Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 15 063
  • 241
  •   3
Отговори
# 165
  • София
Благодаря! А К2 по колко и с каква продължителност се приема?

# 166
Здравейте момичета, имам един въпрос. Преди почти месец ми беше хистеректомията - матка, тръби и шийка със запазени яйчници. Дадоха ми болничен от болницата до края на май и после ми казаха да отида до личната лекарка. Въпроса ми е според вас колко е максималният болничен, който мога да ползвам, тъй като няма да се връщам на работа и искам да е максималният. Доколкото зная трябва комисия, но незная каква е процедурата личната лекарка ли ме насочва към комисия. И трябва ли по-рано да отида при нея, за да и дам време да подготви документи за комисия. Само гадая и ще съм благодарна, ако ме ориентирате. Благодаря предварително!

# 167
"Комисията" се състои от двама или трима лекари, които се подписват на болничния и работят в същата поликлиника/болница. Може да отидете и последния ден на болничния, след уговорка с личния лекар, като ЛКК може да Ви удължи болничния с до 30 дни, ако се налага след това - отново може, но не знам дали ще го направи - зависи от състоянието Ви.

# 168
До 6 месеца може да ползвате. Аз толкова взех.

# 169
До 6 месеца може да ползвате. Аз толкова взех.
След преценка на ЛКК, не е автоматично. Зависи и дали е била лапароскопска също.

# 170
Добре, благодаря ви ще попитам личния лекар да видим той какво ще каже, но явно зависи доста и от него дали ще съдейства.

# 171
Добре, благодаря ви ще попитам личния лекар да видим той какво ще каже, но явно зависи доста и от него дали ще съдейства
Няма основание личният лекар да Ви откаже.

# 172
Аз също ползвах втори месец болничен - личният лекар ме прати първо при комисията да попитам какви документи ще искат  - оказа се само направление за гинеколог, както и копия на документите до момента+ личен картон. За два-три дни бях готова. Дори ми записаха час за след около месец ако реша да удължавам болничния още месец.

Назад в темите е коментирано, че за лапароскопска операция дават до три месеца болниен, но явно зависи от комисията.

# 173
Може ли информация от дамите с онкологично ( аденокарцином на ендометриум) пускат ли се туморни маркери след операцията , на колко време и кои? Никой не е пускал на майка ми, нито в Плевен са й казали, нито в Онко центъра в Бургас,където е диспансеризирана. Аз ли съм с грешно впечатление, че се пускат? Намерих 4, които се изследват по скоро като скрининг за рецидив - CA 125, HE 4, CEA, CA 19-9 ? Попринцип Ca 125 е пускала преди, не беше завишен, но в комбинация четирите може би биха показали нещо ако гадостта се завърне.  С тотална хистеректомия е от 09.01. т.г., без последеащи терапии.

# 174
  • Пловдив
HE4 и CEA  са ми пускали досега в диспансера, където се водя. Със същата диагноза съм.

# 175
HE4 и CEA  са ми пускали досега в диспансера, където се водя. Със същата диагноза съм.
А те ли ти ги назначават и през какъв интервал? Аз ще ѝ ги назнача набързо 😀

# 176
Не си давай парите напразно, туморните маркери не показват нищо.

# 177
  • Пловдив
А те ли ти ги назначават и през какъв интервал? Аз ще ѝ ги назнача набързо 😀
Да, от лекаря, който ме следи, са назначени.  Горе-долу на 6 месеца.

# 178
  • Ланкър, планините Овнерог
Гинекологът ми иска, като ходя на преглед, да пускам CA 125. Преди операцията ми беше в референтните, но над 20, за което са ми казвали, че си е вече повишение и съмнително. След нея за сега е под. Но въпреки това аз лично на ТМ не се втелясвам, защото може да се повиши от какво ли не и само да се шашкам.

# 179
От диспансера ми пускат само СА125. Преди операция беше 21, после 22, 26, сега 6. Като ги питам какво става, всичко е ок според тях. С начален стадий съм, само с наблюдение.

Общи условия

Активация на акаунт