Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 16 057
  • 242
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Моля за помощ!
Майка ми беше диагностицирана с рак на шийката на матката. Според д-р Марков (Токуда) и д-р Горчев нещата са хванати на време и не се очакват разсейки. На скенер също не се видя нищо. На 17ти септември беше оперирана от д-р Горчев чрез лапароскопска операция. Премахнати са и матката, яйчниците, лимфни възли. Вече минаха 20 дена от операцията, но усеща ужасна болка в долната част на слабините. Описва я като повърхностна болка, която минава към сгъвките на краката, като там го усеща като изтръпване, силна чувствителна зона и невъзможност за допир. Като изключим това се движи добре, върши си самостоятелно всичко и не я боли никъде другаде. Имате ли идея на какво може да се дължи това ?

Твърдо отказва да звъни да занимава доктора. Профилактичният преглед е на 16ти и дотогава ще търпи. Тогава ще имаме и епикриза, и резултати от хистологията, за това сега не мога да бъда сигурна дали точно на това място са махани лимфни възли. Ще се радвам да ми споделите Вашия опит, защото се притеснявам много за нея.

Благодаря!
Потърсете консултация с невролог,много вероятно е засегнат L2... Т.н.кожен бедрен нерв,симптоматиката която описвате води в тази посока.
Ако имате желание,пишете на лични...
Здравейте! Моля за помощ!
Майка ми беше диагностицирана с рак на шийката на матката. Според д-р Марков (Токуда) и д-р Горчев нещата са хванати на време и не се очакват разсейки. На скенер също не се видя нищо. На 17ти септември беше оперирана от д-р Горчев чрез лапароскопска операция. Премахнати са и матката, яйчниците, лимфни възли. Вече минаха 20 дена от операцията, но усеща ужасна болка в долната част на слабините. Описва я като повърхностна болка, която минава към сгъвките на краката, като там го усеща като изтръпване, силна чувствителна зона и невъзможност за допир. Като изключим това се движи добре, върши си самостоятелно всичко и не я боли никъде другаде. Имате ли идея на какво може да се дължи това ?

Твърдо отказва да звъни да занимава доктора. Профилактичният преглед е на 16ти и дотогава ще търпи. Тогава ще имаме и епикриза, и резултати от хистологията, за това сега не мога да бъда сигурна дали точно на това място са махани лимфни възли. Ще се радвам да ми споделите Вашия опит, защото се притеснявам много за нея.

Благодаря!
Потърсете консултация с невролог,много вероятно е засегнат L2... Т.н.кожен бедрен нерв,симптоматиката която описвате води в тази посока.
Ако имате желание,пишете на лични...

Благодаря, че се включвате!
Може ли да споделите тук, за да сме полезни и за други хора? Не би ли следвало, ако е това, което казвате, болката да е концентрирана от едната страна ?
Не,явно при нея не е едностранно...
Варианти има различни,не искам да спекулирам...вярвам ще откриете невролог ,който да ви помогне..
Аз водих тежка битка,с лекари...грешна диагноза,безхаберие..сама правих,тестове,образни...и вследствие на грешна терапия(при мен нерва беше засегнат от херпес зостер) три години по-късно,само ужасната болка изчезна(рядко и по-слаба е)
Останаха трайни поражения..чувствителност,и др

# 226
  • г.Каварна
Момичета здравейте. Насрочиха ми дата за ноември за хостеректомия без премахване на яичници в Сърце и мозък г. Плевен. Причината е миоматозна матка с два голе6възела и други малки. На 46 години съм. Симптоми нямам, но притиска пикочния мехур и други органи. Изпитвам дискомфорт. Категорични са, че е необходимо. Много се страхувам след това да не напълнея и остарея..

# 227
Стареенето си е естествен процес, и без премахване на матката, пак ще остарееш.Отивай смело, ще се отървеш от дискомфорта и ще се чудиш, защо по-рано не си го направила

# 228
  • София
Щом няма да се премахват яйчниците, всичко  ще е наред. Рязкото преждевременно влизане в менопауза често е с доста неприятни странични ефекти, включително повлиява и процесите на остаряване. Но, докато имате функциониращи яйчници, на практика не сте в менопауза.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 17:58 от annie13

# 229
  • г.Каварна
Стареенето си е естествен процес, и без премахване на матката, пак ще остарееш.Отивай смело, ще се отървеш от дискомфорта и ще се чудиш, защо по-рано не си го направила
[/quote
А вие преживели сте това нещо?

# 230
+ яйчниците.

# 231
Аз правих по същата причина. Не отлагайте, нищо страшно няма.

# 232
  • България
Момичета здравейте. Насрочиха ми дата за ноември за хостеректомия без премахване на яичници в Сърце и мозък г. Плевен. Причината е миоматозна матка с два голе6възела и други малки. На 46 години съм. Симптоми нямам, но притиска пикочния мехур и други органи. Изпитвам дискомфорт. Категорични са, че е необходимо. Много се страхувам след това да не напълнея и остарея..
Оставиха ми единият яйчник. Не съм напълняла изобщо, нямам и други промени в лице и кожа. Единственото, което се прамени, е че от повече от две години не мисля и не се стресирам, че ми предстои поредният кръвоизлив! Успех и прегръдка от мен ❤️

# 233
  • г.Каварна
Аз правих по същата причина. Не отлагайте, нищо страшно няма.

Много ви благодаря за отговора и подкрепата.
Иначе как се чувствате?

# 234
При мен минаха две години. Добре съм.

# 235
Сега на 03.10 стана една година от моята хистеректомия в "Сърце и мозък" Плевен, при д-р Александър Любенов. И ах много страхове и притеснения преди операцията. Но всичко мина много добре. Чувствам се прекрасно. Всичко е наред. Единствената разлика е, че нямам цикъл. Което всъщност отразявам като плюс.

# 236
Здравейте дами! Mоля споделете как се върнахте към сексуалните контакти след лъчетерапия на матката ,имахте ли проблеми ?

# 237
  • Ланкър, планините Овнерог
Не заради лъчетерапията, а по-скоро заради липсата на естроген вече, сексът е ... меко казано болезнен. Богато количество лубрикант на водна основа и така.

# 238
Не заради лъчетерапията, а по-скоро заради липсата на естроген вече, сексът е ... меко казано болезнен. Богато количество лубрикант на водна основа и така.
А имали ли сте кръв по време на акта след лъчетерапията

# 239
Изчакайте 5- 6 месеца, няма да има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт