🍀 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 9 за обсъждане 🍀

• 34 288
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Нисан това земетресение ли спомена?  Не беше ли по-голяма, когато Ешреф я видя, може да са били в дом преди това?
"1 октомври 1995 г. - В Динар, Западна Турция, е регистрирано земетресение с магнитуд 6 по скалата на Рихтер. Загиват 100 души."

# 646
  • София
Приятно гледане на всички PopcornSunglasses

Все забравям да кажа, че засега математиката ни е желязна - в този епизод ще се появят Нусрет ага, дясната му ръка, Кьорчо и злата дъщеря Нимет, ама в предния епизод занулиха Изет ага и двамата племеници на скараджията. Т.е. +3 - 3, всичко е точно Joy

Математиката е точна в аритметични измерение,но в емоционално има нарастваща прогресия. гадните като Кадир стават все по гадни,желаието за пролята кръв се превръща в желание за война,а мислещите се за всемогъщи като Изет ,са още по надъхани и безапелационни в лицето на сестра му  ,а за Чийдем не говоря,вече не се задоволява само да го накара да страда от предателство,на нея ще и е нужно и сърцето му-сигурно ще го сложи в стъклен съд на специален подиум в стаята с материалите за Ешреф.
     А  и не ми е ясно защо Афра я показват като толкова празноглав и егоистичен човек.Сигурно имам  сбъркани възприятия но, на фона на Афра ,аз съм твърдо за Ешреф.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 16:45 от Leddel

# 647
Куку, и аз пристигам! Flowers HibiscusAnimal Baby Chick
Загледах го и аз най-сетне, то пак стана малко като онази приказка за измаменото камилче - мислех, че вече са излезли поне 5-6 епизода и ще имам да наваксвам, а то само 3.
На някои моменти попревъртах - разните му там мафиотски перченета. Но сцените между Нисан и Ешреф много внимателно следях, носталгично ми се върна удоволствието да гледам Деметче в драматична роля.

Тази противна жирафка за какво точно се бори (комисарката) и каква точно им е историята с Ешреф, явно я е отхвърлил, но вероятно и нищо не ѝ е обещавал. Както каза Гости, аман от отхвърлени озлобени женички, които после ходят да тровят живота на ГГ! Smiling ImpRage

Като знам колко има да чакаме докато Ешреф разбере, че именно тя е търсената от него любима... Как пък полицайката толкова бързо се усети, че чак и бенката провери кога е махнала, а той, дето така внимателно се вглежда във всяка срещната, която дори малко му напомни на нея - не осъзнава още. Макар че подсъзнателно вече е хлътнал, притегателната ѝ сила веднага му подейства!

И като говорим за дразнене - също не обичам тези вечни братя/сестри/проблемни приятели, заради които главните герои си прецакват собствения живот. Вечната саможертва - лайтмотив във всеки турски сериал.

# 648
Bea, нямаш представа колко се радвам, че си си отново в градинката HugHeartbeat Знаеш колко обичам коментарите ти, особено предвид професионалния ти поглед Heart Eyes

Flo, ти си по детайлите. Аз все си мислех, че родителите са починали при голямото земетресение 1999 г., което усетихме и у нас, но щом са се спрели на динарското от 1995 г. малко не се връзват нещата, защото Нисан трябва да е била на 3 г., а Афра току-що родена (ако изобщо я е имало, защото разликата им във възрастта с Нисан ми се вижда по-голяма). Все пак това е турски сериал и както знаем фактологията не им е най-силната страна. В DEK, например, Бенал беше бременна 10-12 месеца някъде, пък нищо ѝ нямаше Joy

Leddel-че, да се надяваме, че градация ще има не само при гадювете, но и при главните герои Kissing Face Тук пак някои пуска неща, които по принцип не трябва да виждаме... ама нали Нисан и Кадир са мои хора, какво да ги правя - гледам Animal See No Evil https://x.com/demet29874/status/1910320768015098251

И знаете, че по принцип не съм фен на класациите, но днес доминацията е почти пълна, нека да ѝ се насладим Hands Nail Care

Продължаваме напред Sunglasses

# 649
Момичета, да не би вече да има бг превод на 3 еп. или да го подхващам с руска озвучка ?!  Simple Smile

После чак ще прочета коментарите ви, че напоследък обичам изненадите.
Това е нова, неподозирана черта на характера ми и не е ясно докога ще съм такава. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 650
Пепелче, веднага получаваш линк за еп. 3 с български буквички Kissing Heart https://playtube.tv/watch/%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0%D1%82%D … 3cVDZF0fGbnG.html

С благодарности за превода на екипа, който го е направил Hands Pray

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 17:28 от super_katia

# 651
На пръв поглед серията много ми хареса. Имаше от всичко и беше умерено.
Няма да коментирам комисарката - там е доста сбъркана работата, явно до толкова се е влюбила , че спасение няма. А и леко ми идва смешна на моменти  и ще чакам нейното разкритие, какво е правила, за да си изпълни собствения план. И си мисля , че довереният ѝ човек ще я предаде, в тази серия взе да осмисля действията ѝ , ако не го убият преди това.
Кадир , чаровния злодей - хем гледа влюбено Нисан, хем я хвърля на вълците. А неговия човек, пък си прави собствени планове, но само с погледи. И Кадир като комисарката ще е предаден от близък човек, ако това се случи де, защото от това което се вижда са само погледи (не му запомних името на този дето все е с Кадир)
В този сериал всеки си прави собствени планове от останалите. Тук включвам и феновете Joy
Афра ми идва леко глупава спрямо всички персонажи, но явно тя ще е от тези герои, които трябва да пострадат , за да се променят.

Смях се на сцената, когато Гюрдал спря на светофара и Нисан се възползва от момента и избяга, а Ешреф тръгна след нея и дори пусна лека усмивка , сякаш това му хареса да я гони. Игра на котка и мишка е тяхното.  Явно е нещо ново за него, защото все него го гонят
Ешреф и Нисан ми бяха много сладки в сиропиталището . (а сцената с колата и огледалния образ във вода, адски много ми хареса)
С люлките според мен си бяха те, Демет и Чаатай, не героите им.
В следващата серия ще има повече близост , та се надявам до 2-3 серии да има опит за целувка.

В социалните мрежи мненията вече са по положителни. Има и лоши, но са както и за всички актьори, така и за сценариста. Интересното е, че за него един положителен коментар не срещнах, може и да е имало.
Но са ми странни тези фенове, които не харесват даден актьор/актриса и за тях този персонаж не струва, безизразен, не е талантлив и т.н. , явно пристрастията им взимат превез и не гледат общо, а са заклеймили още от самото начало дадения човек.  И аз не харесвам определени актьори/актриси, но гледам сериалите с тях без да мрънкам как този бил еди-какъв-си, тази била еди-какво-си. Спирала съм сериали да гледам, заради история или сюжет, ако стане скучен. Дори наскоро приключен сериал гледах само двата сезона, после интересът ми спря окончателно след няколко серии от третия сезон.
И в ER (всеки път си го превеждам като спешно отделение Joy , а и си пасва със сериала, все на някой му липсва нещо) има такива , които не харесвам, но няма да казвам този е отвратителен или няма талант, или че е грозен.  Гледам сериала , защото ми харесва и силно се надявам на втори сезон, за да се развие сюжета. Ако беше почнал от септември щях да съм съгласна на само един сезон, както и ако Фара беше почнал от началото на сезона.
Коментарите под фрага в профила на сериала, както и в ютюб ги кръстиха кралят и кралицата.
За мен продуцентите свършиха добра работа като поканиха и двамата в този сериал.

Имам въпрос , гледала съм турски сериали по тв, обаче не всички , които са ги излъчвали. Предполагам, че вие имате повече опит в сериалите и знаете.
Та, има ли сериал в който главните да се познават и да са били двойка, но да са се разделили?
Като имам предвид от първа серия

# 652
  • Плевен / София
Пепелче, веднага получаваш линк за еп. 3 с български буквички Kissing Heart https://playtube.tv/watch/%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%82%D0%B0%D1%82%D … 3cVDZF0fGbnG.html

С благодарности за превода на екипа, който го е направил Hands Pray
За съжаление от този линк аз не мога да гледам. На телефона ми излизат само реклами на efbet и до там😢

# 653
Гости, линкът си работи при мен. Вярно е, че първо тръгва досадна реклама, но като изчакаш 5-10 секунди и се отчете като "видяна", можеш да се върнеш назад и да си пуснеш видеото. При повечето такива сайтове това е "цената", за да стигнеш до съдържанието Moneybag

Та, има ли сериал в който главните да се познават и да са били двойка, но да са се разделили?
Сещам се за филма на Къванч и Берен "Последно повикване за Истанбул", а от сериалите "Любов, логика, отмъщение" с Илхан Шен и Бурджу Йозберк, ако не се лъжа.

Още малко снимки от хотела:

От стилистката:

# 654
Благодаря за линка. Ще си включи с коментар след като го изгледам с бг букви,защото не разбрах всичко.
Радвам се за вдигането на рейтинга. 🥰😍❤️‍🔥

# 655

5 ,3 милиона на епизод 3 и това е само засега ще расте още. 

# 656
Много кръвожаден взе да става сериала, тук-там вече има призиви към RTÜK.
Ще има ожесточена вендета, вече вкараха цяла фамилия /всеки момент ще пристигнат още 10 хил.човека/, сериала ще се гледа повече. 
Всички си набедиха Нисан, чакаме още роднините на мъжа, който падна по стълбите.
Тя обаче не спира да крои планове.  Тук поне скочи от спряла кола. Joy

Демет: Heart

# 657
Феми HugHeart Вече сме даже на 6,6 млн. прегледа. Ще се повторя, но най-хубавото е, че резултатите са консистентни и на всички фронтове сериалът стои добре Hands Raised Hands

Фло, кръвта ще я мерим в литри вече Grin

Все забравям да изкоментирам нещо, което не мога съвсем да си обясня - ако бащата в приемното семейство наистина е посегнал сексуално на Нисан, защо тя не реагира по никакъв начин, когато Афра ѝ каза, че онзи келеш се опита да я изнасили или когато Ешреф ѝ каза, че Изет се е гаврил с малки момичета Rolling Eyes Държи се все едно на нея подобно нещо никога не ѝ се е случвало. Не трепва даже. Какво е това самообладание, успяла е да изтрие спомените ли?!

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 00:53 от super_katia

# 658
Кате, и аз го обмислях това заради случая с Афра. Ние не сме съвсем сигурни какво и с кого се е случило в детството им.

# 659
Кате, ние всъщност не видяхме какво се е случило тогава. Малката Нисан плачеше, може да не е било изнасилване, а някакво друго сексуално посегателство, което мозъкът й  е заключил. Гледала съм в различни филми, че такива брутални сцени от миналото, успяват да ги разкрият чрез хипноза. Както и да е, да не се правя на психотерапевт...

Но какво искам да споделя, какво е моето усещане за сериала дотук, след като изгледах 3 -та серия практически два пъти без да дочакам субтитри, но аз така и предпочитам, защото искам да следя лицата на героите, техните моментни изражения, които понякога говорят повече, отколкото изречените думи.

Интересно ми е, динамично, но някак е хаотично, липсва ми или не съм я усетила каква е движещата сила на цялата баталия. Полицията се държи като "американски наблюдател". Мечтата на Ешреф е лична, тя не може да бъде обединяващото звено. Отмъщението на клана е по конкретен повод, няма някакви дълбоки корени. Конфликтът Ешреф - Кадир е също личен. Ако "Сираците" и този клан се борят за някакво надмощие - наркотици, оръжие, проституция или кой знае какво, не съм разбрала, засега е сведено до лични каузи и отмъщение...

Връзката на двамата ГГ обаче се развива, бих казала дори хармонично, паралелно с общата кървава вакханалия. Нисан е все още уплашена и непредвидима, с изключение на епизода в приюта, където светът беше друг, там всички бяха семейство. И люлките, да не забравя...Ешреф е по-отворен, по-открит, сякаш е чакал тази среща с Нисан /което всъщност е вярно, но той не знае/  за да започне сърцето му отново да бие.Heartpulse  Погледът му придоби и мекота, загуби своята безизразност и отдалеченост...

Споделям,  може би още много неща не съм усетила...
Спокойна нощ! Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 03:07 от mari08

Общи условия

Активация на акаунт