Бързи здравословни въпроси и отговори – 51

• 22 539
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Кога се приема противогъбично, когато се пие антибиотик? Няколко часа преди/след антибиотика, или няма значение? Знам за пробиотик. Simple Smile

# 691
Няма значение.

# 692
Кога се приема противогъбично, когато се пие антибиотик? Няколко часа преди/след антибиотика, или няма значение? Знам за пробиотик. Simple Smile
Избягвайте всички млечни продукти. От тях се получават гъбички при прием на антибиотик. Скоро приемах антибиотик. След 2 часа от приема на антибиотик,  приемах пробиотик Linex 3 complex с Витамин B complex. Някъде преди години тук във форума четох, че при прием на антибиотик, за да се предотвратим появата на гъбички, да се приема и Витамин B complex. Така правя от няколко години. Открих Linex 3 complex с Витамин B complex, и не приемам отделно този витамин.

# 693
Едно време като деца, като пиехме АБ, пиехме и червени витаминчета (В complex).

# 694
И витамин В1 се изписваше винаги с АБ. Зелени бяха. Simple Smile

# 695
Е, аз червени съм пила и хапчетата миришеха особено.

# 696
Те всички от група В миришат така. В комплекс си го пия редовно при болки в кръста.

# 697
Аз ползи от пробиотик не виждам последните години, докато се пие АБ. По-скоро от еднократно антигъбично, но аз пия след АБ 150 мг Кандизол или Микомакс /каквото ми изпишат!/
Някои пият повече по предписание, още докато пият АБ. След АБ максимум 10 дни съм пила пробиотик.
Витамини от В групата обаче на мен ми помагат.

# 698
Аз така си процедирам години наред - при АБ пия една капсула Микомакс.

# 699
Здравейте, пъпа ми зачервен и леко лепкав. (няма гной) с какво да мажа Клотримазол или Гентамицин ?
Аз с пъпа се преглеждах при професора, бях по друг повод при него и от погледа е казал да го мажа с йод, не е йодосепт, а йод. Мазах и всичко се оправи.

# 700
Не зная какъв е смисълът да се пие пробиотик, докато се пие антибиотик. С едното се опитваш да заселиш полезни микроорганизми, с другото ги трепеш. Все пак АБ не действа час, два, а 12- 24 часа. Т.е. когато и да се изпие пробиотик, АБ ще ги избие.
Преди време бях попаднала на страница на гастроентеролог. Той пък казваше, че въобще няма смисъл от пробиотици. Беше цитирал проучване, в което стомасите на групата без пробиотици са си възстановили по-бързо нормалната чревна микрофлора, отколкото тези с пробиотиците.

# 701
Аз за себе си съм имала проблем след АБ един-единствен път - обикновено ми изписваха Монурал еднократно, този път - две вечери една след друга. Следователно на втория ден бях с много разстроен стомах. Но иначе каквито и АБ и колкото и дълго да е било съм била ок. Стомахът ми е по-здрав, но долу.. ей там вече трябва всеки път антимикотик. Даже понякога забравям, особено ако е венозен, но ми е обеца на ухото, кажат ли АБ им споменавам в рецепта и антимикотик да напишат.

# 702
Здравейте, пъпа ми зачервен и леко лепкав. (няма гной) с какво да мажа Клотримазол или Гентамицин ?
Промиване с кислородна вода и пръскане след това с Оксикорд спрей.

# 703
Здравейте, от около може би 6 дни забелязвам доста чести позиви за уриниране. Мина през тоалетната и веднага след това пак ми се ходи. Нямам проблем със стискането. Все едно усещам някаква тежест върху пикочния мехур. Така се чувствах като бях бременна, само че сега не съм. По принцип бях болна миналата седмица - болеше ме гърлото и имах хрема.  Днес ми излезе урината - обикновена и стерилна - всичко е в норма. Чудя се вече дали не е на психична основа, защото само за това мисля и си отбелязвам през колко време отивам. Все пак бих искала да мина през лекар за мое успокоение, но не съм сигурна какъв. Уролог, нефролог? Нямам абсолютно никакви други оплаквания като болка, парене и т.н.

# 704
На мен, в някаква възраст, позивите се появиха по същия начин, плюс тежестта, около овулация.

Общи условия

Активация на акаунт