма ефект.

# 711
Lunatichka, как сте, бре? Не че не каза 😁

Има статия в Solid Starts как солта в умерени количества е окей при бебета

Leyla и Juji, пак поведох класацията, + 4 съм отгоре 🤷🏼♀ направо ми замина деня вчера след ката бях на водна аеробика, после минах през фитнеса за вода и току виж скокнах на кантара 🙄 моят съсипан ден съсипа вечерта на мъжа ми, майка успя да се задържи неутрална, а даже не разбраха защо. А, ставам физически по-силна, което много ме радва, 89кг на този ръст лесно ли се носят 😂 не съм си ги представяла и в най-смелите сънища. Инструкторката по водна доста се посмя 😁чак излязох от водата да и кажа “виж ме”каза “fu*ck it, ще изчезнат”.

# 712
И аз съм чела, че именно тези 0.03гр сол са от естественото съдържание в зеленчуците.
Не им се вглеждам чак толкова, ние сме основно на домашни.
От скоро слагам подправки, ако мога така да ги нарека - когато варя зеленчуците, слагам пресен копър или мерудия. Много ги харесва.
Купени пюрета - абсурд, домашни хапва нормално, обаче - убиите ме с камъни, ама това дете как пищи за готвена храна, нашата, идея си нямате. Вчера изяде купичка и малко пюренце и след 15 Мин като видя едни пълнени чушки, направо полудя. Ами какво да правя, дадох му 10тина зрънца ориз.  
А днес като ми пратиха клипче, как на един колега бебето, дето се роди края на Декември, смуче от тези дългите желирани бонбони, вече мога да кажа, че съм видяла всичко в този живот 🤦
Lunatichka напредвате си със захранването, бавно и славно.
Juji да, тази количка от rayatoys, допада ми. И аз нещо не се кефя на тези връзки, за облегалката. Ще се поразходя из детските магазини тук, да видя какво има.
Иначе, когато родих първото, сегашните колички бяха голям лукс. Нещо, което сега струва 200-300лв, тогава струваха от 700-800 нагоре. Аз много въздишах по тях, но баба и дядо настояха да ни вземат. Не исках да ги товаря и купихме една обикновена на Мони, за 150 лв. Возех едното дете легнало в коша, другото седнало на предпазителя и се държи за дръжката, а отдолу поне 5кг багаж. Тази количка, понесе всички издевателства над нея и накрая я подарих на една жена, да си вози нейното. Нямаше счупено, нямаше скъсано. Бетон. От тогава съм фен на Мони.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 07:58 от Leylah

# 713
Гледах ги сега пак.
В Hipp Organic серията гледам пюре от сливи за 4+ месеца. Съдържание: сливи 50%, вода, захар*, оризов грис*, оризово нишесте* и отдолу гледаш * какво означава и пише "от био производство". Тоест, в това пюре се добавят захар.
Гледам на Ганчев пюре от кайсии. Състав: пюре от кайсии 50%, вода, захар 6%, оризово нишесте 3.6%, витамин C. Директно си добавят 6% захар.
В пюрето на Гербер (ябълка и цвекло) в състава не е написано захар. Единствено в таблицата за хранителна информация се вижда захари 11 гр. Щом не са споменати в състава, би трябвало... би трябвало нали, да не е добавена захар, а да е естествената от ябълката и цвеклото. Дали е... Дано. Обаче в други пюрета направо пише "без добавена захар", тоест, ако не го пише, дали е така?
В пюрето на Holle действително има подправка, наподобяваща магданоз, която не е спомената в състава, което ме кара да се чудя какво друго не е споменато.
И така Confused

А, на Babylove bio пюрето пише, че няма добавена захар, и солта е 0 грама, но все пак пюрето е от манго, киви и ябълка Grinning

# 714
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се включвала, но си следя темичката ни. Simple Smile Със захранването вървим леко бавно, но пък се радвам, че момчето ми одобрява пюретата. Аз купувам - на ДМ, Бионино, Бейбибио, Гербер (зелената серия), Холе - изчистени са от гледна точка състав, без захар и сол (поне тези, които сме пробвали досега). Вода все още не пие много. Изглежда, че краят на цеденето наближава - той хапва 3 пъти изцедена кърма през деня (нощното хранене сам си го махна покрай захранването), аз продължавам да цедя по 4-5 пъти, но все по-малко успявам да изцедя. Досега успявах за 3-те хранения (по 170 мл на хранене), но последните дни много намаля. Последните две нощи даже ставам, за да цедя и увелича лактацията. Но не си представям да успявам да го поддържам това.. Момчето ми най-сетне успя да спи по цяла нощ, а аз да ставам да цедя за 20-25 минути, после миене, оправяне… Не знам какво да направя.

Ох, май месец почти е тук! 🌷 Все се надявам покрай хубавите летни месеци, слънцето, дългите дни - да започвам да ставам все по-спокойна, да не се притеснявам за най-малкото нещо.

Иначе му се радваме на всеки малък напредък 🥰 Пълзи, но само войнишката засега. Купихме доста голяма кошара, за да ми е спокойно да си вършее вътре. И ние влизаме при него. Но поне мога спокойно да отида до банята, до кухнята.

Направихте ли планове за море? 🐟 Ние имаме планувано море юли месец, на един къмпинг в Гърция. Така да нямам търпение вече Simple Smile

# 715
Ние всички марки сме опитали.Сега яде 6-7 лъжички пиле с тиква и ябълка на Бебевита,а за десерт около 40гр мляко с ориз на Ганчев.Иначе и бананче яде в бибката с дупки.

# 716
Hormony,
 Може ли линк за кошарата?

# 717
  • UK
По мое наблюдение има голяма разлика във вкуса на домашните и купешките пюрета. Да не говорим, че цената им е неоправдано скъпа. Примерно в България като бяхме сега взех на Гербер пуешко с картофи, тиква - ами от 125г пуешкото е 9%, т.е. 10г някъде, себестойността на продуктите не е повече от 50ст, а цената е над 3лв.

# 718
Как сте, момичета?
По празниците пътувахме на дълъг път (4-5ч с кола), бебо слуша и беше усмихнат и дружелюбен с непознати за него роднини. На мен ми беше трудно да се адаптирам на чуждо място с малко бебе и се поуморих, имахме и многоо багаж.
Скоро обмислям почивка на СПА, но на по-близко разстояние.

Бебо го мъчат зъби, мажа с Бочко, Дентинокс, давам Камилия.

Иначе пълзи навсякъде, лапа всичко по земята, не мога да смогна да чистя. Имам и кошара за игра, но рядко го слагам там. Мисля как да обезопася вкъщи ъгли и т.н. Един път даже се понадигна, хванал се за столчето за хранене.
Лапа килим, чехли, каквото хване. Тревожа се как да обезопася например кростренажора педалите му са като желязни, също и дивана отвътре има едно метално.. идеи имате ли?

Още не сме заместили хранене, но пък е опитал почти всички зеленчуци, плодове, оризова каша, пуешко. Правя домашни или купувам на Хип или Гербер.
Имам домашни яйца и хапва жълтък.
Днес му направих тиквички, морков, ориз и малко чесън (за сефте).. Изяде може би около 80гр. за десерт круша и ябълка няколко лъжички. Хапна и малко жълтък. После си дояжда с АМ, колкото поиска. Утре ще хапва броколи, мисля утре да му дам 1 стрък пресен лук, да си чеше зъбите.
Много му се дояжда като ни гледа как ядем и наскоро "близа" картоф на еърфраер и много малка хапка печено кюфте.
Сол и захар не бих му добавяла, но не ми пречи, че ще има в пюрето в много малки количества.

# 719
Juji, ето тази кошара взехме - с килимче и топки.

https://www.ozone.bg/product/tybb0112626n-1/

Общи условия

Активация на акаунт