🍀 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 9 за обсъждане 🍀

• 34 284
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, страхотни сте!!! MariHug много, много Heart

Още от вчерашната инвазия:

Забележително е как хората си правят бизнес на гърба на актьорите...

# 661
Както каза mari08, погледът на Ешреф омекна. Макар и да не осъзнава, че това е неговата Рюя, инстинктивно всичко в него го дърпа към нея. Насълзените ѝ очи бяха в състояние да го убедят да променят курса, даже на люлка се люля, коскоджа баш мафиозо. Sparkling Heart
Нямам търпение да видя пък следващия път как ще я спасява, как ще бди над нея..

Харесва ми, че както и в моя любим "Aile", и тук сериозните мафиотски теми са освежени с вътрешни шеги и закачки между екипа на Ешреф, всеки си има особеностите, много са ми забавни като се задяват един-друг.
От всички мъже засега интересно, че се хващам как заглеждам Фарук - външно ми харесва най-много. Nerd
От жените, освен Демет, сестрата на Гюрдал е най-ефектна, като една кума Лиса се разхожда с тези костюмчета, и аз искам да съм като нея Satisfied

# 662
Bea, заплювай си Фарук, докато е време, че има една другарка с много дълъг списък (ако намине в темата, сама да си каже Stuck Out Tongue Winking Eye), та да не се окаже и твоят човек там вече записан  Kissing Face Hands Nail Care

С Кума Лиса ме разсмя Joy Hands Plus1

# 663
Добро петъчно  утро Simple Smile

Много интересни неща сте писали и споделили.  Hug

Какви са оплакванията към турският Сем ? Писах че могат да отнесат глоба ,ама за други неща Stuck Out Tongue има кръв , мафиотска война , пистолети и това с рязането на органи не е толкоз добре ,но те не са показали насилие от близо и някакви извращения. Певицата я дадоха как изкрещя само обляна в кръв и онзи, като видя че му няма най милото сам се хвърли.  Така наказва Биг бос и после му отмъстиха.

Иначе сте прави мафиозо омеква пред Нисан - Рюя цялото му лице се променя като я види и грейва. 
Дори и на люлка се люля. Едвам седна беше му тясна ,той висок.
Като гледах сцената също си помислих че това донякъде са Демет и Чаатай толкова естествени и непринудени.
Тази сцена беше много красива и въздействаща.  Отпусна се повече и беше открит, като Ешреф.   Целувката идееее няма да я бавят просто се усеща у въздуха напрежението между тях и желанието.  И обяснението в любов също.

Беа Кума Лиса ме разсмя и ми хареса. Иначе Фарук е симпатичен , но бързо му смениха шлиферчето, като инспектор Гаджет. Гюрдал   от приятелите е най цветен и забавен и емоционален. Сценариста му развива образа ,останалите засега са някак статични. Кадир човека на Катето действа и не се ослушва. Следи и наблюдава Ешреф и Нисан.

Много се радваме за рейта сега може да си мечтаем да стигнем и десятката не е невъзможно. Разбира се много зависи и от сценария засега е супер. Актьорите си вършат работата и екипа и дават  всичко от себе си.

# 664
Ааа, може още да не съм се разписала сериозно, но подуших набезите към МОЕТО !!!😏😜счетоводителче- математик и веднага се включвам.☝️
Мога да го поделя с Веа ,😘заради старото ни приятелство и това е.
Мисля, че и той няма да издържи повече обожателки.😂😂😂
Хилавичък е.

Съгласна съм с Мари😍-  мафиотската част малко ми куца, поне малко повече от Сираците очаквам да видя.

Кати, ❤️ стори ми се, че точно когато Ешреф разказа на Руя защо е наказал оня перверзник, тя реагира доста рязко - или рязко поне за нас, които знаем нещичко от детството й.
А може би, в очакване на разкрития от миналото й, си внуших тази реакция.
При първото гледане бях почти категорична и даже го написах тук , че не е имало сексуално насилие, но след повторението с бг превод не съм толкова сигурна.
И по този въпрос ще приема хипотезата на [/b]Мари[/b].❤️

Снощи имах много пропуски в гледането, ама бях уморена и на много места след средата на епизода съм проспивала действието.
Днес следва повторение.😂
Хубав петък!❤️
До следващото включване внимавайте какво (кого 😏😜) си пожелавате. 😂😂😂

# 665
Пепелче, обожавам те Hands Raised HandsHeart Тук гледаме сериозен мафиотски филм, а с вас, момичета, ще се попикая от смях значи Joy

Ако трябва да бъда честна, аз също като гледах сцената с малката Нисан не разбрах, че е имало насилие, помислих си, че онзи ѝ се е скарал нещо, затова и ми се стори пресилено, че малкият Ешреф го намушка. Обаче после, като четох коментари в Х, всички заключиха, че насилие е имало...

Сега като казваш и за реакцията ѝ, когато Ешреф коментира на Нисан защо е кастрирал Изет ага, ще трябва да се върна да изгледам отново сцената Nerd

И още от италианките https://x.com/i/status/1910609226562498883 Camera

# 666
Значи, като някой октопод в мъглата, протегна пипалце и към моя хилав професор, така ли, pepel_ot_rozi? Ще видим кой ще си подръпна аз от списъка.. Smiling ImpSmirkStuck Out Tongue Closed Eyes

Flowers HerbОтносно миналото на Нисан: И аз не го разбрах точно така.
Когато показаха флашбека на Ешреф, видяхме от негова перспектива какво се е случило - тя плаче, мъжът излиза от стаята ѝ. Ако това само по себе си е било единственото, което младият Ешреф е видял и съответно сам си е направил изводите, че нещо неприлично и ужасно се е случило, базирано само заради това, че го вижда да излиза от стаята ѝ, а тя плаче? В тийнейджърския си плам да я спаси, да я защити, да бъде нейният герой - дали сам не е преценил ситуацията погрешно?
Или това, което дадоха, беше умишлено деликатно загатнато, а той преди това е станал пряк свидетел нещо да се случва?
Ще пусна пак да гледам моментите, защото може и да съм била сънена снощи, но определено не усетих Нисан да има класическата пост-травматична реакция, каквато неизбежно щеше да има, когато Ешреф ѝ намекна за непълнолетните жертви на убития, както и за ситуацията със сестра ѝ. Там беше по-скоро травмирана, че изобщо е замесена в нещо подобно, а и без друго ѝ е толкова трудно да се справя с всичко и да пази сестра си...отколкото нещо друго.
Например за това, че и тя е сирак - ето това беше травматична реакция. Още в секундата, в която видя малкото момиченце в дома, като се усети какво се случва, за няколко момента просто замръзна. След това емоцията я сграбчи. После в колата, когато не можа да си въздържи сълзите.
Затова съм склонна да си мисля, че може и да се касае за недоразумение, но предполагам ще ни покажат в един момент.
Не ми се вярва да е амнезия от травмата, тя беше вече голяма, доста осъзната, не става дума за ранни детски спомени на 4-5 годинки. Спекулирам пак. Надявам се да го изяснят.

Докато двамата разговарят за миналото, едно нетърпеливо животно в мен суфлира всякакви нелепи препратки, които "естествено" да доведат до разговор, в който тя НЕБРЕЖНО да подхвърли, че си е махнала бенката там.
Ама на, не се получава.
И това със земетресението също малко ме озадачи, защото ако 1995 е била 12 годишна, сега Нисан трябва да е на 42. Той самият си каза, че е на около 40 години, ама не знам дали и нея я представят за негова връстница или като по-малка...

Иначе за "жестокостите" - може би аз съм станала много хардкор, ама хич не ме смущават. Доста достоверно ги представят нещата.

Дразни ме сестрата на убития - чудя се тези три черни точки като съзвездие под брадичката ѝ - някаква етно татуировка на клана ли е? Бенки ли са? Много се превзема с тази жажда за мъст.

# 667
Bea, сега осъзнавам колко много ми е липсвало да те чета в темата Hands Raised Hands

За татуировките на Нимет намерих това:

Традицията на татуировките се среща най-вече в Югоизточен Анадол и е по-разпространена сред жените. Там се нарича с думата "dek". Хората от номадска общност Карачи се занимавали професионално с правенето на татуировки.

Символ на принадлежност, благородство и племе

Всяко племе има свои собствени татуировки. Местата, където се правят тези татуировки по тялото и фигурите варират. Никое племе или човек не може да използва символите на друго племе. Това се счита за акт на война. Носенето на племенна татуировка осигурява както лоялност към племето, така и чувство за сигурност. Носи се и като знак за благородство. Освен тях има и практически ежедневни ползи от носенето на племенна татуировка: човек, който умира или е ранен във войни, някой, който се е изгубил, някой, който краде или извършва подобно злодеяние, може да бъде идентифициран лесно по техните татуировки.
Nerd

# 668
  • София
Ааа, може още да не съм се разписала сериозно, но подуших набезите към МОЕТО !!!😏😜счетоводителче- математик и веднага се включвам.☝️
Мога да го поделя с Веа ,😘заради старото ни приятелство и това е.
Мисля, че и той няма да издържи повече обожателки.😂😂😂
Хилавичък е.

Момичета,не подценявайте професора.Хилав,ама нали се знае в мътна вода много риба има.Та и той-човек на дисциплината,владеш емоциите и най важно-математик,добре се справя със сметките.На колкото кажете на толкова  точни парчета ще си раздели сърчицето.Само не знам от тичане да оправя кашите на Гюрдал дали ще му остане време за собствени емоции.
     А  по въпроса за Нисан ,аз си мисля,че просто е изключила този момент с изнасилването,може би дори времето прекарано в този град.Колкото до бенката,Чийдем поиска пълно разследване на Нисан,в него влиза и медицинското досие,от там е разбрала за премахнатата бенка.А може в някой момент Ешреф да направи визита на домът на комисарката,когато не е там за да разбере ,какво я свързва с Нисан.И така да узнае , и за досието на Нисан и за това ,че сърцето обича само веднъж,но понякога любовта се изражда и  добива  вид  като тази на Чийдем.

# 669
От Канал D - нашата певица:
https://www.instagram.com/p/DITN80Jp7iL/?hl=bg

"Демет Йоздемир, която играе ролята на Нисан, първо изпълни „Rüya“ от Sertab Erener, сега „Küçüğüm“ от Sezen Aksu." Heart

# 670
Нашето си гардже Animal Hatched ChickHug

И тук сме добре:

От арабелите не съм доволна, но допускам, че там още не е наличен новият епизод заради субтитрите. Утре ще видим дали ще има промяна Nerd

# 671
Heart
Сънят на Фара:

# 672

Все по- мафиотски става сюжета.
Но Нисан и Ешреф са светлинка в тунела .Blush
Трогателни сцени в сиропиталището и на люлките.
Ешреф е влюбен, но не го осъзнава или по-скоро не иска да го осъзнае.
А Нисан го погледна с други очи...

Малката сестричка е едно безотговорно същество. Нисан се бори за оцеляването им, жертва се, а тя с нищо не помага, само докарва по- големи беди.

И полицията не е полиция на място...
Комисарката ясна, още един минус има, когато безучастно гледаше отвличането на двете сестри.
Колегата ѝ- мекотело- само мига роболепно насреща .
Началникът- плаши мафията с държавата Joy
А един истински професионалист ще назначи друг екип да разследва сираците, защото комисарката не се е справила...

# 673
Добре казано, Лили!
И мен ме дразни по-малката сестра - това май е често срещан похват в дизитата...Вечно има някой навлек - сестра/брат/родител-проидоха, за когото героят или георинята трябва да се грижи, заради когото се забърква в хиляди каши и си обърква собствения живот. Това чувсто за дълг ме вбесява, особено когато въпросният нехранимайко на всичкото отгоре се държи безобразно. В случая на Нисан, като са останали сирачета, макар и самата тя дете, автоматично е поела и социалната роля на родител, чувства се длъжна. Сестра ѝ е безотговорна, но да кажем, че не е най-противния пример за подобен образ. Засега поне.

Безучастното гледане на отвличането се надявам поне да послужи за едно - този полицай малко да се осефери и да осъзнае, че комисарката не е съвсем читава. В някакъв бъдещ момент, това да послужи, за да наклони везните в друга посока - примерно ако най-сетне някой от началството се усъмни в нея, този да подкрепи.
Самата комисарка (не ѝ научих името, ама ме дразни, така че засега не заслужава да я назовавам) си е психопатна в действията си - има си там една обсесивна цел и всички средства са позволени, хората са пионки, може да ги ползва както си иска, без да я е грижа тяхната безопасност.

# 674
Над 16 млн. са вече гледанията на рекордното видео в инстаграма на сериала:
"Разбирането на Eşref за романтизма!"
https://www.instagram.com/reel/DHyFXsSvvrt/?hl=bg

Май е много голям портретът на Нисан в кабинета на Ешреф:

И Recai Karagöz е оставил коментар.

https://www.instagram.com/p/CoKwVm5obnG/?hl=bg Демет пее на фарси Heart

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 00:05 от Florale

Общи условия

Активация на акаунт