Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 581
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • пустинята Гоби
Имунизациите ми мисля са в една малка книжка тип бележник, не са в картона за мерки и теглилки и боледувания.

# 586
Търсех едно специфично лекарство и гугъл ми изкара две аптеки с турски лекарства: veritol и turkopharma. Купували ли сте от тях, надеждни ли са? Как става, поръчваш и ти пращат с куриер? Става дума за лекарство с рецепта, за което имаме само чуждоземска, а тук се продава само с електронна рецепта, а освен това може и да  няма наличности, защото е скъпо.

А електронните рецепти еднократни ли са?
Аз непрекъснато поръчвам от Верутол лекарства които ги няма тука и съм доволна. Поръчваш и ти изпращат с Еконт с наложен платеж.

# 587
На какво може да се дължат задушаващи храчки на гърлото?
Освен синузит и заден секрет, други симптоми нямам за настинка или подобно.

# 588
Здравейте, при нормални нива (в норма) на HDL LDL и триглицериди, на какво може да се дължи завишеното ниво на общия холестерол?

# 589
ако триглицеридите са под 1 значи недостиг на полезни мазнини и затруднение в производството на хормони

# 590
Това последното за недостига на каква информация е базирано?

# 591
Триглицеридите ТРЯБВА да са под 1.
Общия холестерол колко е над нормата?
При триглицериди под 1 и нормални LDL/HDL не бих се притеснявала изобщо.

# 592
Триглицеридите ТРЯБВА да са под 1.
Общия холестерол колко е над нормата?

Триглицериди - 0,44. Общият холестерол е 5,80 при референтни <5,18

# 593
При леко завишен общ холестерол и триглицериди под 1 има недостиг на полови хормони. Нормалните триглицериди са между 1 и 1.5. При по-високи триглицериди и висок общ холестерол се води затлъстяване, проблеми с кръвно и черен дроб и злоупотреба с алкохол, вредни мазнини, цигари и тн.А При ниските триглицериди се получава наваксване от организма на холестерол,произведен от въглехидрати в черния дроб, за производство на полови хормони. Потвърждението при мен е изследвания на хормони и ниски такива като резултат

# 594
Чудесни стойности, monada3!
Това въобще не го брой за повишение.

# 595
Благодаря Ви много за отговорите!

# 596
Холестеролът има роля за хормоните. Това е ясно. И е нужна мазна храна, от нерафинирани мазнини - животински, масло, зехтин. А триглицеридите се повишават от прекомерна употреба на въглехидрати и алкохол. Затова няма логика ниските триглицериди да са свързани с ниски нива на хормоните.

# 597
Вие говорите за високи триглицериди , което е над 2. В случая аз говоря за нормалните стойности от 1 до 1.5. А жената има ниски стойности под 1. Кое му е високото на 1? И комбинацията от ниски триглицериди с висок общ холестерол е недостиг на холестерол необходим за производство на хормони. В крайна сметка ако търсите научна обосновка, питайте лекар. Форум в бг мама толкова

# 598
Ето така са и моите от изследване от началото на март и преди дни кардиоложката точно това ми каза - да не се притенявам от леко завишения общ холестерол (реф ст-т <5,18 а моят е 5,57).

# 599
Здравейте, Колко време след хистероскопия и отстраняване на полип, може да се направи нова цитонамазка за да се види резултатът от нея,след интервенцията.
Последна правена ноември месец 2024 Хистероскопията беше с дата  12 февруари 2025 г

Общи условия

Активация на акаунт