Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 15 092
  • 241
  •   3
Отговори
# 180
Здравейте! Ще разкажа на кратко моята история...
Преди 4 год ми откриха за 1 път киста,започнах противозачатъчни ...приемах ги около година и след това забременях с втората ми дъщеря. Нормална бременност, раждане със секцио. Около 7-8 след раждането имах много силни болки в кръста и слабините и при преглед се установи, че пак имам кисти и на двата яйчника. Последва дуфастон..после пак противоцачатъчни. След курсът им се установи, че кастата пак си седи и се взе решение за лапароскопска операция и премахване на яйчник и по време на самата операция е взето решение да се махне и тръбата ,защото имала и тя киста.
Опериряха ме октомври 2024г в гр.Плевен, сравнително бързо се възстанових. След операцията ми дойде нормален цикъл и след това до февруари 2025г не ми идваше . При преглед се видя ,че и на останалият яйчник имам киста 8см. Направих курс с Примолут Нор от 3 месеца и днес на контролен преглед видяхме , че кастата не мърда...
Та в момента съм в дилема .... нова лапароскопска операция за изчистване или да продължавам да опитвам с хапчета да топя кистите.
На 36г с две дъщери. Не ме притеснява операцията, а по скоро хормоналният дисбаланс ..
[/quote
Ако лекар Ви каже,че кистите се топят с лекарствени средства...потърсете второ мнение.
Хормоналните терапии,преустановяват функциите на яйчника .Кистата "изчезва",ако е функционална(в общи линии,тя ще изчезне и без терапия)
Всички други,се отстраняват оперативно .По преценка на лекар,предвид субективните обстоятелства.

# 181
Момичета, някои от вас имал ли е подуване на крак след тотална хистеректомия и как процедирате?

# 182
Лимфни възли махани ли са?

# 183
Момичета, някои от вас имал ли е подуване на крак след тотална хистеректомия и как процедирате?
Аз. 10 дена след операцията. Оказа се дълбока венозна тромбоза. Вече три месеца кракът още не се е възстановил. Ляв крак беше при мен.

# 184
  • София

Имам, да. Започна 6 месеца след операцията. Премахнати са 8+9 лимфни възела.
За момента разликата в бедрата е около 1 см. Започнах да ходя на ръчен масаж за лимфен дренаж.
Също пия: Лимфомиозот.
Наблягам и на движението.

# 185
Здравейте! Много ще се радвам на попадна тук на актуалната информация. Става въпрос за G1 ендометриоиден карцином на матката, начален стадий, показано на изследване след кюртаж. Препоръката е лапароскопска хестеректомия или по метода Давинчи. Тъй като сме от  Варна ни препоръчват операция в Плевен. Моля за препоръка към кой да се обърнем, някой скоро оперирал ли се е там? Колко е струвало като сума. Как са условията, какво искат като изследвания, прегледи? Препоръки за София Майчин дом евентуално? Също така трябва ли да се чака летния период да отмине?
Благодаря на всички!

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 17:45 от Enjoylife

# 186
Здравейте! Много ще се радвам на попадна тук на актуалната информация. Става въпрос за G1 ендометриоиден карцином на матката, начален стадий, показано на изследване след кюртаж. Препоръката е лапароскопска хестеректомия или по метода Давинчи. Тъй като сме от  Варна ни препоръчват операция в Плевен. Моля за препоръка към кой да се обърнем, някой скоро оперирал ли се е там? Колко е струвало като сума. Как са условията, какво искат като изследвания, прегледи? Препоръки за София Майчин дом евентуално? Също така трябва ли да се чака летния период да отмине?
Благодаря на всички!
В Плевен най-добрият е акад. д-р Григор Горчев. Обърнете се към него. Той е светилото.

# 187
Благодаря на всички!
В Плевен най-добрият е акад. д-р Григор Горчев. Обърнете се към него. Той е светилото.
Първо прочетете отзивите за болницата и него в Гугъл и тогава отидете.

# 188
  • София
Плевен - проф. С.Томов. Отивате на преглед, там ще ви кажат всичко.
За операцията ми преди година трябваше да доплатя 4 200лв.
Болницата и вниманието към пациента е супер.

# 189
Благодаря на всички!
За Плевен с две ръце препоръчвам д-р Александър Любенов в "Сърце и мозък"-Плевен.
Той ме оперира м.октомври, лапароскопска хистеректомия със запазени яйчници. Имах възможност да избирам между обикновен лапароскоп и робота ДаВинчи.
Д-р Любенов е началник отделение по Обща и онкогинекология. Професионалист и човек с огромно сърце. Всички там са невероятни специалисти.

# 190
Здравейте.Има ли тук някоя от вас,която се е оперирала в Пловдив и ако да,къде?Как мислите,болница Селена или УМБАЛ Свети Георги(хирургиите)?Предстои ми операция хистероктомия поради голяма миома и тежки кръвоизливи.Ше съм ви много благодарна за мнения!Благодаря и бъдете здрави!

# 191
Щом е само миома ,,Св. Георги", няма смисъл да плащаш в частните. Аз съм оперирана в Парк Хоспитал, но моето беше онкологично.

# 192
Благодаря на всички! Все още издирваме и пресяваме и мнения. По препоръка на близки гинеколози, ни ориентират за вариант отворена операция във Варна с цел тъй като карцинома е на матката, отделно има и свличане на тазово дъно, ще е нужна оптимална видимост за да се изчисти всичко. Някой провеждал ли е такива операция на днешно време? Конкретно при др Филев в Аспарухово?

# 193
Здравейте.Има ли тук някоя от вас,която се е оперирала в Пловдив и ако да,къде?Как мислите,болница Селена или УМБАЛ Свети Георги(хирургиите)?Предстои ми операция хистероктомия поради голяма миома и тежки кръвоизливи.Ше съм ви много благодарна за мнения!Благодаря и бъдете здрави!
Аз съм оперирана в Торакс, тотална хистеректомия заради миома и ендометриоза. Операцията беше отворена, защото така беше най - добре за мен, но правят и лапароскопски.

# 194
Навсякъде, но е и Варна...

Общи условия

Активация на акаунт