Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 17 553
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Какао и какаово масло има в доста от бебешките бисквити, както и в някои готови каши. Малкият е ял в кекс, приготвен съвсем стандартно, не за бебета. Избягването е заради сходното му действие с кофеина, но то се слага съвсем малко и не е чак такъв проблем някой път.

# 706
Какаото пък защо да се избягва? Не говоря за шоколад, а например за какао в кекс?

Защото съдържа теобромин, който има действие, подобно на кофеина. Тоест, ако не искаме да спят, можем да ги почерпим кекс Simple Smile

# 707
  • София
Ааа, давам си му парчета, дъвче човекът, просто и аз не знам защо още се чудя за някакви неща, а реално вече си е детенце и нещата са по-различни от преди няколко месеца Heart

# 708
а филийките с яйце и сирене като за голям човек ли ги правите или има някаква тънкост като е за детето? и какво количество давате от филийката - цяла ли?

Единствено се съобразявам със солта. Не знам колко сол изяжда. Смятам на око г/д, ама гледам да не прекалява. Като купувам някакви неща гледам да са по-безсолни например хляба, но като цяло той си е солен. Сиренето още го обезсолявам, защото е доста солено. Понякога ги правя с котидж. 2 филийки давам, но добавям примерно краставица, домат, маслини. Махам за сега коричката, че от печенето става много твърда.

Единствено мед и фъстъчен тахан не съм въвела, но с меда ще изчакам още. Фъстъчения тахан също чакам да минат ваксините и тогава, не че има причина просто ако има реакция да си знам от ваксината ли е или от тахана

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 11:28 от sedi_

# 709
Аз още не съм въвела тахани. Имам орехов и бадемов.
Как се въвеждат?

# 710
Аз още не съм въвела тахани. Имам орехов и бадемов.
Как се въвеждат?

В печива, кисело мляко, върху плод.
Аз ги въведох така - лешник, бадем, фъстък.

# 711
  • София
Вчера купих фъстъчен тахан. Тези дни ще го въведа. Може ми с кисело мляко и плод. И ягоди ми остава да дам.

# 712
И аз не съм давала още ягоди.Повечето плодове ги папка.Сиренето също го обезсолявам,в манджичките една щипка слагам сол.Беше при баба му тези дни,тя му е давала мусака.С кайма.Без да ме пита,без да каже,скарах и се.Нищо му няма,но се ядосвам.Като и го оставям, все му дава неща,които не съм ги въвела Confused

# 713
И аз не съм давала още ягоди.Повечето плодове ги папка.Сиренето също го обезсолявам,в манджичките една щипка слагам сол.Беше при баба му тези дни,тя му е давала мусака.С кайма.Без да ме пита,без да каже,скарах и се.Нищо му няма,но се ядосвам.Като и го оставям, все му дава неща,които не съм ги въвела Confused

Какъв е проблема с мусаката? Телешко и свинско отдавна се въвеждат, не виждам какво може да му стане. Ани много обича мусака, в кухнята също има, аз като правя яде.

За ягодите - те вече свършиха хубавите, мина им сезона. Ако слушам моята педиатърка да въвеждам алергени след година и половина, ще въвеждам ягоди наесен. 🤷

Като цяло ми е малко чудно от какво се пазите вече, не са на 6-8 месеца. Не говоря за сол и нещо, с което могат да се задавят, разбира се, но вече няма ограничения какво да не се дава. Даже мед е разрешен след годинка, въпреки че там разбирам да има резерви.

# 714
Свинско не беше ял досега.Всеки сам си решава кога какво да дава и въвежда.

# 715
  • Варна
Deni предупреди я какво не си давала, за да няма гаф друг път. Знам, като майка искаш ти да си въвеждаш нещата. Иначе смятай свинското за въведено.
Аз  давам точно коричките на хляба. Чеши си венците така и защото мекото на хляба изчезва много бързо😊.
Иначе съм давала баница правена от мен с газирана вода, козунака за Великден беше с мая.
Тахани и смлени ядки въведох с кисело мляко и плод. Дори съм въвела и конопено семе. Пак така го давам. Много го харесах. Аз си го слагам на супи и салати.

# 716
Здравейте, някой дали е махнал бибиберон или да обисля да го прави?

# 717
Аз обмислям, тя ползва само вечер като заспи, но е доста силна асоциация.
Знам, че се маха рязко и няколко дни е бая трудно, та аз пробвах само веднъж и беше доста тежка истерия и съм стопирала опитите.

# 718
  • София
Моят син не може да спи без биба и доста се притеснявам кога и как ще я махна. Сега го мъчат много зъби, проходи, отбивам го и мисля да не го мъча и с махане на биба на този етап, но следя как е при другите.

# 719
Момичета водихте ли децата Ви на зъболекар? Как минава прегледа? Миете ли зъбките?

Общи условия

Активация на акаунт