Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 12 392
  • 209
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте.Има ли тук някоя от вас,която се е оперирала в Пловдив и ако да,къде?Как мислите,болница Селена или УМБАЛ Свети Георги(хирургиите)?Предстои ми операция хистероктомия поради голяма миома и тежки кръвоизливи.Ше съм ви много благодарна за мнения!Благодаря и бъдете здрави!

Аз съм оперирана в Селена от д-р Амалиев-баща.Мога да кажа само добри отзиви и за болницата и за д-р Амалиев.

# 196
Здравейте.Един месец след абдоминална, с разрез, хистероктомия,запазени яйчници,получих леко бледорозово зацапване,но след ходене до тоалетна,дори няма следа по бельото.Днес бях на преглед,но хирургът ми каза,че трябва да ме прегледа вагинално, за да види какво е положението.Беше мн внимателен,не е използвал инструменти,само нещо като силиконова поставка на предния пръст с който направи прегледа.Аз мн се притесних и няколко пъти го питах дали няма да стане проблем,защото нали не е разрешен още секса и трябва да внимавам.Той ме увери,че всичко ще е наред,да не се притеснявам.След прегледа каза,че нямало проблем и да не се притеснявам.Било вероятно от наместване на органите,шевовете си били идеално....Само че сега,след ходене до тоалетна,забърсвам като тъмнокафяво мн леко зацапване,все едно засъхнала кръв.Ще се побъркам вече.Дали не стана по-лошо?Така добре се възстановявах.Ама като видях тези светлорозови петна и хукнах на преглед.Направо имам стрес след тежките кръвоизливи,които преживях през последната година.Някоя от вас имала ли е такъв преглед толкова скоро?

# 197
Прегледът от гинеколог ли е извършен.

# 198
Някоя от вас имала ли е такъв преглед толкова скоро?
Аз имах програмиран преглед след точно месец след тотална хистеректомия, лапароскопска.
Зацапване имах до месец и половина, само след тоалетна, след втори месец изчезна. Чувствам се отлично. След месец започвам да спортувам, за сега само вървене и малко плуване( киснене ) в басейна.

# 199
Аз имах преглед 3 месеца след операцията коремна овариохистеректомия от гинеколога, който ме оперира.

# 200
Басейна личен или обществен?

# 201
.      Да,гинекологът,който ме оперира.

# 202
Hellen, с лапароскопска операция съм. Преглед физически съм нямала, но зацапване от розово, през червено до кафяво имах два месеца след операцията. Ако хистологията е чиста и гинекологът казва, че всичко е ок, така би трябвало да е.

# 203
Почти обществен, ползва се от живущите в няколко къщи.

# 204
Hellen, с лапароскопска операция съм. Преглед физически съм нямала, но зацапване от розово, през червено до кафяво имах два месеца след операцията. Ако хистологията е чиста и гинекологът казва, че всичко е ок, така би трябвало да е.
.    Благодаря, хистологията е чиста,ама и аз нали съм една паника.Толкова добре се възстановявам иначе. Имаше си трудни моменти,но като цяло копнеех за момента,когато ще спрат кръвоизливите.Бяха много тежки,всеки месец буквално беше ад,стигах до системи,накрая вече почти непрекъснато в цикъл.Толкова съм стресирана,че дори и най-малкия намек за кръвотечение ме докарва до лудост 🙁А как сте с шофирането.На мен гинекологът ми каза,че мога да шофирам,но не смея още.
..

# 205
Почти обществен, ползва се от живущите в няколко къщи.

Пропусни го, да не си лепнеш някоя инфекция.

# 206
.      Да,гинекологът,който ме оперира.
Не се тревожете тогава, ще отмине, ще се възстановите, иска време.

# 207
Здравейте! Интересува ме информация за роботизирана операция в "Сърце и мозък" в Плевен. Още не съм съвсем сигурна какво точно ще махнат, но нещата клонят към робот. Колко бързо се случват нещата - самото насрочване за операция? Колко излиза една такава операция, поема ли се изобщо нещо по касата? Изобщо не се сетих за такива въпроси когато говорих с лекаря ми... Уж изчетох темата, но съм много объркана.

# 208
Здравейте,

За SCC маркер има ли значение в коя лаборатория ще го направя?

# 209
Не! Аз съм правила в различни.

Общи условия

Активация на акаунт