Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 17 664
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Ние започнахме държавната кухня миналата седмица. Хапва си, аз пробвах също и супичките са уникални. Само не ми харесва, че и супата, и основното са много течни. Иначе за закуска - попара, паста звездички със сирене и масло, кисело мляко с бисквитки. Следобед каша, с плодово пюре, мюсли, палачинки, мъфини.

Каква е консистенцията на нещата в държавната кухня? Достатъчно едри ли са? И предполагам трябва да ходи от пункт да се взимат?

Иначе за прохождането се сещам, че ортопедът каза 4-5 месеца след прохождане пак на преглед.

# 76
И на нас ортопеда каза след прохождане на преглед.

Аз не мисля да взимам кухня. Държавната не ми допада, а частната е доста скъпа. Предпочитам да си готвя. Аз си правя меню за цялата седмица, пазарувам по списък и приготвям ден за ден или максимум 2 дни. Така следя да има повече разнообразие. Имам и готови пюрета ако в някой ден не мога да смогна или не ми се готви отделно.

# 77
Всъщност са доста вкусни, особено супите. Но и супата, и основното са много течни. Иначе има парченца, но лично аз ѝ давам по-големи.

# 78
И аз записах Боби на кухня, от следващата седмица започваме. Със захранването ние сме доста назад (сутрин още не съм вкарала попара, тези дни ще го направя). Гледам менюто на кухнята - макарони, супи, леща.. аз не съм му давала леща и макарони. Чудя се направо техните ли да му дам или да го пробвам с домашни няколко дни. Какво мислите?

# 79
И от нашата кухня носят само супи,доста воднисти.Понякога дробя сухар,иначе са богати на зеленчуци.Аз например не бях давала чушка,зелен боб,целина и макарони,но ги имаше като съставки в храната,която му носят.Макароните специално бяха нарязани ли пасирани на много ситно,Всичко си изяде и нищо му няма.

# 80
Вече са големи мисля че не е проблем да дадем нещо от кухнята за първи път 🙂
Някой купил ли е обувки ...аз мисля да взема... и да питам горе долу какъв размер,ако има такива които са купили......пуснах я да върви на настилка на площадка  и в мола на пейка ест за ръка 🐾

# 81
Аз мисля да купувам обувки, но се чудя какви. Сигурно ще взема боси, препоръчайте марка, ако вече сте взели?

Тук за съжаление няма детски кухни, та си готвя аз. Но тя вече почти изцяло яде от нашата храна и е по-лесно.

# 82
Вече са големи мисля че не е проблем да дадем нещо от кухнята за първи път 🙂
Някой купил ли е обувки ...аз мисля да взема... и да питам горе долу какъв размер,ако има такива които са купили......пуснах я да върви на настилка на площадка  и в мола на пейка ест за ръка 🐾

Аз направих консултация в Колев и Колев. Там ми препоръчаха и обувки. Oтидох с изрязан крак на картон . Премериха, казаха още малко че трябвад отгоре и вкъщи как да го пробвам дали му е наред. 21 номер е в момента.

Иначе как се проверява дали му е добре: докато е седнало в някой се слагат обувките и се избутва крака най-напред. Отзад трябва да има 1 пръст и после се пуска детето да върви и не трябва да му се изхлузват.

Имам въпрос трябва да ли детето да се научи на чаша със сламка? Не че помня как е било при мен, ама сигурно от сламка съм пила пое на 4-5 години.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 16:15 от sedi_

# 83
Аз знам за сламката на 1 г

# 84
Момичета, моля дайте съвет! От две седмици Борис се буди с плач, вземам го на ръце заспива бързо, като се опитам да го сложа в кошарата се буди и реве, това продължава с часове. Онзи ден почти не е спал, снощи над 2 часа го играхме филма. Не искам някакви семинари да ми казват асоциации, приспивам го първоначално без проблем, но към 12-1 започва филма. Предполагам, че е зъб (чакаме още първия), пробвала съм да го мажа като се събуди, панадол съм давала.. усети ли, че не е в мен и се буди. Някакъв съвет имате ли?

# 85
Em22,при нас е същото.Но специално при нашия случай мисля,че просто не си харесва креватчето.Сигурно звучи тъпо,но щом го сложа там се буди с рев.На нощ по 5,6 пъти съм се опитвала да го слагам след като го приспя в мен.През деня е същото и го оставям да спи на нашето легло.Единствено на него спи,както и на дивана в хола.И то през деня сам.През нощта го взимам при мен,че ми писна да не спи.Снощи като по чудо спа на креватчето цяла нощ,от 19 до 6 сутринта и то без да се буди.Първото зъбче излезе скоро,та може да се е успокоил и това да е причината.

# 86
Em22 ние сме така от септември месец. Имаше периоди когато я сложим да се тръшка, но сега не е така. Просто през час-два плаче на сън и като я гушнеш се успокоява. Стигали сме до 15 пъти да ставаме. Сега я приспиваме няколко пъти и накрая я взимаме при нас, защото не се наспиваме иначе. Чакам с нетърпение да се оправи това.

# 87
При нас е същата история. Буди се с плач и с гушкане се успокоява бързо. Снощи видях, че първото зъбче е пробило. Ще видим дали с това нещата ще се успокоят.

# 88
При нас беше така, докато не стана през 10 минути събуждането с писъци и рев. Оттогава спи при нас непробудно по цяла нощ и хич не ми дреме какво ми обясняват за асоциации и навици. Всички се наспиваме и сме щастливи. 😀

# 89
При нас последното заспиване е някакъв ад съдира се да реве ....зъби ли са какво е

Общи условия

Активация на акаунт