Отслабване с цейлонска канела

• 731
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте! Интересува ме някой отслабнал ли е с приема на цейлонска канела? Колко време я приемахте и колко кг. свалихте? Моля, споделeте как точно сте я приемали - самостоятелно или с други храни?

# 1
  • Melmak
С нищо не се отслабва, освен с калориен дефицит. Канелата е вкусна, но да лежиш на дивана и да си пиеш канела, очаквайки да се сдобиеш с тяло на манекенка - не става.

# 2
С нищо не се отслабва, освен с калориен дефицит. Канелата е вкусна, но да лежиш на дивана и да си пиеш канела, очаквайки да се сдобиеш с тяло на манекенка - не става.
В Интернет пише, че засилва метаболизма и намалява апетита. Така че това може да доведе до калориен дефицит, но исках да чуя u мнeнието на хора, които са я използвали.

# 3
  • София
Калориен дефицит има при изгорени повече калории и по-малко приети такива. Добрият метаболизъм просто регулира изхождането, но не изгаря калории сам по себе си.
Приемът на канела в големи количества е И опасен. Има информация в интернет по въпроса.
Аз обичам канела и консумирам много. Слаба съм. Не от канелата, а от това, че 2 пъти в седмицата плувам, 1 път ходя на тенис и ежедневно правя 30 Мин упражнения и поне час ходене.

# 4
Метаболизмът е различно нещо от перисталтиката...
Но другото е вярно де, канелата определено не е някакво магическо средство за отслабване, трябва хранителен и двигателен режим за целта.

# 5
  • София
Различно е, но не се получава при липса на движение да хапнеш или пийнеш нещо и да се задвижи.
В случая от канелата може да получи разстройство. Трябваше да сложа думата "метаболизъм" в кавички, за д стане ясно какво имам предвид.

# 6
Много хора наистина смятат че добър метаболизъм означава редовно изхождане, та не се сдържах. То връзка си има, просто не баш да е едно и също нещо. За такова "раздвижване" спокойно може и прост зелев сок да пийне човек, щом има нужда Grinning Хем е и доказано полезен, ще получи и малко витамини и пробиотик.

# 7
  • Melmak
В Интернет пише, че засилва метаболизма и намалява апетита. Така че това може да доведе до калориен дефицит, но исках да чуя u мнeнието на хора, които са я използвали.

Ако искате калориен дефицит, смятате си калориите с калкулатор, правите си режим, тренирате и готово. А това, че ще ви забърза метаболизма някаква канела.. просто не мислете, че е такъв фактор. Аз обичам канела, но не мисля, че помага ако лежа на дивана и тъпча бургери.

Потърсете информация за л карнитин. Може да има повече ефект.

# 8
Ама как хубаво са го измислили - Цейлонска канела. Което означава просто канела, произведена в Шри Ланка. Супер е за мляко с ориз и разни напитки, ама да очаква човек да отслабва от това.
Единствените реални резултати, които са доказани, са че може леко да понижи кръвното налягане и от там да се появи някаква много далечна индиректна връзка с малко по-добро изгаряне на мазнини. Всичко това обаче само при описания вече калориен дефицит - т.е. спорт, спорт, спорт и подходящо хранене. Важи обаче за всякаква канела, а не само за тази от Шри Ланка (известна до 1972 година като Цейлон).

# 9
Всъщност има разлика между цейлонската и обикновената (китайска) канела, позната още като касия.

Масовата канела е китайска и се извлича от дървото Cinnamomum cassia/Cinnamomum aromaticum. Произхожда от южен Китай. Проблемът с нея е едно, че е от Китай, където нямат кой знае какви стандарти за чисто земеделие, второ, че съдържа по-високи нива на веществото кумарин, което е токсично.

Цейлонската канела се извлича от дървото Cinnamomum verum, което вирее в Шри Ланка и южна Индия. По-скъпа е от китайската, счита се за по-качествена, макар и не толкова ароматна, и е по-малко токсична.

За отслабване обаче си трябват дисциплина с яденето и движение.

# 10
  • София
... от Китай, където нямат кой знае какви стандарти за чисто земеделие, ...

Това не е така поне от 10-тилетие.

# 11
  • Melmak
Цейлонската канела и обикновената касия, която е във всеки хранителен магазин нямат същите свойства. Дори на вкус. Ако някой мисли, че пийва канела от пакетче (от тези, които има във всеки хипермаркет) просто се заблуждава.

Аз си консумирам цейлонска канела в ежедневието, продава се във всеки биомагазин или биощанд. И на вкус е различна.

# 12
За разликата във видовете май е вярно, иначе масовата канела идва от Индонезия. От години тя е най-големият производител на канела (40-45% от канелата се произвежда от Индонезия)

# 13
Канелата намалява кръвната захар и помагат при инсулинова резистентност.
Ама едва чак толкова, че да отслабнеш. Може би би намалила апетита за сладко, ама ако набиваш мазно не би помогнала.

Общи условия

Активация на акаунт