Анална фисура 3

• 12 374
  • 174
  •   1
Отговори
# 135
В България слагат ли ботокс? Бях чела, че  на теория го предлагат уж като опция, но на практика нямало квалифицирани кадри, които да са наясно как се поставя там. Но може и да е била невярна информацията.
Аз поне не знам къде?
Аз съм в чужбина

# 136
някой има ли опит с хипертрофирала анална папила и премахването й?

# 137
Някой има ли отзиви за турския крем Локафен? Сравнително лесно може да се поръча от фейсбук сайтовете за поръчки, но му четох листовката в интернет и пише, че е за външно приложение. Някъде намерих мнение, че уж трябвало показалеца само до първата сгъвка да се вкара вътре и нямало проблем за външно приложение. Ще се радвам на всякакви мнения. Поздрави!

# 138
Някой има ли отзиви за турския крем Локафен? Сравнително лесно може да се поръча от фейсбук сайтовете за поръчки, но му четох листовката в интернет и пише, че е за външно приложение. Някъде намерих мнение, че уж трябвало показалеца само до първата сгъвка да се вкара вътре и нямало проблем за външно приложение. Ще се радвам на всякакви мнения. Поздрави!
Точно Локафен не съм мазала, но пробвах с дилтиаземов крем, забъркан в аптека. Мисля, че трябва и малко навътре да се маже, до първата фаланга ми се струва напълно достатъчно. За външно приложение може би го пишат, за да не се погълне. Но нека и някой друг се включи, за по-сигурно.

# 139
Как може да се поръча този крем?

# 140
Здравейте, видях коментар за фусура във форума и посещение на д-р Проданов. Съпругът ми два пъти направи преглед при двама различни хирурзи .Вече почти три седмици се мъчи.  Има изтичане на гной .Първо му казаха анален абцес ,лечение с антибиотик и го пратиха за операция , която уж е съвсем рутинна .Не е имал температура , само преди да започне изтичането на гной имаше болка в кръста.Но тъй като нямаме доверие на хирурзите в нашия град потърсихме проктолог във Варна. Той категорично каза ,че е фусура и да се маже с крем Левораг 20дена и тогава ще прецени за операция ли е.Но беше категоричен ,че ще му помогне.При вас има ли изтичане на някакъв секрет?Няма болка при изхождане, няма и кръв , нито температура. Просто като усети напрежение като стой седнал по определен начин и започва изтичане
Незнам дали да търся трето мнение? Видях мнения за д-р Проданов във Бургас и определен крем. Какво съдържа крема и колко струва прегледа? Може ли ми  препоръчате  проктолог в Бургас и Варна? Във Варна ходихме при д-р Лисничков , обаче вече се съмняваме да е фисура. Започвам да се замислям дали не е фистула и абцес.

Последна редакция: пт, 07 авг 2026, 08:34 от Dada_da

# 141
  • Бургас
Dada_da, прегледа при д-р. Проданов беше около 60€ , крема 20€, но работи и с НЗОК. В Супердок погледнете за записване на час.

# 142
Dada_da, прегледа при д-р. Проданов беше около 60€ , крема 20€, но работи и с НЗОК. В Супердок погледнете за записване на час.
А дали има ехограф или друг апарат имам съмнение ,че освен фисура има и абцес. Това изтичане на гной ,като чета коментарите, не е типично за фисура.

# 143
  • Бургас
А дали има ехограф или друг апарат имам съмнение ,че освен фисура има и абцес. Това изтичане на гной ,като чета коментарите, не е типично за фисура.
Да. Има аноскоп и с него преглежда. Много е внимателен.

# 144
За запек от който се борих  с какво ли не. Препоръчвам "Алое на кристали", в началото взимах 2 пъти на ден, след 3-4 дни по 1 път и резултата е отличен.
да, прекрасно е, но не става за кърмещи ... както и много други неща. Аз пък имам и чувствителни зъби и не мога да ям много плодове... странно ми е, защото преди бременностите нямах проблем със запека, а сега без да ям картофи и ориз, солети и тн от време на време се запичам, дори да съм яла основно зеленчуци, супи и сушени кайсии предния ден...

# 145
По описанието хич не прилича на фисура...може да е фистула, търсете добър лекар.

# 146
И според мен...по скоро е фистула...и не бих мазала с нищо, което не е препоръчал доктор, защото може да стане още по зле...

# 147
Да мн. Е болезнена аналната фисира въпреки, че не при всеки протича със силни болки. Аз страдах почти година от некомпетентно лечение на фисурата ми!
Живея в Пловдив минах през Он Клиник и Унион клиник. Голяма хамалогия и в двете клиники уж хирурзи ме преглеждат говори се само за хемороиди, а дори не виждат, че страдам от анална фисира! То бяха кремове, то бяха свещи канеф които струват 100 лв 10 свещички, то бяха хапчета за разширени вени и хемороиди и нищо... Болки до небето чак треперих и се изпотявах от болката. Кървене всеки ден и само при мисълта, че трябва да отида до vc изпадах в паника.Искам да споделя моя опит и дано бъда полезна на някой лутащ се човек като мен самата. Реших да отида до София при др. Бисер Петров по препоръки на мои познати които чули , че бил мн. добър лекар. Прегледа струваше 150 лв(първичен) вторичния е 100 в рамките на 20 дни, не на месец и когато се наложи след 20 ден пак да посетите доктора пак се плашат 150лв.И като сложим лечението човек се превръща в един донор на пари желаейки да оздравее. Трябваше да ми направят Аноскопия която струваше 500лв.и след 3месеца лечение... Др. Петров реши, че трябва да назначи операция. Операцията била с ластик!
Беше под пълна упойка и след упойката беше мн. Болезнено. Ластикът ми падна на 2 месец. През това време поддържах връзка с доктора тъй като кървенето продължаваше, аз си правих бани всеки ден сутрин и вечер със смрадлика по техни препоръки . Два пъти ходих да ми затягат ластика, но след като той падна.. Доктора ми каза да слезна да си букна един преглед първоначален 150 лв. И ми обясни мн. Усмихнат и вежлив, че всичко е на ред и че се оправям. Въпреки моите съмнения и неразположения. Вместо да се оправя пак си бях на същата гара, само,че олекнала с 2500 лв за операция ,500 за Аноскопия и още доста за първични прегледи,свещи, хапчета и мазила.Пиех зелен чай за разхлабване защото не можех да си помисля какви щяха да са болките без него. И реших да се допирам до чат gpt да ми предложи някой адекватен хирург в Пловдив тъй като не можех да продължавам да съм финансов донор на нечии чужди интереси върху болките и здравословните ми проблеми. Предложи ми 3 ма доктори от които се спрях на др. Христо Петров. Да е жив и здрав този ДОКТОР ! За щастие все още има и хуманни и емпатични доктори в Бг. Макар да се срещат рядко и др. Христо Петров е един от тях. Ще му бъда благодарна до края на живота си защото той ме върна към нормалния живот и ежедневие. Операцията на анална фисура се покрива от здравната каса!!!

Последна редакция: нд, 09 авг 2026, 18:16 от Гергана. П

# 148
  • Варна
Здравейте, видях коментар за фусура във форума и посещение на д-р Проданов. Съпругът ми два пъти направи преглед при двама различни хирурзи .Вече почти три седмици се мъчи.  Има изтичане на гной .Първо му казаха анален абцес ,лечение с антибиотик и го пратиха за операция , която уж е съвсем рутинна .Не е имал температура , само преди да започне изтичането на гной имаше болка в кръста.Но тъй като нямаме доверие на хирурзите в нашия град потърсихме проктолог във Варна. Той категорично каза ,че е фусура и да се маже с крем Левораг 20дена и тогава ще прецени за операция ли е.Но беше категоричен ,че ще му помогне.При вас има ли изтичане на някакъв секрет?Няма болка при изхождане, няма и кръв , нито температура. Просто като усети напрежение като стой седнал по определен начин и започва изтичане
Незнам дали да търся трето мнение? Видях мнения за д-р Проданов във Бургас и определен крем. Какво съдържа крема и колко струва прегледа? Може ли ми  препоръчате  проктолог в Бургас и Варна? Във Варна ходихме при д-р Лисничков , обаче вече се съмняваме да е фисура. Започвам да се замислям дали не е фистула и абцес.

Какво не ви хареса у Лисничков? Не ви ли предложи операция?

# 149
Аз имах фисура и също имах изтичане на гной. Доста дълго време, но след Втората  операция в Пловдив от Др. Христо Петров всичко се оправи.Той работи със здравна каса. Съмнявам се при изтичане на гной крем да помогне на съпругът ви. Потърсете трето мнение. Аз обиколка 2 клиники и една голяма Столична болница докато си реша проблема на 4то място.Пожелавам ви бързо оздравяване и да намерите правилния специалист който да ви разреши проблемът.

Последна редакция: нд, 09 авг 2026, 23:11 от Гергана. П

Общи условия

Активация на акаунт